Naturliga tips för att eliminera rynkor

oktober 1, 2018
Visste du att gurka inte bara förbättrar utseendet på trötta ögon, utan också är en idealisk behandling för att minska rynkor, kråksparkar och mörka ringar?

Vid en viss ålder märker både män och kvinnor att fina linjer börja visa sig – särskilt i ansiktet – och det fruktade fenomenet kallas för ”rynkor”. Precis som allt annat som visar tidens gång (som grått hår) försöker många av oss dölja dem. I följande artikel får du lära dig om de bästa naturliga metoderna för att till viss del eliminera rynkor. Vi lovar att du kommer se omedelbara resultat!

Det finns flera knep du kan prova hemma som kommer minska de linjer som i allt högre grad blir inbäddas i huden på grund av en kombination av faktorer: förlust av elasticitet, brist på fukt och dålig kollagenförnyelse.

Naturliga huskurer för att eliminera rynkor

Druvkärnolja

Druvkärnolja har närande och fuktgivande egenskaper som hjälper till att hålla huden frisk och se ungdomlig ut längre. Den är särskilt effektiv runt ögonen, även om den också används för att läka sår. Den är full av antioxidanter som reverserar åldrandeprocessen, och när den appliceras på torr hud återfuktas den, vilket bromsar utvecklingen av rynkor.

E-vitamin

Denna vitamin är en frälsare för torr hud. Den mjukar upp området runt ögonen för att ge det ett mer ungdomligt utseende och förebygga framtida rynkor. E-vitaminkapslar finns att köpa i hälsokostbutiker. Allt du behöver göra är att applicera dem vid sänggåendet varje dag i minst en vecka (eller mer beroende på graden av rynkor).Kråksparkar

Kokosolja

Kokosolja är perfekt för att förebygga och eliminera rynkor, och även för att återfukta torr hud. Med daglig användning kommer du se fantastiska resultat på bara en vecka. Fortsätt sedan använda denna olja en eller två gånger i veckan för att bibehålla hudens utseende.

Avokado

De naturliga oljorna från avokado är mycket effektiva för att minska uppkomsten av rynkor runt ögonen. Skär en avokado på mitten och applicera lite av massan på de områden som är benägna att utveckla linjer och rynkor.

Gurka

Gurka är en perfekt behandling för trötta ögon (vilket är anledningen till den alltid förekommer i så många skönhetsprodukter), men den har också förmågan att eliminera rynkor, kråksparkar och mörka ringar. Du kan helt enkelt placera skivor av rå gurka över ögonen, eller göra en pasta genom att blanda massan med lite kallt vatten.
Gurka för att eliminera rynkor

Apelsinjuice

C-vitamin är inte det enda apelsiner bidrar med. Pressa ur lite färsk juice, doppa en bomullstuss i den och applicera den morgon och kväll på de områden där rynkor visas. På bara några veckor kommer du märka förändringar i huden.

Ricinolja

Detta är ett av de äldsta recepten vi känner till för att eliminera rynkor. Applicera några droppar av denna olja på fingertopparna och massera in i huden. Gör alltid detta före sänggåendet och se till att du inte lämnar en oljig hinna på ansiktet. De masserande rörelserna gör att oljan når de djupare lagren av läderhuden. Upprepa detta två gånger i veckan.

Yoghurt

Tvätta ansiktet och torka det väl. Blanda en matsked naturell yoghurt, en matsked honung, en halv tesked apelsinjuice och ½ dl skivade bananer. När du fått en kräm applicerar du den på ditt ansikte och låter den verka i 15 minuter. Skölj sedan med ljummet vatten.
Yoghurt och banan

Citronsaft

Citronsaft är en naturlig toner för huden som minskar rynkor och öppnar porerna. Gnid den på ditt ansikte och hals på kvällen, och var noga med att inte få den i ögonen. Skölj med lite vatten och följ upp med en lätt fuktighetskräm. Tänk på att inte vistas utomhus eller sola under ett par timmar efter att du sköljt ansiktet med citronsaft eftersom det kan leda till att solfläckar uppstår.

Beprövade sätt att eliminera rynkor

Förutom att använda de huskurer och tips som vi beskrivit ovan för att eliminera rynkor måste du också ändra vissa vanor om du vill upprätthålla en ungdomlig hy:

Undvik överdrivet solande

Detta är det mest effektiva sättet att hålla nya rynkor borta. UV-strålarna från solen skadar hudens yttre lager och orsakar uttorkning. Om du ska vara ute länge eller tillbringa en dag på stranden bör du applicera solskyddskräm med en hög skyddsfaktor för UVA- och UVB-strålar för att undvika detta irriterande problem.

Och kom ihåg att solen inte bara är stark på sommaren – du bör använda solskyddskräm och bära heltäckande kläder 365 dagar om året, oavsett om det är kallt eller molnigt. Ja, till och med när det regnar.
Solljus

Sluta röka

Denna dåliga vana gör så mycket skada på kroppen, både in- och utvärtes. Rökning leder inte bara till rynkor runt munnen på grund av den sugande rörelsen, utan även att gifter ansamlas under huden, vilket minskar dess naturliga elasticitet och förmåga att förnya sig.

Och glöm inte att detta även kan drabba dig om din partner, dina föräldrar, kollegor eller någon annan röker nära dig. Försök att begränsa din exponering för cigarettrök i alla lägen.

Exfoliera huden regelbundet

Det finns många olika typer av masker och peeling som du kan använda utan att skada huden. Du måste avlägsna smuts och partiklar som täpper igen porerna.

När du har rynkor är det dessutom lätt hänt att smink och smutspartiklar ansamlas i de små vecken, vilket gör dem mer uppenbara. Genom att exfoliera din hud en gång i veckan hjälper du till att ta bort döda celler, vilket ger den ett vackrare utseende.

Få bättre sömn

Varje kväll ska du försöka gå till sängs vid samma tidpunkt, och du bör alltid se till att få minst åtta timmars sömn. Försök också att gå upp vid samma tidpunkt varje dag, och om du kan bör du ta en liten tupplur på eftermiddagen.

Dålig sömn leder till att kroppen producerar för mycket av hormonet kortisol, vilket försvårar cellbildning och höjer kroppens stressnivåer. Genom att sova mer tillåter du din kropp att vila samt bilda mer elastin, vilket gör att din hud ser mer strålande och ungdomligare ut.

Använd glasögon (både receptbelagda och solglasögon)

Om du har problem med synen bör du bära glasögon så att du kan se klart, och undvik att kisa när du måste läsa en skylt eller ett meddelande på din telefon. Detta hjälper till att hålla rynkorna borta från området runt ögonen.

Och bär solglasögon när du går ut. På så sätt skyddar du ögonen mot UV-strålar och undviker att sluta ögonen hårt när solen skiner rätt i ansiktet.