Avgifta tarmarna med dessa juicer

Frukost är en viktig del av rensningen av dina tarmar. För att den ska fungera korrekt ska du börja dagen med en varm kopp te eller ett glas ljummet vatten med citron.
Avgifta tarmarna med dessa juicer

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Numera lider mängder av människor av alla möjliga tarmproblem eftersom dessa organ tyvärr påverkas av dåliga matvanor, en stillasittande livsstil och andra dåliga vanor som fyller våra kroppar med gifter och slaggprodukter som gör det svårare för våra renande organ att fungera ordentligt. Att avgifta tarmarna blir därför en nödvändighet för optimal funktion.

Att rena och avgifta tarmarna är ett av de bästa sätten att stödja kroppens reningsprocess och samtidigt återställa alla dess mest grundläggande funktioner. Det är därför människor kommer med alltfler tips och rekommendationer på hur man kan rena sina tarmar och bli av med alla slaggprodukter som ansamlas i dem; avfall som på lång sikt kan få allvarliga konsekvenser för din hälsa.

Dåliga matvanor och den livsstil som många av oss har kan ha en negativ påverkan på våra tarmar, och därför är det viktigt att främja och hålla tarmarna rena som ett sätt att hålla sig frisk och upprätthålla en god livskvalitet. I följande artikel kommer vi att dela några tips och juicerecept som hjälper dig att avgifta tarmarna naturligt.

Tips för att rena och avgifta tarmarna

Om matsmältningssystemet inte fungerar som det ska, eller om du lider av kronisk förstoppning, gaser och svullen buk, är dina tarmar förmodligen i behov av en fullständig avgiftning. Kolla in följande tips:

 • Ät en bra frukost
  Frukosten spelar en mycket viktig roll vid rengöring av dina tarmar och resten av matsmältningssystemet. Vi rekommenderar att du börjar dagen med en varm kopp te eller ett glas ljummet vatten med citron. Senare kan du äta gröt, frukt, grönsaker och naturliga smoothies.
 • Uträtta ditt behov när din kropp säger att det är dags
  Din kropp kommer alltid att skicka ut signaler när det är dags för dig att gå på toaletten. Om du håller dig för länge kan du drabbas av förstoppning och andra tarmproblem.
 • Var avslappnad när du uträttar ditt behov
  Specialister anser att man inte bör pressa ut avföringen med kraft. Helst bör du andas normalt och vara avslappnad så länge det är möjligt.
 • Upprätthåll en hälsosammare kost
  Du bör definitivt vara uppmärksam på dina matvanor om du vill hålla dina tarmar rena och fria från avfall. Du bör öka andelen livsmedel med mycket antioxidanter och fibrer, som frukt, grönsaker och fullkornsprodukter.
 • Fysisk aktivitet
  Motion spelar också en mycket viktig roll vid avgiftning av kroppen. Försök att motionera minst 30 minuter per dag och du kan vara förvissad om att se positiva resultat när det kommer till din matsmältning och tarmhälsa.

De bästa juicerna för att avgifta tarmarna

Att dricka naturliga juicer är ett bra sätt att avgifta tarmarna och främja god matsmältning. Vi har sammanställt några av de bästa recepten för att uppnå detta mål:

Juice med apelsin, persika och jordgubbar

Apelsinjuice

Denna juice hjälper dig att börja förbättra din tarmhälsa. Om du dricker den tillräckligt ofta kommer du att kunna bli av med gifter i matsmältningssystemet och förbättra matsmältningen.

Ingredienser

 • Saften från 2 apelsiner
 • 3 persikor med avlägsnade kärnor
 • 7 jordgubbar

Gör så här

Processa alla ingredienser i en mixer och drick juicen kall.

Grön juice

Grön smoothie

Gröna juicer är ett bra alternativ för att avgifta tarmarna och resten av kroppen. Hälsoegenskaperna hos gröna bladgrönsaker är bra för luftvägarna, levern, njurarna och tjocktarmen.

Ingredienser

 • 2 selleristjälkar
 • 2 morötter
 • 1 vitlöksklyfta
 • 1 rödbeta
 • 3 persiljekvistar
 • 4 romansalladsblad
 • 2 dillkvistar

Gör så här

Skölj alla ingredienser mycket väl och lägg dem i mixern tillsammans med lite vatten för att göra det lättare att processa dem. Du bör dricka denna juice på fastande mage.

Äppeljuice

Gröna äpplen

Färsk äppeljuice är ett av de bästa alternativen för att rengöra dina tarmar naturligt och bli av med gifter. Denna juice, som bör konsumeras i stora mängder, stödjer leverns funktion och förbättrar tarmrörelserna, vilket minskar risken för problem som förstoppning.

Hur bereder du den?

Du bör använda en juicepress för att extrahera saften från äpplena och sedan dricka denna juice ofiltrerad på fastande mage. En halvtimme senare dricker du ett glas vatten, och sedan en liter äppeljuice under dagen.

Äppel- och morotsjuice

Äppel- och morotsjuice

Denna juice kombinerar fördelarna med äpplen med egenskaperna hos morötter, vilket ger dig ett delikat avgiftningsmedel för dina tarmar. Helst bör du dricka denna dryck 9 dagar i rad för att se resultat.

Ingredienser

 • ½ hackat äpple
 • 1 näve vattenkrasse
 • 2 stora morötter

Gör så här

Skölj alla ingredienser väl och extrahera saften från äpplet och morötterna. Sedan mixar du dessa båda frukter med vattenkrasse och dricker på fastande mage.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Boyer, J., & Liu, R. H. (2004). Apple phytochemicals and their health benefits. Nutrition Journal. https://doi.org/10.1186/1475-2891-3-1
 • Tyagi, S., J. Chirag, P., Dhruv, M., Ishita, M., Gupta, A. K., Usman, M. R. M., … Maheshwari, R. K. (2013). Medical Benefits of Apium Graveolens (Celery Herb). Journal of Drug Discovery and Therapeutics.
 • P., M., & Ch., D. (2012). Orange: Range of benefits. International Res. J. Pharm.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.