Från torr till len och ungdomlig hud

För att främja mjuk hud och förebygga ålderstecken är det viktigt att bibehålla vätskebalansen dagligen. Det är även bra att exfoliera minst en gång per månad för att ta bort döda hudceller.

Vår hud utsätts för dussintals situationer varje dag som kan gör den torr och ohälsosam, vilket ger oss ett gammalt utseende och påverkar vår hälsa. Fria radikaler i förorenad luft, cigarettrök, höga och låga temperaturer, UV-strålar och till och med din diet kan beröva din hud på dess ungdomliga utseende genom att torka ut den.

Detta är inte ett hälsosamt eller lockande alternativ för oss som vill behålla en frisk och livlig utstrålning. Skönhets- och hälsoindustrin har dock gett oss många alternativ för att ta hand om och återfukta vår hud så att den ser len, tonad och ungdomlig ut.

Om du är en av de miljoner som lider av Gurka

Följande recept kommer resultera i en mask som behandlar torr hud med tre av de mest kraftfulla ingredienserna mot åldring som finns. De kommer inte bara återfukta din hud, utan även få rynkorna att försvinna.

Ingredienser

  • 2 matskedar naturlig yoghurt
  • 1/2 skivad gurka
  • 1 matsked honung

Beredning

Kombinera dessa ingredienser i en skål och se till att blanda dem väl. Applicera dem på din hud och täck den helt. Låt det sitta i 15 minuter och skölj sedan med kallt vatten.

Exfolierande ansiktsmask

Salt

Denna mask är den perfekta lösningen för att återfukta och exfoliera huden eftersom den tar bort döda hudceller som ansamlats på dess yta. Blandningen av ingredienser inte bara återfuktar, utan renar, lenar och tonar även huden för att ta bort ålderstecken.

Ingredienser

  • 3 matskedar havregryn
  • 1 matsked naturligt råsocker
  • 2 matskedar honung
  • Juice från 1/4 apelsin

Beredning

Blanda ingredienserna tills de bildar en pasta. Applicera på ren hud och massera i cirkelrörelser. Låt masken sitta i 15 minuter och skölj sedan med kallt vatten.