Upptäck 5 otroliga fördelar med papayafrön

Upptäck 5 otroliga fördelar med papayafrön

Senaste uppdateringen: 12 oktober, 2018

Papaya är en utsökt frukt som har blivit berömd för sina många hälsoegenskaper, tack vare dess innehåll av fibrer, kalcium, fosfor, järn, papain, tiamin, niacin och vitaminer som framförallt förbättrar tarmrörelserna och immunförsvaret. Men fördelar finns inte bara i själva fruktköttet – även papayafrön är otroligt nyttiga.

Papaya kommer från Mexiko och andra centralamerikanska länder. När conquistadorerna anlände tog de frön från papaya genom Sydamerika och andra platser i världen, som Malaysia, Filippinerna, Kina och Hawaii.

Papayan har därefter blivit en populär frukt i många områden i världen. Den är full av egenskaper och har en utsökt smak som gör att den passar utmärkt i desserter, juicer eller bara som den är. De flesta som äter papaya tar dock bort dess frön, utan att veta att även dessa kan ätas och har stora fördelar för hälsan. Skulle du vilja veta vilka fördelar dessa frön har?

Skyddar njurarna

Att äta frön från papaya hjälper till att förebygga njurproblem och hjälper även till att behandla detta när du redan drabbats. För detta problem rekommenderar vi att tugga sju frön sju gånger om dagen.

Hjälper till att rensa levern

Hjälper levern

Levern är ett av de viktigaste organen i kroppen eftersom dess uppgift är att filtrera gifter och farliga substanser, och på så sätt förhindra sjukdomar. När detta organ drabbas av någon typ av sjukdom riskerar du att utveckla kroniska problem. Av denna anledning är det viktigt att ge den en hjälpande hand och rensa den på substanser som inte behövs.

För detta kan papayafrön vara till stor hjälp, framförallt i fall med levercirros. Mal ner fem papayafrön, blanda med en matsked citron och drick blandningen två gånger dagligen i en månad.

Förbättrar tarmhälsan

Tack vare dess höga halter av antiparasitiska enzymer kan papayafrön förbättra tarmhälsan. De innehåller en alkaloid som har förmågan att göra sig av med tarmparasiter. För sådana fall torkar och maler du fröna. Späd sedan ut en tesked av detta pulver i vatten och koka det. Du kan även tillsätta lite honung och konsumera två till tre gånger dagligen.

Dr. Neethu S Kumar är en av dem som även påpekat papayafrönas stora fördelar när det kommer till att motverka och framförallt diagnostisera cancer.

Skyddar matsmältningssystemet

Tarmar

Papayafrön har även kraftfulla antibakteriella och antiinflammatoriska egenskaper som förbättrar matsmältningshälsan. Diverse studier har visat att papayafrön kan bekämpa salmonella, stafylokocker och andra smittämnen. Vi rekommenderar att äta sju frön tre gånger dagligen.

Absorberar överflödigt fett och socker

Papayafrön har även en fettbrännande effekt på kroppen eftersom de har förmågan att stoppa kroppen från att absorbera överflödigt fett och socker, vilket accelererar matsmältningsprocessen och bidrar till viktnedgång.

Tre enkla tips för att tappa vikt med papayafrön

Papaya-1

En av de säkerligen mest påtagliga effekterna av papayafrön är deras förmåga att hjälpa dig tappa vikt. Innan vi går igenom dem vill vi påminna dig om att det är viktigt att ha tålamod eftersom resultaten visar sig över tid. Du bör även komma ihåg att du måste ha en hälsosam diet och träna regelbundet om du vill se resultat.

Kur #1

Ät tolv papayafrön med te gjort på grapefrukt varje dag på tom mage. Följ denna kur i 15 dagar i sträck och vila sedan i 15 dagar.

Kur #2

Lägg 15 papayafrön i ett glas grapefruktjuice och drick det, återigen på tom mage, genom att svälja fröna som om de vore piller. Denna juice hjälper dig även att bekämpa överflödigt fett och ger dig bättre matsmältning.

Kur #3

Det sista tricket för att dra nytta av fördelarna hos papayafrön består av att lägga till några frön i sallader eller vinägretter. Det kommer dock smaka kryddigt, nästan som senap, så överdriv inte.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.