13 anledningar att äta mer avokado

Trots deras dåliga rykte kan måttlig konsumtion av avokado snabba på ämnesomsättningen och kontrollera fettnivåerna i blodet. De kan alltså hjälpa dig att gå ned i vikt.

Avokado har utmärkta näringsvärden, men det många vet inte om det på grund av dess rykte som ett livsmedel som orsakar viktuppgång. Trots att den innehåller fler kalorier än många andra livsmedel orsakar avokado dock inte viktuppgång hos de flesta, så länge du äter dem med måtta. I denna artikel ska vi förklara 13 anledningar till varför du bör äta mer avokado!

Avokado är känd för att hjälpa till att kontrollera kolesterolnivåerna (HDL) och samtidigt mätta aptiten samt lindra förstoppningsproblem tack vare dess fibrer. Utöver det innehåller de avgiftande egenskaper som hjälper till att kontrollera blodsockernivåerna.

Det är en oersättlig produkt för alla som vill ha en mer hälsosam livsstil; det erbjuder runt 20 essentiella näringsämnen, inklusive fibrer, en rad vitaminer, kalium, och mer.

Avokadons egenskaper: Varför du bör äta avokado

Avokado

Här kommer ett fåtal av de många hälsosamma egenskaperna hos avokado:

 • Rik på folsyra – en viktig substans under graviditet som tillhandahåller både bebisen och mamman med nyckelingredienser för hälsa och utveckling.
 • En stor källa för vitamin C, vilken fungerar som en antioxidant. Det är viktigt att notera att antioxidanter hjälper till att förhindra cancer, hjärt- och kärlsjukdomar och andra degenerativa sjukdomar, som Alzheimers (minnesförlust) samt åldringsprocessen.
 • Innehåller stora mängder vitamin D – en essentiell vitamin för friska ben.
 • Innehåller även höga nivåer av vitamin E, som är viktig för det neurologiska systemet.
 • Hjälper till att kontrollera kolesterolet genom att reglera triglycerider och omega 3. Utöver det är omega 3 även fördelaktigt för ögonen och hjärnan.
 • Innehåller vitamin A, C, B-6, B-12 och K, som alla hjälper till att skydda immunförsvaret, det kognitiva systemet och nervsystemet.
 • Tack vare dess vitaminer är avokado ett av de livsmedel som tillhandahåller skydd mot cancerceller.
 • Utmärkt stöd för minnet tack vare de fettsyror som ger fördelar till hjärnan.
 • Något som många inte känner till om avokado är att det är ett afrodisiakum. Detta tack vare dess innehåll av kalium och fibrer, som reglerar blodflödet till rätt nivåer för erektion.
 • Konsumtion av avokado kan även gagna dina ögon eftersom avokadon har egenskaper som absorberar ultravioletta strålar från solen, vilket minskar risken för skador på näthinnan och även skyddar ögonen från degenerativa sjukdomar.
 • På grund av dess många vitaminer fungerar den som en sköld mot sjukdomar och återvitaliserar huden samtidigt som den återställer elasticitet till den.
 • Tillhandahåller fördelar för den orala hälsan eftersom avokado innehåller många beståndsdelar som skyddar, hittar och förgör orala cancerceller och de som stör kroppens funktion.
 • Utöver de många hälsofördelarna kan avokado även främja viktnedgång. Det kan uppnås med en kontrollerad konsumtion, vilket snabbar på ämnesomsättningen och kontrollerar fettnivåerna i blodet. Det bör noteras att överdriven konsumtion av avokado kan öka vissa personers vikt, och det är därför rekommenderat att äta avokado med måtta, och inte hela tiden.

Avokado bör finnas i din diet!

Avokadobalsam

Avokado har stora fördelar och det finns många sätt att tillaga dem på; de kan användas i salta, söta eller kryddiga recept, eller till och med ätas för sig själva råa. En av de populäraste rätterna som använder avokado är guacamole, som kan ätas till en rad olika rätter.

Utöver de många fördelarna du drar nytta av från avokado kan de även användas till ansiktsmasker och hårinpackningar eftersom de återfuktar och återvitaliserar cellerna, ger huden flexibilitet samt omstrukturerar, reparerar och ger skalpen näring.

Att äta avokado är starkt rekommenderat i vegetariska dieter på grund av dess höga näringsvärde och hälsosamma påverkan på kroppen. Att äta detta livsmedel under graviditet och amning kan hjälpa båda processerna genom att tillhandahålla de näringsämnen som behövs för ordentlig utveckling av fostret och ordentligt näringsintag efter födseln.

Med tanke på punkterna ovan är en person som äter avokado hälsosammare och ökar dessutom absorptionen av de näringsämnen som behövs för att kroppen ska fungera i alla sina aktiviteter. Fantastiskt, eller hur?

Vad väntar du på? Börja äta mer avokado!

MER FÖR DIG