Naturlig Behandling för Vidgade Porer

De vardagliga rutinerna är väldigt viktiga. Försök hitta en kräm som du kan ha under ditt smink och som innehåller salicylsyra och matteringsmedel som absorberar oljan i huden och motverkar vidgade porer.

Vidgade porer kan uppkomma på grund av fet hy och kan fortsätta vidgas då man blir äldre. Det finns olika behandlingar som man kan försöka sig på. Det finns naturliga behandlingar för att motverka vidgade porer och de är oftast de mest effektiva. Med dessa sparar du även pengar.

Du kommer att kunna hålla huden ren och eliminera igentäppta och vidgade porer, samt pormaskar och andra märken. Utav denna anledning rekommenderas det att man använder dem regelbundet och permanent för att bibehålla en ren hud utan vidgade porer.

Orsaker

Synliga porer, som ofta uppkommer i ansiktet, är utlopp från de interna körtlar som producerar talg. De varierar beroende på kön, genetik och ålder. De beror även på användning av östrogenmediciner och p-piller hos vissa personer.

Den främsta orsaken till vidgade porer är fet hy. Detta beror på att porerna innehåller en hög mängd fett, vilket resulterar i att de öppnar sig för att släppa ut orenheter och döda celler. Storleken på talgkörtlarna ökar därför och släpper ut mer fett. Detta gör huden mer syrlig och fuktig. De döda cellerna och den svett som produceras skapar tillsammans en syrayta för att förhindra bakterieinfektioner, virus och svamp.

Det uppstår dock ett problem då mängden talg övergår sina normalmängder och orsakar vidgade porer. Huden blir då ljusare och fet. De som lider av detta dermatologiska problem tenderar även att ha akne, eftersom detta kan uppstå som ett resultat av talgkörtlarnas produktion.

Storleken beror på vilket område som har blivit drabbat och fettkoncentrationen i huden. De flesta har dock detta vid näsan eller i mitten av ansiktet.

Naturliga behandlingar

Det finns olika naturliga tillvägagångssätt som kan göra att de vidgade porer försvinner.

Du behöver bara en matsked majonnäs!

Du behöver bara applicera en matsked majonnäs på hela ditt ansikte. Låt det ligga på under 20 minuter: äggen och vinägern i majonnäsen kommer att få porerna att minska och ge dig en slätare hy. Denna behandling rekommenderas dock inte ifall du har en fet hy.

En antik kur: vassle

Utöver att vara en antik produkt för att få en slätare hy är vassle även något som hjälper till att minska vidgade porer. Behandlingen består av följande: tvätta ditt ansikte på kvällen. Ta därefter och gnugga med en bit bomull, som du har doppat i vassle, på ditt ansikte. Tvätta ditt ansikte efter 20 minuter med kallt vatten.

Ansiktsmask med honung, citron, äpple och yoghurt

honung

För detta behöver du blanda en matsked yoghurt med ett rivet äpple. Lägg därefter till en matsked honung och en matsked citronjuice. Blanda ingredienserna tills du har fått en homogen massa och applicera sedan på ditt ansikte under 15 till 20 minuter. Denna blandning, som även gör huden mjukare, är perfekt att använda innan man går och lägger sig.

Ansiktsmask med mandlar

Krossa 1/3 kopp mandlar tills du får ett fint pulver. Tillsätt därefter vatten gradvis tills du har fått en deg. Detta applicerar du därefter på näsan samt de andra områden som har vidgade porer. Låt det verka under 30 minuter och tvätta sedan av ansiktet med ljummet vatten. Denna behandling bör man göra minst två gånger per vecka.

Ansiktsmask med citron

citron

Denna ansiktsmask bereder man genom att blanda citronjuice med lite vatten. Man applicerar den därefter med bomull och låter det ligga på under ca en halvtimme. Undvik kontakt med ögonen. Tvätta till sist av blandningen med kallt vatten.

Huskur med papaya

Det första man ska göra är att tvätta ansiktet för att därefter gnugga på en skivad papaya. Det måste göras med insidan av skalet. Efter att ha låtit det verka under 15 minuter, tvätta av ansiktet med varmt vatten. Denna behandling kan man även använda för att minska fräknar.

Ansiktsmask med gurka, äpple, ägg och mjölk

gurka

 

Blanda bara en äggula med en matsked pulvermjölk. Vispa sedan dessa ingredienser tills blandningen får skum, och lägg därefter i äpple och riven gurka. Blanda tills du får en homogen massa och applicera på ansiktet under 15 minuter. Skölj sedan av ansiktet med ljummet vatten.

Ansiktsmask med lera

Denna ansiktsmask med lera bör appliceras en gång per vecka och bör tillredas en dag i förväg. Leran kommer därför kunna ta bort smuts och fett i porerna bättre, och hjälpa till att absorbera överflödig olja. Den reducerar också vidgade porer eftersom den rengör dem.

Citrondroppar

Det enda man behöver göra är att lägga till ett par droppar citronjuice till ansiktskrämen. Blanda och applicera på ansiktet och låt det ligga på under 15 till 20 minuter. Skölj därefter av med ljummet vatten.

Andra möjligheter för att undvika vidgade porer

  • Exfoliering: Exfoliering hjälper väldigt mycket med att reducera vidgade porer. Glykolsyran i exfolianterna hjälper till att mjuka upp de största håligheterna med salicylsyra och hudens yttre lager. På detta sätt avblockeras de vidgade porerna och deras storlek minskar.

Ifall huden är mycket känslig eller har akne rekommenderas det att man använder exfolierande enzymer med AHA istället för att man skrubbar. Annars kan det uppkomma bakterier eller så kan huden skadas. Det rekommenderas vidare att exfolianterna innehåller retinol för att cellproduktionen ska bli mer effektiv och resultera i en mer djupgående exfoliering. Gravida kvinnor får dock inte använda retinol under några som helst omständigheter.

  • Återfukta och tvätta hyn: För att bli av med vidgade porer kan man använda en hudrengörare som inte orsakar repor eller skador. Man bör även undvika vissa typer av produkter som avfuktar genom att de gör porerna större och mer synliga. Man bör också undvika att utsätta sig själv för solen, samt sluta upp med tobak.

Huden bör tvättas med tvål och vatten, speciellt då man har använt smink, för att porerna ska vara rena då man går och lägger sig. Du kan också göra en daglig rengöring med en kräm som inte innehåller olja.

  • Daglig vård: Behandlingar för vidgade porer bör inte innehålla alkohol. Man måste se till att krämen kan användas under sminket och att den innehåller salicylsyra och matteringsmedel som absorberar oljan i huden. Detta kommer även att göra huden mjuk och ge den en fin yta.
  • Microdermabrasion: Detta innebär att man gör en något extrem exfoliering och bör användas av dem som upplever att vidgade porer är ett fortsatt problem. Denna behandling gör huden mjukare och de vidgade porerna mindre, och eliminerar även rynkor och torra fläckar. Det är därför ett bra val för dem som har en mogen hud och är besvärade av vidgade porer.
  • Laser: Laserbehandlingar rekommenderas bara som en sista utväg eftersom det är väldigt dyrt. Dess behandlingar är dock mer permanenta. Man kan genomgå dessa behandlingar på ett medicinskt spa eller en privatklinik. Behandlingsprocessen med laser innebär att en ljuspuls korrigerar huden. Ifall man använder sig av denna behandling bör man under en tid efter undvika kontakt med solen för undvika skador på huden.
Kategorier: Skönhet Tags:
MER FÖR DIG