Hur du kan rena levern naturligt och effektivt

· januari 16, 2016

Leverns huvudsakliga funktion är att rena blodet från gifter och skadliga ämnen. Här är några råd kring hur du kan rena levern naturligt!

Levern fungerar främst som ett filter för gifter i blodet med uppgiften att eliminera skadliga ämnen som kan orsaka problem i kroppen. Av denna anledning anses den vara ett av de viktigaste organen i kroppen och du bör se till att ta hand om den för att upprätthålla god hälsa.

För att hålla din lever i så bra skick som möjligt bör du kolla in följande tips på hur du kan rena levern naturligt.

Konsumera så lite alkohol och koffein som möjligt

Kaffe
Vi rekommenderar att du undviker att dricka kaffe och andra koffeinhaltiga drycker om du kan.

Att minska konsumtionen av dessa ämnen kan befria levern från många gifter och andra ämnen som kan påverka välbefinnandet hos detta organ. Det är en mycket god idé att byta ut alla alkoholhaltiga drycker samt kaffe och andra drycker som innehåller koffein mot vatten, vilket hjälper din lever att förnya sig och utföra sina uppgifter på ett tillfredsställande sätt.

Drick tillräckligt med vatten

Drick vatten
Den idealiska mängden vatten du bör dricka är sex till åtta glas per dag.

Ett av de enklaste sätten att avgifta levern är att dricka ungefär två liter vatten om dagen. På så sätt kan du vara säker på att din lever alltid hålls välhydrerad, vilket underlättar cellförnyelsen. På samma sätt blir det mycket lättare för levern att filtrera bort större delen av de giftiga ämnena.

Inkludera citron i din kost

Citron i kosten
Inkludera regelbundet citron i din kost.

Regelbunden konsumtion av citronsaft kan stimulera regenerering och produktion av galla – ett ämne som kan hjälpa till att avlägsna giftiga ämnen från kroppen. Gör ditt bästa för att inkludera åtminstone ett halvt glas citronsaft i din kost varje dag.

Att dricka grönt te är ett annat bra sätt att rena levern naturligt

Grönt te
Grönt te har blivit en av de mest populära dryckerna i världen.

Grönt te är rikt på cancerbekämpande ämnen som kallas katekiner, och tack vare dessa är det en naturlig antioxidant som kan stimulera leverns funktioner i syfte att avlägsna överflödigt fett. Av denna anledning är grönt te mycket effektivt vid rengöring av detta viktiga organ.

Drick mycket fruktsmoothies

Läcker smoothie
Du kan utnyttja kraften hos röda frukter genom att göra smoothies. Förutom att smaka läckert stärker de också din hälsa.

När du konsumerar smoothies gjorda av jordgubbar, mullbär, blåbär, tranbär och hallon minskar du risken att drabbas av sjukdomar i levern, som cirros eller hepatit A, B och C. Detta eftersom dessa frukter innehåller ett gäng nyttiga syror som kan hjälpa dig att sänka dina blodsockernivåer och därför minska mängden fett i din lever, vilket underlättar dess funktioner.

Fler sätt att rena levern naturligt

Andra enkla sätt att hjälpa levern att bibehålla en god funktion och undvika problem är att inkludera vitlök i så många av dina måltider som möjligt. Det bör inte vara alltför svårt eftersom vitlök är en utmärkt krydda som kan sätta mycket smak på dina rätter.

På samma sätt kan du också prova att inkludera avokado och gurkmeja eftersom dessa livsmedel innehåller föreningar som allicin och selen, vilka skyddar levern från en överbelastning av toxiner.

Sammanfattningsvis…

Det är inte svårt att avgifta och rena levern naturligt, och genom att följa de råd och rekommendationer vi har gett dig i den här artikeln kan du få ett oändligt antal hälsofördelar. Den viktigaste fördelen är naturligtvis att det kan ge detta viktiga organ ett längre och friskare liv.

Dessutom måste du komma ihåg att din hälsa främst påverkas av de livsmedel du äter samt hur du skyddar och vårdar din kropp. Du kan inte förvänta dig att vara frisk om du äter mat och har vanor som du vet kan orsaka problem.