Skedmassage för ungdomlig hy – fungerar det?

För att få en fast och lysande hy bör du utföra en skedmassage dagligen. Detta kommer att förbättra din huds elasticitet, blodcirkulation och kommer hjälpa dig att ta bort överskottsvätska.
Skedmassage för ungdomlig hy – fungerar det?

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Vi kan inte undvika att ansiktet med årens lopp mister sin fasthet, då detta är en del av åldringsprocessen. Men vi kan använda vissa knep, såsom skedmassage, för att sakta ner processen, och även undvika att åldringstecknen kommer för tidigt.

Efter 30 års ålder tenderar huden att bli svagare och mer känslig. Om den utsätts för sol, kontaminering, dåliga kostvanor och dålig återfuktning resulterar det i att den förlorar sin elasticitet. Du bör därför tidigt tänka på detta och försöka ta hand om huden på bästa sätt.

Det finns i dagsläget många sätt att ta hand om huden och förhindra tidiga ålderstecken. Vi har försökt leta efter det bästa sättet, och har upptäckt en fantastisk behandling som verkligen gör skillnad. Den kallas för skedmassage och rekommenderas av den tyske kosmetologen René Koch.

Vad innebär skedmassage?

Det är väldigt lätt att utföra en skedmassage och som vi tar upp i denna artikel kommer det endast att ta 10 minuter per dag. Du behöver några matskedar, ett glas kallt vatten med isbitar och en skål med varm olivolja eller linolja. Dessa är stegen du bör följa:

Steg 1. Tvätta av allt smink från ansiktet, tvätta det som vanligt och applicera en bra fuktgivande kräm. Under denna tid bör du desinficera skedarna med alkohol och därefter lägga dem i ett glas med vatten och is.

Steg 2. Håll skedarna mot övre delen av ögonlocken och håll denna position i några sekunder. Upprepa detta steg fem gånger och byt skedar allt eftersom de värms upp av din kroppsvärme. Upprepa samma process med de undre delarna av ögonlocken och du kommer att se hur ringar och svullna ögon reduceras ordentligt.

Steg 3. Lägg därefter skedarna i den varma oljan och, utan att bränna huden, använd detta för att massera ansiktet och tryck skedarna längs alla massagelinjerna som du kan se i bilden nedan.

Grundläggande linjer för skedmassage

skedmassage
 • Övre delen av näsan mot tinningarna och hårlinjen
 • Cirkelrörelse runt ögonlocken
 • Upp längs kinderna och sidan
 • Från hakan och upp
 • Från halsen upp till hakan

Alla rörelser bör utföras minst 10 gånger per linje. Då en sked inte längre glider lika bra lägger du ner den i oljan. När massagen är klar bör du tvätta ansiktet med ljummet vatten.

Det bästa är att göra denna massage i 10 minuter, men du bör börja med mindre tid för att sedan gradvis arbeta dig uppåt. Till en väldigt låg kostnad kommer du nu att börja se påtagliga resultat.

Varför är det bra med skedmassage?

Denna fantastiska massage är väldigt effektiv för att få fast, fin och ung hy. En av de stora fördelarna är att du bara behöver göra den i hemmet i 10 minuter per dag. Denna typ av massage hjälper dig att:

 • Ta bort vätskeretention i vävnader
 • Förbättra blodcirkulationen
 • Eliminera ackumulerade gifter
 • Förbättra hudens elasticitet
 • Motverka rynkor
 • Återställa ansiktets konturer

Det viktigaste med denna skedmassage är att du gör den kontinuerligt varje dag. Om du vill kan du göra den i 10 dagar för att därefter vänta under de nästföljande 10 dagarna. För bästa resultat bör du dock göra den dagligen och detta gäller speciellt kvinnor över 30 år.

Denna skedmassage är en fantastisk bundsförvant i din strävan efter ung och fast hy. Du behöver bara lite vilja.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.