Upptäck varför du bör dricka ljummet vatten på morgonen

januari 31, 2016
Ljummet vatten hjälper till att rena insidan av kroppen och förbättrar matsmältningen. Vår kropp får därför en större förmåga att absorbera näringsämnen.

Vad är det första du får i dig när du går upp på morgonen? Många svarar säkert ”en kopp kaffe”. De anser att det inte finns något bättre sätt att börja dagen för att få i sig en bra dos med energi.

Stanna upp och fundera över det ett tag. Tänk på vad en kopp kaffe kan orsaka om du dricker det dag efter dag. Det är inte bra då du precis har stigit upp. Det rekommenderas att du börjar dagen med ett glas ljummet vatten; en enkel kur som erbjuder många fördelar. Efter en halvtimme kan du äta din frukost som vanligt.

I denna artikel kommer vi att förklara varför du bör börja din dag med ett glas ljummet vatten.

Ljummet vatten renar din kropp

Det är bra om du tar det på morgonen, men det finns de som har svårt att dricka vatten just då. Du kan därför välja att lägga till lite citronjuice för att det ska bli lättare och godare att dricka.

Läs: Vatten på flaska: Är det hälsosamt?

Det är viktigt att tänka på att varje cell i kroppen behöver vatten för att säkerställa vätskebalansen och även ta bort oönskade substanser.

 • Ljummet vatten kommer in i kroppen med samma temperatur som själva kroppen i sig. Det blir då betydligt mer naturligt för kroppen att ta upp det.
 • Ljummet vatten renar magen. När vi går upp på morgonen är magen tom och vattnet renar då magens väggar.

Tar bort gifter från dina tarmar och motverkar förstoppning

ljummet vatten

Något som gör läkemedelsbolagen väldigt rika är förstoppning. Det finns tusentals behandlingar, piller och kapslar för att motverka detta problem. De flesta lider dock av en mildare förstoppning, och det är därför bra om du använder enkla huskurer som att dricka ett glas ljummet vatten på morgonen för att bekämpa det.

 • Denna huskur är jättebra för att rena tarmarna, samt ta bort gifter och oönskade material.
 • Det stimulerar även tarmarnas rörelser på ett naturligt sätt och främjar nedbrytningen av material.
 • Glöm inte att rena tarmar bättre absorberar näringsämnen, och du får därför bättre hälsa.

Upptäck En kur med havre och gröna äpplen

Ljummet vatten förbättrar matsmältningen

En renare kropp, en renad mage och tarmar som är fria från gifter – allt förbättrar matsmältningen.

 • Något så enkelt som att dricka ett glas ljummet vatten för att underlätta för matsmältningssystemet förbättrar näringsupptaget.
 • Att dricka kallt vatten kan dock försämra näringsupptaget, eftersom det blir svårare att smälta matten.

Hjälper mot morgonsmärtor

Många vaknar upp på morgonen med smärtor, trötthet och magsmärtor. I dessa fall känner vi oss ”inflammerade”.

 • Om du känner igen dig bör du gärna börja dagen med ett glas ljummet vatten. Värmen har en lugnande effekt på kroppen som göra att musklerna slappnar av och blodcirkulationen förbättras.
 • Det är milt sövande och du bör prova att dricka det varje morgon för att förbättra ditt välmående.

Ljummet vatten kan hjälpa dig att gå ner i vikt

ljummet vatten

De flesta av oss dricker bara vatten när vi är törstiga, men det är viktigt att förstå att kroppen behöver mycket vatten för att utföra  sina grundläggande funktioner.

Vi rekommenderar att du läser: Hur du kan rena levern naturligt

Din kropp behöver vatten precis som mat, och det är jätteviktigt för att vi ska kunna bibehålla vätskebalansen och även för att gå ner i vikt.

 • En kropp med rätt vätskebalans fungerar bättre och har en ökad metabolisk aktivitet. Detta gör att vi kan bränna kalorier snabbare.
 • Det bästa är att dricka ett glas ljummet vatten 20 till 30 minuter innan frukost. På det sättet minskar upptaget av kalorier med 20% eftersom vi känner oss mättare.

Om du enkelt vill gå ner i vikt bör du dricka gärna ljummet vatten innan varje måltid. Du kommer märka av resultaten.

MER FÖR DIG