Gå ner i vikt med en ananas- och ingefärssmoothie

november 12, 2020
Den här ananas- och ingefärssmoothien håller dig mätt, och de termogena ingredienserna gör den utmärkt för att gå ner i vikt och ta hand om hälsan.

En ananas- och ingefärssmoothie är bra för att gå ner i vikt eftersom ingredienserna är snåla på kalorier men packade med näring. Det bästa är att den håller dig mätt länge. För att inte tala om att den är god!

Du kommer märka att rätt kombination av ingredienser är allt som krävs för att skapa en fröjd för smaklökarna och kroppen. Du kan dricka smoothien som mellanmål, över lunchen eller som ersättning för frukosten en gång i veckan.

Kom ihåg: du bör aldrig byta ut dina större måltider mot denna eller någon annan smoothie. Även om den är fulladdad med näringsämnen behöver din kropp variation.

Fördelar med ananas

Ananas är kalorisnål

Den första ingrediensen för din ananas- och ingefärssmoothie är rik på vitamin C och fibrer, men snål på kalorier. 150 g färsk ananas är ett nyttigt inslag i varje frukost. Den är dessutom utmärkt som mellanmål på eftermiddagen.

Ananas är en bra frukt för viktnedgång eftersom den är fettfri och kalorisnål: 2 1/2 dl ananas innehåller bara 80 kalorier. Därför är den allt du behöver för att hålla energinivåerna stabila och den distraherande hungern borta.

 • Ananas är frukten med femte högst vatteninnehåll. Den har runt 87% vatten i sin nettovikt. Det innebär att den hjälper dig att behålla vätskebalansen på varma dagar, utan att du måste sträcka dig efter konstgjort sötade drycker.
 • Avslutningsvis innehåller ananas ett enzym vid namn bromelin, som är bra för din matsmältning.

Kom ihåg att bra matsmältning förhindrar att avföring och gifter samlas i kroppen, vilket kan leda till inflammation och extra kilon.

Läs även: Hur ananas kan lindra förstoppning

Fördelar med ingefära

Riven ingefära

Ingefära tillför inte heller några kalorier. Den höjer dessutom din kroppstemperatur och hjälper till att stärka ämnesomsättningen, vilket bränner fett.

 • Ingefära gör också att du känner dig mätt, vilket betyder att du minskar ditt matintag. Det är därför den anses vara en naturlig aptitdämpare. Naturliga aptitdämpare är säkra och har inga bieffekter.
 • Ingefära hämmar utsläppet av kortisol i kroppen. Det är ett steroidhormon som vi behöver för energireglering och mobilisering, men för mycket kortisol ökar mängden bukfett som ansamlas, vilket leder till viktuppgång.
 • Att äta ingefära sänker även kolesterolnivåerna – en stor bidragande faktor till fetma. Vidare hjälper ingefära till att avsevärt minska serumkolesterol.

Avslutningsvis är ingefära bra för ditt matsmältningssystem i allmänhet. Den hjälper till att reglera rörelserna i magen och tarmarna.

Du kanske också är intresserad av: Upptäck 5 fördelar med ingefärsvatten

Ananas- och ingefärssmoothie

Fräsch ananassmoothie

Här kommer vårt recept på ananas- och ingefärssmoothie. Du kommer märka att den är väldigt lätt, budgetvänlig och god. Det bästa är att den bara använder ett fåtal ingredienser, vilket innebär att du kan göra den när som helst.

Chiafrön tillför kostfiber, omega-3-fettsyror och protein till smoothien. Antioxidanterna i dem bekämpar fria radikaler och förebygger cellskada. Som om det inte vore nog ska du även veta att kolhydraterna i chiafrön är fibrer. Att äta dem kommer alltså göra dig mätt, hjälpa dig att gå ner i vikt och reglera matsmältningen.

Ingredienser

 • 150 g färsk ananas
 • 1 tesked riven ingefära
 • 2 1/2 dl vatten
 • 1 tesked chiafrön

Beredning

 • Blanda alla ingredienser i en mixer eller juicemaskin.
 • Kör på hög hastighet tills du fått en jämn konsistens.
 • Häll smoothien i ett glas och drick omedelbart för att dra mest nytta av näringsämnena.

Du kan söta smoothien med lite honung om ananasen är för syrlig, men det är inte rekommenderat. Ingefäran balanserar normalt sett syrligheten.

Drick din ananas- och ingefärssmoothie direkt efter att du gjort den. Ananasen oxiderar med tiden och blir mindre effektiv på att bekämpa fria radikaler.