6 anledningar till att du inte blir av med ditt magfett

Tro det eller ej, att dricka lightläsk - något som verkligen inte hjälper dig att gå ner i vikt - kan faktiskt öka mängden fett du har runt magen och göra ditt midjemått ännu större.

Du kanske frågar dig: hur går man tillväga för att bli av med sitt magfett en gång för alla? Du har säkert redan provat allt du kan tänka dig och gått på mängder av olika dieter, tränat tills du blivit utmattad och druckit stora mängder vatten… och ändå förblir ditt midjemått detsamma.

Vad beror det på? Varför, trots att du gör ditt bästa, kan du inte bli av med ditt magfett? I dagens artikel kommer vi att förklara orsaken till denna frustration och ge dig några tips som kan hjälpa dig att göra framsteg.

1. Du är besatt av att eliminera allt fett från din kost

Avokado
När det kommer till bantning kan du uppleva att du måste dra en strikt linje och helt eliminera frestelsen att äta fet mat. Men tror du verkligen att det är bra för dig? Fungerar det om du gör dig av med vartenda livsmedel som innehåller fett? Nej, och vi ska förklara varför.

 • Vissa fetter är sunda och till och med nödvändiga för att din kropp ska fungera ordentligt. Ett exempel är enkelomättade fettsyror.
 • Men detta leder ofta till att du ersätter fett med kolhydrater, vilket i det långa loppet inte hjälper dig att förlora magfett överhuvudtaget.
 • För att minska kroppsvikten behöver du fortfarande få i dig en tillräcklig mängd fettsyror eller så kallade ”hälsosamma fetter”, som bland annat finns i avokado, olivolja och nötter. Att äta dessa livsmedel varje dag hjälper dig att gå ner i vikt, och som om detta inte vore nog är de också mycket mättande!

2. Din sinnesstämning

Trött
Vilka känslor får du medan du går på en viktminskningsdiet? Var ärlig! Vanligtvis upplever du förmodligen allt från ångest till sorg. Du befinner dig i känslomässigt kaos där din önskan att förbättra din fysik och ditt utseende läggs till din normala dagliga stress, och du kan missköta din kost och även hoppa över måltider emellanåt. Om inte annat har du förmodligen förlorat förmågan att ibland unna dig själv de saker som tillfredsställer dig mest.

I en studie vid Rush University Medical Center i Chicago fann forskarna att det är vanligt att kvinnor som känner sig ledsna eller lider av depression har en betydligt större mängd magfett än kvinnor som inte känner sig lika nere.

Så kom ihåg: att ta hand om din sinnesstämning är lika viktigt som att se över vad du äter.

3. Har du kollat ​​dina magnesiumnivåer på sistone?

Magnesium
Vi har talat om vikten av magnesium en hel del i den här bloggen, men visste du att detta mineral också spelar en viktig roll för att hjälpa dig att gå ner i vikt?

 • Magnesium hjälper till att balansera kroppens nivåer av blodsocker och insulin.
 • Som du förmodligen redan vet kan du hitta magnesium i källor som mandel och andra nötter, samt grönsaker och fullkornsprodukter. Du kan också ta kosttillskott som säljs på apotek och i hälsokostbutiker om du så föredrar.

4. Dricker du lightläsk?

Juice
Detta är en fälla som många människor faller i. När du följer en viktminskningsdiet kanske du väljer lightläsk istället för att skippa läsk helt och hållet. Men visste du att allt dessa gör är att bygga på det där magfettet som du kämpar så hårt för att bli av med?

Kom ihåg: om du försöker gå ner i vikt med fokus på midjan måste du sluta dricka läsk och aldrig begå misstaget att välja de lätta alternativen. Dessa får bara din mage att se ännu större ut!

5. Är du över 50 och motionerar inte?

Motion
När du når 50 har din ämnesomsättning förändrats mycket och det är inte längre lätt att gå ner i vikt, även om du har full kontroll över allt du äter. Det är viktigt att kombinera en hälsosam kost med en daglig motionsrutin, men kom ihåg att du måste göra övningar som höjer din puls och andning.

Denna typ av träning hjälper till att minska fett som lagras i buken eftersom kroppen använder det som energikälla för bränsle. Så tveka inte: ta en promenad, en joggingtur, cykla eller dansa!

6. Äter du tillräckligt med ”färgglada” livsmedel?

Citrusfrukter
Det kanske överraskar dig att du måste välja livsmedel som är ”färgglada” för att komplettera din viktminskningsdiet. Vad menar vi med det? En ny studie som publicerats i Journal of Nutrition visade att personer som dagligen konsumerade livsmedel som är röda, orange och gula upplevde en större viktminskning och lägre mängder av magfett än de som inte gjorde det.

Vill du veta vilka typer av livsmedel vi pratar om? Här är en kort lista:

 • Citroner
 • Apelsiner
 • Grapefrukt
 • Röd paprika
 • Vattenmelon
 • Jordgubbar
 • Röda druvor
 • Ananas
 • Pumpa
 • Papaya
 • Morötter

Bli motiverad redan idag att fortsätta ditt viktminskningsprogram på rätt sätt. Att bli av med ditt magfett är möjligt så länge du fokuserar på att hålla dig motiverad och sund och slutar att försumma dina känslor. Kom också ihåg att extra fett runt magen är mycket farligt för din hälsa och en stor riskfaktor för hjärtinfarkt.

Kategorier: Nyttiga vanor Tags:
MER FÖR DIG