Återställande smoothie med rödbetor, morötter och äpplen

Återställande smoothie med rödbetor, morötter och äpplen
Elisa Morales Lupayante

Skriven och verifierad av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 23 september, 2022

En återställande smoothie med rödbetor, morötter och äpplen är en av de mest kraftfulla smoothies du kan dricka när det kommer till näringsvärde och vitamininnehåll. Det är därför vi vill ta oss tid att berätta för dig om alla dess många näringsämnen och vitaminer, och det bästa sättet att göra denna fantastiska dryck på.

Gör den hemma till dig själv och dina nära och kära. Njut inte bara av smaken, utan även av hälsofördelarna och energitillskottet som kommer tillsammans med den. Denna återställande smoothie är en underbar dryck till frukost eftersom den erbjuder speciella näringsämnen som kommer att förbättra dina resultat under dina dagliga aktiviteter. Den är också vänlig mot magen och främjar matsmältningen.

Näringsämnen i denna återställande smoothie med rödbetor, morot & äpple

Här kommer vi att lista några av de viktigaste näringsämnena i ett glas av denna smoothie:

 • Kolhydrater: de tre ingredienserna i denna smoothie (rödbetor, äpple och morot) innehåller en måttlig mängd socker, som är en viktig energikälla. Få ut det mesta av denna energikälla genom att dricka den under morgontimmarna.
 • Vitamin A: Morötter är extremt rika på vitamin A. Som vi alla vet skyddar detta näringsämne vår syn och stimulerar immunförsvaret.
 • Vitamin B6: Rödbetor innehåller en avsevärd mängd vitamin B6 – ett viktigt näringsämne i metabolismen av aminosyror och vid syntes av signalsubstanser.
 • Vitamin B9: Detta näringsämne, även känt som folsyra, påträffas i rikliga mängder i rödbetor och i mindre utsträckning i morötter. Folsyra kan motverka depression, och konsumtion av det har även associerats med att förebygga tarmcancer. Det har också visat sig förbättra fertilitet, både hos män och kvinnor. Folsyra är också viktig eftersom en kost som saknar detta näringsämne kan leda till utveckling av cancerös cellbildning.
 • Vitamin C: Stora mängder C-vitamin finns i morötter, äpplen och rödbetor, i den ordningen. C-vitamin är, när den konsumeras regelbundet, en kraftfull antioxidant och förebygger kranskärlssjukdomar såväl som cancer.
 • Fiber: Fiber finns i var och en av dessa ingredienser och främjar matsmältningen.

Hur man gör denna återställande smoothie

Ingredienser:

 • 2 dl vatten
 • 1 medelstor rödbeta
 • 1 medelstort äpple
 • 1 medelstor morot
 • 4 isbitar

Gör så här:

Skölj moroten, rödbetan och äpplet väl. Skär dem i tillräckligt små bitar för att de ska kunna mixas. Lägg alla ingredienserna i mixern och kör tills konsistensen ser välblandad och smidig ut. Nu vet du hur man gör denna underbara smoothie. Var beredd på att ta in alla dessa fantastiska näringsämnen, må bättre och känn dig hälsosam. Servera och njut.

Foto med tillstånd av Luxomedia.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.