Lär dig om massage och exfoliering för hyn

Vill du lära dig om de bästa metoderna för massage och exfoliering för ditt ansikte? I vår artikel berättar vi för dig om effektiva huskurer för att få en strålande hy.
Lär dig om massage och exfoliering för hyn

Senaste uppdateringen: 09 april, 2019

Hyn är en väldigt känslig del av kroppen, då den får utstå mycket yttre påfrestningar, för att inte tala om tidens gång, och den är även en reflektion av vår allmänna hälsa. Det är därför viktigt att ta hand om den med bra kost, men även behandla den direkt genom att lära sig om massage och exfoliering för hyn.

Vi kommer i denna artikel förklara för dig angående den typ av massage och exfoliering för hyn du kan använda för att aktivera återhämtningen av hyn och återfå en ung, ren och skinande hy!

huvudmassage

Exfoliering av döda celler

Huden på vårt ansikte är egentligen en ackumulering av döda hudceller som tryckts fram och mognat från insidan fram tills de når ytan. Ifall vi varje vecka gör en exfoliering kan vi hjälpa vår hy att undvika ärr och märken, förbättra återfuktningen och regenerationen av huden, motverka slapphet i huden och få en skinande och mjuk hy, och mycket mer.

För att göra det enkelt och naturligt kommer vi i denna artikel förklara hur man tillreder peelingar med ingredienser du hittar i hemmet, beroende på vilken typ av hy du har.

Då hyn är en väldigt känslig zon kommer vi massera och exfoliera hyn försiktigt med cirkelrörelser, samtidigt som vi undviker att komma för nära ögonen. Genom att ta det försiktigt undviker vi även sår.

Vad använder vi oss av vid massage och exfoliering för hyn?

För att massera rekommenderar vi att man använder en vegetabilisk olja, eftersom denna har en krämig konsistens som inte är snabbtorkande, till skillnad från de flesta återfuktande krämer. Vi rekommenderar följande för:

  • Torr hud: olivolja eller nyponolja
  • Blandad hud: kokosolja eller sesamolja
  • Fet hud: aloe vera gel eller kokosolja

Pannan

Vid en massage och exfoliering för hyn börjar vi med att göra en horisontal massage av pannan. Vi drar fingrarna horisontellt från mitten av pannan ut mot tinningarna, därefter gör vi samma rörelse igen men med små cirklar med toppen av fingrarna under hela rörelsen.

Ögonkonturen

Detta område är väldigt känsligt och det är även här som rynkor först uppkommer, samt påsar under ögonen, och vi bör därför behandla detta område försiktigt. Vi börjar inne vid ögonbrynen och trycker med små lätta cirklar och går vidare mot ytterkanterna av ögonbrynen. Därefter går vi ner och runt för att till slut komma tillbaka där vi började.

Till slut gnuggar vi våra händer så att de blir varma och lägger våra handflator mot ögonen. Denna massage är känd som “palming”, och är mycket avslappnande för ansträngda ögon.

Vidare, om vi har torra ögon kan vi blinka flera gånger, för att sedan stänga ögonen hårt. Därefter öppnar vi dom igen och slappnar av.

öga med långa fransar

Näsan

Enligt zonterapi för ansiktet är näsan en reflektion av ryggraden. Vid en massage och exfoliering för hyn masserar vi med handflatan mot den del av näsan som motsvarar ryggraden. Därefter gör vi små cirklar som går från denna del av näsan och upp mot näsroten.

Kinderna

Kinderna är fundamentala för att visa upp ett friskt utseende. Färgen och ytan på ansiktet kan påverka åldringsprocessen, och vi bör därför göra regelbunden massage på kinderna för att få ansiktet att slappna av. Vi börjar med att göra en lätt “palming” för att aktivera blodcirkulationen.

Därefter lokaliserar vi kindbenet och trycker lätt med fingrarna. Vi börjar runt näsan och slutar vid öronen. Denna zon tenderar att vara  spänd och detta kan vidare påverka synen.

Läpparna

Man kan även exfoliera läpparna ifall man tar det försiktigt. Detta kan man göra varannan vecka. Det är dock viktigast att man regelbundet återfuktar dem. Vi kan börja att massera dem horisontellt med båda händerna. Vi kommer snart att se att de blir mjukare och mer fylliga.

Hakan

På hakan gör vi en likadan rörelse som vid pannan. Vi börjar i mitten och masserar därefter mot utsidan.

Halsen

Halsen är också en del av ansiktet då det kommer till massage och exfoliering för hyn, och vi rekommenderar därför att man exfolierar och återfuktar den regelbundet för att undvika hängande hy. Vi masserar genom att använda handflatan, och koncentrerar oss på området under hakan för att motverka uppkomsten av en dubbelhaka genom att aktivera blodcirkulationen och eliminera gifter.

Bilder: MyTudut, Wildbeauty and The Style PA


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.