Fem naturliga kurer för att motverka torr hud

Vill du veta hur du kan återfukta huden med naturliga produkter? I denna artikel ger vi dig olika alternativ så att du inte behöver oroa dig för allergiska reaktioner.
Fem naturliga kurer för att motverka torr hud

Skriven av Ekhiñe Graell

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Huden är kroppens största organ och viktig att ta hand om. Det är viktigt att vi gör det vi kan för att skydda den. Man skulle till och med kunna säga att det är grundläggande för vår hälsa. Trots detta lider ändå många av torr hud. Vi ska i denna artikel ge dig några naturliga kurer du kan använda för att motverka torr hud.

Kom ihåg att ifall du har riktigt allvarliga problem med torr hud rekommenderas det att du uppsöker en specialist – en dermatolog – som kan hjälpa dig med dina problem. Huden kan skadas ifall du inte vårdar den ordentligt och ifall du använder farliga kosmetiska produkter. Exempelvis kan detta orsaka en typ av brännskador på huden.

Yoghurtmask mot torr hud

En av de mest effektiva kurerna mot torr hud är en mask med yoghurt, honung och mosade jordgubbar. Detta applicerar du på ansiktet och låter sitta i tio minuter. Sedan sköljer du av med ljummet vatten och tar bort rester med lite bomull. För bästa resultat rekommenderas det att du gör en exfoliering med socker och honung innan du lägger på masken.

Citron för att motverka torr hud

Citron är bra för att motverka torr hud

Citron är ett annat naturligt livsmedel som kan hjälpa oss när huden blivit torr och glåmig, och istället göra den frisk och ung. Denna frukt har bland annat viktiga antioxidantiska effekter som kan motverka hudens åldrande. För att motverka torr hud, är det bästa att tillreda en mask med citronjuice och en krossad aspirin, som du bör applicera strax innan du går och lägger dig. Skölj sedan av med ljummet vatten.

Mask på avokado som kan motverka torr hud

Att blanda lite avokado med några droppar olivolja är en annan toppenidé när huden blivit torr. Denna blandning kan du applicera på hela kroppen, men i detta fall ska vi hålla oss till ansiktet. Masken bör appliceras över hela hyn och sitta i 10 minuter. Därefter tar du bort den med lite bomull och ljummet vatten.

Babyolja

Babyolja är en av de bästa produkterna som finns när huden blivit torr. Den är ofta bättre än många hudkrämer. Det rekommenderas att du applicerar några droppar av denna olja på hela kroppen, helst strax efter att du har badat, då huden är som mest fuktig.

Mandelolja

Mandelolja är återfuktande

Mandelolja har också mycket bra fördelar ifall du vill motverka torr hud, tack vare att den är återfuktande. Denna produkt är lätt att hitta, och du kan applicera den varje dag utan några problem. Efter en tid kommer du att se fantastiska resultat: en hy som är betydligt friskare. Du kommer inte längre lida av torr hud.

Vatten

Du kan förstås inte, om du vill motverka torr hud, bara applicera kurer eller krämer som återfuktar. Det är viktigt att även kosten är balanserad och hälsosam, eftersom detta får kroppen att återfukta huden naturligt. Därför är ett av våra bästa råd att dricka mycket vatten under dagen. Det är bäst att dricka det utan att du blandar det med något.

Detta kanske intresserar dig
10 sätt att använda tvål som du inte kände till
Steg för Hälsa
Läs det Steg för Hälsa
10 sätt att använda tvål som du inte kände till

Visste du att tvål kan användas för att smörja gångjärn så att de inte gnisslar? Vi går här igenom 10 alternativa användningar för tvål.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Innehållet i denna publikation är endast i informationssyfte. Det kan inte under några omständigheter tjäna till att underlätta eller ersätta diagnoser, behandlingar eller rekommendationer från en fackman. Konsultera din betrodda specialist om du har några tvivel och sök dennes godkännande innan du påbörjar några procedurer.