Därför bör du dricka ljummet vatten på morgonen

Ljummet vatten hjälper till att rena insidan av kroppen och förbättrar matsmältningen. Vår kropp får därför en större förmåga att absorbera näringsämnen.
Därför bör du dricka ljummet vatten på morgonen

Senaste uppdateringen: 22 november, 2018

Vad är det första du får i dig när du går upp på morgonen? Inte ett glas ljummet vatten? Många svarar säkert “en kopp kaffe”. De anser att det inte finns något bättre sätt att börja dagen för att få i sig en bra dos med energi.

Stanna upp och fundera över det ett tag. Tänk på vad en kopp kaffe kan orsaka om du dricker det dag efter dag. Det är inte bra då du precis har stigit upp. Börja hellre dagen med ett glas ljummet vatten; en enkel kur som erbjuder många fördelar. Efter en halvtimme kan du äta din frukost som vanligt.

I denna artikel ska vi förklara varför du bör börja din dag med ett glas ljummet vatten.

Ljummet vatten renar din kropp

Ljummet vatten är bra att dricka det första du gör på morgonen, men det finns de som har svårt att dricka vatten just då. Då kan man tillsätta lite citronjuice för att det ska bli lättare och godare att dricka.

Det är viktigt att tänka på att varje cell i kroppen behöver vatten för att säkerställa vätskebalansen och även ta bort oönskade substanser.

 • Ljummet vatten kommer in i kroppen med samma temperatur som själva kroppen i sig. Det blir då betydligt mer naturligt för kroppen att ta upp det.
 • Ljummet vatten renar magen. När vi går upp på morgonen är magen tom och vattnet renar då magens väggar.

Tar bort gifter från dina tarmar och motverkar förstoppning

Vatten på morgonen motverkar förstoppning

Något som gör läkemedelsbolagen väldigt rika är förstoppning. Det finns en uppsjö av behandlingar, piller och kapslar för att motverka detta problem. De flesta lider dock av en mildare förstoppning, och det kan därför räcka bra att använda enkla huskurer som att dricka ett glas ljummet vatten på morgonen för att bekämpa det.

 • Denna huskur är effektiv för att rena tarmarna, samt ta bort gifter och oönskade ämnen.
 • Det stimulerar även tarmarnas rörelser på ett naturligt sätt och främjar nedbrytningen av ämnen.
 • Glöm inte att rena tarmar bättre absorberar näringsämnen, och du får därför bättre hälsa.

Ljummet vatten förbättrar matsmältningen

En renare kropp, en renad mage och tarmar som är fria från gifter – allt förbättrar matsmältningen.

 • Något så enkelt som att dricka ett glas ljummet vatten för att underlätta för matsmältningssystemet förbättrar näringsupptaget.
 • Att dricka kallt vatten kan dock försämra näringsupptaget, eftersom det blir svårare att smälta maten.

Hjälper mot morgonsmärtor

Många vaknar upp på morgonen med smärtor i kroppen, trötthet och magont. Man kan känna sig “inflammerad”.

 • Om du känner igen dig kan du gärna börja dagen med ett glas ljummet vatten. Värmen har en lugnande effekt på kroppen som gör att musklerna slappnar av och blodcirkulationen förbättras.
 • Det är milt sövande och du bör prova att dricka det varje morgon för att förbättra ditt välmående.

Ljummet vatten kan hjälpa dig att gå ner i vikt

Kroppen behöver vatten för att utföra sina grundläggande funktioner

De flesta av oss dricker bara vatten när vi är törstiga, men det är viktigt att förstå att kroppen behöver mycket vatten för att utföra sina grundläggande funktioner.

Vi rekommenderar att du läser: Hur du kan rena levern naturligt

Din kropp behöver vatten precis som mat, och det är väldigt viktigt för att vi ska kunna bibehålla vätskebalansen och även för att gå ner i vikt.

 • En kropp med rätt vätskebalans fungerar bättre och har en ökad metabolisk aktivitet. Detta gör att vi kan bränna kalorier snabbare.
 • Det bästa är att dricka ett glas ljummet vatten 20 till 30 minuter innan frukost. På det sättet kan man minska upptaget av kalorier med 20% eftersom man känner sig mättare.

Om du enkelt vill gå ner i vikt kan du gärna dricka ljummet vatten innan varje måltid. Resultaten kommer att vara tydliga.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.