Ansiktsmasker för veckans alla dagar

Ansiktsmasker för veckans alla dagar
José Gerardo Rosciano Paganelli

Granskad och godkänd av läkare José Gerardo Rosciano Paganelli.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Vaknar du på måndagen med mörka cirklar under ögonen? Ser ditt ansikte trött ut på fredagen efter arbetsveckan? Vill du att din hud ska se skinande och fast ut inför helgens planer? Varför inte prova på dessa ansiktsmasker?

Vi ska visa dig sju huskurer så att du kan göra egna naturliga ansiktsmasker med ingredienser som kommer hjälpa till att nära, mjuka upp och göra din hud fastare för att gömma tröttheten under veckans första dagar och ge dig utstrålning hela veckan lång.

Måndag: havregryn

På måndagar så behöver du något som verkligen är energigivande och närande, vilket är varför du bör göra en ansiktsmask genom att mixa havregryn till ett pulver. Blanda det med varmt vatten och låt det stå i tio minuter tills det svalnat. Applicera och låt masken sitta i en halvtimme. Detta kommer göra så att du är redo att ta dig an veckan.

Havregryn för ansiktet

Tisdag: yoghurt

På tisdagen känner du dig inte lika trött som på måndagen, men du behöver fortfarande en knuff för att ta dig till den avlägsna helgen. Det är därför du bör använda yoghurt – ett livsmedel som är fuktgivande för huden utan att göra den fet. Du behöver inte göra mer än att applicera vanlig yoghurt på ansiktet och låta den verka i halvtimme. Denna mask är snabb och enkel.

Onsdag: lera

Du är nu mitt i veckan, och det är dags att ge din hud en rengöring på djupet för att hjälpa den eliminera gifter och orenheter samtidigt som du ger den mineraler. Det är därför du ska använda grön lera för denna ansiktsmask, och den kan köpas i örtbutiker eller på apotek.

För den tredje av våra ansiktsmasker ska du blanda det gröna lerpulvret med varmt vatten, men tillsätt bara lite i taget så att du får en jämn blandning utan klumpar. Applicera den sedan på ditt ansikte. Undvik ögonen och låt den sitta tills den torkar. Det tar vanligtvis 20 till 30 minuter. Efteråt sköljer du med varmt vatten.

Denna mask bör hjälpa till att eliminera blänkande områden och överflödig olja. Om du har torr hud så kan du blanda leran med yoghurt istället för vatten. Efter att ha applicerat masken så ska du alltid använda en fuktgivande kräm eller olja som du vanligtvis använder.

Lermask för skadad hud

Torsdag: citron och honung

Nu börjar vi närma oss helgen, så det är dags att rengöra din hud och ta bort smuts. För detta så finns det inget bättre än citron, som är en utmärkt rengörare och rensare. Honung hjälper även till att återfukta huden och ge den en hälsosam lyster.

Riv bort skalet från en citron och blanda med honungen. Detta kommer ha en något kletig konsistens, men upphettning kan göra honungen lite mer hanterbar. Applicera blandningen och låt den sitta i en halvtimme innan du sköljer av.

Fredag: gurka

Fredagen är äntligen här och du är redo att gå ut på stan. Din hud bär dock på hela veckans trötthet, vilket är varför du ska vända dig till gurka. Detta kommer friska upp din hud, återfukta den på djupet och göra den fast återigen.

För att förbereda denna mask så ska du riva gurkan och blanda den med mjölk eller rismjölk. Eftersom detta är en rinnig vätska så ska du använda en bomullsdyna som du blöter i blandningen och sedan använder på ansiktet som om du skulle ta bort smink. Skär sedan två skivor gurka och placera dem på dina ögonlock. Detta kommer återställa vitaliteten hos dina ögon.

Lägg dig ned och vila i minst 20 minuter. Du kan även applicera denna mask innan du går till sängs för att bli av med smutsen som ansamlats under dagen.

Gurka för ansiktsmasker

Lördag: avokado

På lördagen så har du haft lite tid att vila och är nu redo att nära din hud så att den skiner med hälsosam lyster. För att göra denna mask så mosar du en avokado med en gaffel tills du får en välblandad smet. Eftersom avokado är så rik i fettsyror, vitaminer och mineraler så behöver du inga andra ingredienser. Applicera direkt på ansiktet och låt den verka tills den torkat. Skölj sedan med vatten.

Söndag: lavendel

Söndag är dagen för att låta ditt ansikte slappna av, och detta kan du enkelt göra genom att bereda ett starkt avkok på lavendel. När det har svalnat till en varm temperatur så använder du bomullsdynor för att applicera det på ditt ansikte. Du kommer inte behöva något annat för en avslappnande vila.

Prova dessa ansiktsmasker om du verkligen vill skämma bort din hud.

Foton från MGFlady Disdain, The Style PA och Zeetz Jones.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.