Naturliga peelingar med dessa ingredienser

Naturliga peelingar med dessa ingredienser

Senaste uppdateringen: 25 maj, 2022

Att göra en naturlig exfoliering eller peeling är en fantastisk idé för att bli kvitt ojämnheter på ditt ansikte, som pormaskar eller akne, och det är även ett bra val för att reducera rynkor. De är väldigt enkla att göra: de appliceras inom ett par minuter och resultatet är verkligen fantastiskt. Läs om våra bästa naturliga peelingar i denna artikel. 

Vad Gör en Peeling?

Att peela innebär att man använder en exfoliant med målet att ta bort döda lager från huden. Med naturliga peelingar kan du även få ett vackrare ansikte utan pormaskar, märken, akne, ärr och även rynkor. Även om det är sant att peelingar används på skönhetscentra, med en laser, eller andra verktyg som är väldigt skadliga för huden, kan du dra nytta av de fördelar som kommer utav att använda frukt, grönsaker eller annan typ av mat för att få liknande resultat eller till och med bättre.

Du bör ha ett rent ansikte innan du gör en av våra naturliga peelingar, vilket är anledningen till att vi rekommenderar att man tvättar sig med en neutral tvål och varmt vatten. Det bör inte finnas smink kvar på ditt ansikte och det bör vara helt torrt. Vi rekommenderar även exfoliering på en dag som du inte kommer att lämna hemmet, som någon dag under helgen, så att solen inte skadar din nyligen behandlade hud. Då du har slutfört behandlingen kan du använda en fuktgivande kräm (hemmagjord eller från affären) för att skydda din hud.

Naturliga peelingar

Naturliga peelingar görs för det mesta på ansiktet, men du kan även göra exfolieringar på dina armar, axlar, på din rygg, nacke, etc.

Våra Bästa Naturliga Peelingar

  • Exfoliering med Majsmjöl och Citron: du kommer att behöva juicen från en citron, en matsked socker, en matsked majsmjöl, två matskedar rosenvatten och ett par droppar essential-citronolja. Blanda mjölet med rosenvattnet tills du får en välblandad massa. Lägg till socker, juice och till sist oljan. Blanda ihop allt och applicera på ditt ansikte genom att massera i cirklar. Låt det ligga under några minuter och tvätta sedan av med kallt vatten. Använd en toner för att stänga dina porer.

Naturliga peelingar - gurka

  • Exfolierande Recept med Jordgubbar: du kommer att behöva tre eller fyra jordgubbar, en matsked naturell yoghurt, samt två matskedar havre. Ta bort stammen och lägg jordgubbarna i en skål och blanda med yoghurten och havren tills du får en jämn massa. Du kan använda en mixer. Lägg detta på ditt ansikte och låt det ligga under 15 till 20 minuter. Skölj av med kallt vatten och upprepa denna process två gånger per vecka.
  • Peeling-recept med Salt: detta används oftast för hud som inte är på ditt ansikte, eftersom det är mycket kraftfullt. Ingredienserna är fyra matskedar mandelolja och ett par droppar lavendel-essens. Lägg salt och olja i en skål. Då de har blandats, lägg till din lavendel-essens. För att applicera, massera i cirklar (ej mer än två matskedar samtidigt). En eller två gånger per vecka är tillräckligt för denna exfoliering. Låt det ligga under några minuter och skölj därefter av med varmt vatten.
  • Recept med Yoghurt och Salt: du kommer att behöva en naturell yoghurt och en matsked med fint havssalt. Lägg allt i en skål och blanda väl. Applicera på din hud och massera nätt under ca 20 minuter innan du tar bort det med varmt vatten.

Naturliga peelingar

Våra Bästa Naturliga Peelingar

  • Peeling med Grapefrukt: som ingredienser behöver du endast juicen från en grapefrukt och en matsked socker. Då det har blandats väl, lägg det på ditt ansikte och låt det ligga under några minuter innan du sköljer av med varmt vatten. Du kan upprepa denna process tre gånger per vecka och ha alltid en vilodag.
  • Exfoliant med Tomat och Citron: du kommer att behöva en tomat, juicen från en halv citron, samt två matskedar socker. Blanda tomaten, som bör vara mogen i en skål, och lägg till citronen och sockret. Bred ut detta på ditt ansikte i cirklar och låt det ligga under 15 minuter. Skölj därefter av med kallt vatten så att dina porer stänger sig.
  • Exfolierande Recept med Kaffe: det är effektivt och du kommer bara att behöva ett par matskedar kaffe, som du lägger till i din föredragna fuktgivande kräm. Gnugga denna blandning på din hud och tvätta med varmt vatten. Då det inte finns någon kräm kvar, stäng dina porer med kallt vatten. Glöm inte att använda en toner för att slutföra behandlingen.
  • Naturliga Peelingar med Ånga: du kan koka vatten i en gryta och ha ditt huvud över denna med en handduk, precis som du gör då du är sjuk. Håll ditt huvud i denna position så länge du kan, och se till att du inte bränner dig, så kommer du att kunna ta bort alla dina pormaskar och finnar. Ett alternativ till denna behandling kan vara att lägga en handduk i kokande vatten och sedan lägga denna handduk på ditt ansikte under minst 15 minuter.

Naturliga peelingar


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.