Naturliga kurer mot torr hud

september 8, 2015
Vill du veta hur du kan återfukta huden med naturliga produkter? I denna artikel ger vi dig olika alternativ så att du inte behöver oroa dig för allergiska reaktioner.

Huden är kroppens största organ och ett av de viktigaste, och det är därför viktigt att vi skyddar den. Man skulle även kunna säga att det är grundläggande för vår hälsa. Med detta i åtanke lider ändå många av torr hud. Vi kommer i denna artikel ge dig några naturliga kurer du kan använda mot torr hud.

Kom ihåg att ifall du har riktigt allvarliga problem med torr hud rekommenderas det att du uppsöker en specialist – en dermatolog – som kan hjälpa dig med dina problem. Huden kan skadas ifall du inte vårdar den ordentligt och ifall du använder farliga kosmetiska produkter. Exempelvis kan vår hud få en typ av brännskador.

Yoghurt-mask mot torr hud

En av de mest effektiva kurerna mot torr hud är att tillreda en mask med yoghurt, honung och krossade jordgubbar. Detta bör du sedan applicera på ansiktet och låta det sitta i tio minuter. Till sist bör du  skölja av med ljummet vatten och även ta bort rester med bomull. För bästa resultat rekommenderas det att du gör en exfoliering innan detta med socker och honung.

Citron

citron

Citron är en annan naturlig kur som kan hjälpa oss att motverka torr hud och istället få frisk och ung hud. Denna frukt, tack vare dess egenskaper, har viktiga antioxidantiska effekter som kan motverka hudens åldrande. I detta fall är det bäst att tillreda en mask med citronjuice och en krossad aspirin, som du bör applicera strax innan du går och lägger dig. Skölj sedan av med ljummet vatten.

Mask på avokado mot torr hud

Att blanda lite avokado med några droppar olivolja är en annan toppenidé för att motverka torr hud. Denna blandning kan du applicera på hela kroppen, men det är bäst att du håller dig till ansiktet. Masken bör appliceras över hela hyn och sitta i 10 minuter. Därefter tar du bort den med lite bomull och ljummet vatten.

Babyolja

Babyolja är en av de bästa produkterna som finns för att motverka torr hud. Den är ofta bättre än många kroppskrämer. Det rekommenderas att du applicerar några droppar av denna olja på hela kroppen, helst strax efter att du har badat, då huden är som mest fuktig.

Mandelolja

mandlar

Mandelolja har också mycket bra fördelar ifall du vill motverka torr hud, tack vare att den är återfuktande. Denna produkt kan du lätt hitta och applicera varje dag utan några problem. Efter en tid kommer du att se fantastiska resultat: hy som är betydligt friskare. Du kommer inte ha torr hud mer.

Vatten

Du kan förstås inte, om du vill motverka torr hud, bara applicera kurer eller krämer som återfuktar. Det är viktigt att även kosten är balanserad och hälsosam, eftersom detta får kroppen att återfukta huden naturligt. Därför är ett av våra bästa råd att dricka mycket vatten under dagen. Det är bäst att dricka det utan att du blandar det med något.

MER FÖR DIG