Hur du rensar tarmarna på giftiga substanser

Hur du rensar tarmarna på giftiga substanser

Senaste uppdateringen: 10 december, 2018

Tarmarna utgör en del av de organ som rensar våra kroppar. De har ett väldigt viktigt jobb eftersom de bryter ned maten vi äter så att blodet kan absorbera näringsämnena från dessa livsmedel. De är dessutom ansvariga för att eliminera avfall från våra kroppar.

I följande artikel ska du få reda på hur du rensar tarmarna och blir av med giftiga substanser med hjälp av naturliga kurer och hälsosamma vanor.

Precis som andra organ som är ansvariga för att rensa bort och filtrera substanser i kroppen, som levern och njurarna, kan dina tarmar tvingas arbeta övertid på grund av din livsstil samt utsättning för föroreningar och dålig kost, vilket får dem att sluta fungera som de ska.

Detta får dina tarmar att börja ansamla stora mängder gifter, som med tiden kan påverka din hälsa avsevärt och visa sig i form av dålig andedräkt, halsbränna, en tung känsla i mage eller tarmar, dålig matsmältning, diarré, gasighet och, i vissa fall, huvudvärk och sömnlöshet.

5 enkla tips för att rensa tarmarna hemma

Om du vill rensa tarmarna hemma bör du definitivt uppmärksamma dessa enkla rekommendationer, som kan hjälpa dig att rensa organen på ett hälsosamt och effektivt sätt.

  • Drick mer vatten: En tarmresning kan få dig att bli uttorkad, så det är viktigt att öka mängden vatten du dricker per dag. Att dricka gott om vatten upprätthåller vätskebalansen och hjälper din kropp att eliminera gifter och avföring som har samlats i tarmarna. Drick rumstempererat vatten med lite citron för en ännu starkare effekt.
  • Kost: När du genomför en grovtarmsrensning bör du sikta på att följa en lättdiet som inkluderar gott om grönsaker och fruktjuicer, såväl som livsmedel som är enkla att smälta. Undvik stora måltider eftersom det ger dina tarmar extra arbete och stör rensningsprocessen. Vi rekommenderar att konsumera gott om buljonger och grönsakssoppor för att återställa kroppens naturliga elektrolyter.
  • Vitaminer och tillskott: Att rensa tarmarna kan resultera i temporär förlust av vitala näringsämnen och tillskott. Om möjligt bör du kompensera för denna förlust genom att konsumera naturliga källor av vitaminer och tillskott. Öka konsumtionen av vitamin C eftersom detta hjälper ditt immunförsvar att hålla sig starkt.
  • Konsumera mer probiotika: Det är väldigt viktigt att konsumera probiotiska livsmedel när du genomgår en grovtarmsrensning eftersom denna process kan få din kropp att eliminera goda bakterier tillsammans med de dåliga. Genom att konsumera probiotika väger du upp för denna förlust och återställer kroppens goda tarmbakterier.
  • Avgiftande bad: Det sista tipset består av att ta ett bad i vatten som behandlats med medicinalväxter, eftersom detta hjälper dig att eliminera gifter genom huden. Det bästa är att koka örter i vattnet och slå in dig själv i en handduk eller filt så att ångorna kan tränga in i huden.

Juicer som rensar dina tarmar

Ananas och juice

Denna kraftfulla juice är perfekt för att rensa dina tarmar och stimulera kroppen till att eliminera gifter. Den är gjord på jordgubbar, ananas och persilja, och är känd för sina renande egenskaper som även främjar matsmältningen. Den hjälper dig att undvika förstoppning, minska tarminflammation, bekämpa gaser och generellt rensa din matsmältningskanal.

Ingredienser

  • 1 dl hackade jordgubbar
  • 2 hackade ananasskivor
  • 1 hackad persiljekvist
  • 2 1/2 dl kran- eller mineralvatten

Och sedan?

Lägg alla ingredienser i mixern, blanda dem väl och servera. Den bästa tiden att dricka denna juice är vid frukost eller innan större måltider.

Teer

Om du föredrar att rensa dina tarmar genom att dricka teer rekommenderar vi att bereda ett kronärtskockste och ett annat med mariatistel. Båda dessa växter är kända för sina renande egenskaper som stimulerar kroppen att eliminera ansamlade gifter och vätskor.

Cayennepeppar

Rött pepparte

Cayennepeppar är kan var till stor hjälp när det kommer till tarmrensningar. Försök att inkludera denna krydda i naturliga smoothies eller blanda den med lite citron, och drick dessa blandningar flera gånger om dagen.

Alger

Skalet som hittas på psylliumfrön (plantago psyllium), såväl som sjögräs, är kända för sin förmåga att absorbera och sedan eliminera gifter som samlas i dina tarmar. Båda dessa växter bildar en gel som hjälper till att smörja avföring, vilket gör dem till perfekta lösningar för att bekämpa problem som förstoppning och irritabel tarm, bland annat.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.