Naturliga huskurer för mörka ringar hos kvinnor

Det kan finnas olika orsaker beroende på vilken färg dina mörka ringar har. Vi rekommenderar att du försöker ta bort dem med naturliga huskurer, men ifall detta inte fungerar bör du konsultera en specialist inom ämnet.

Mörka ringar kan bero på olika saker. Utöver att vara oattraktiva och få oss att se trötta ut är de även ett tecken på obalans i kroppen.

Vi förklarar varför du har mörkar ringar, vilka typer av mörka ringar det finns och vilka naturliga huskurer du kan använda för att dina mörka ringar ska försvinna, samtidigt som det förbättrar din hälsa.

Orsaker

Enligt naturmedicin kan de främsta orsakerna för dina återkommande mörka ringar (inte de som uppkommer p.g.a. insomnia, mm.) bero på:

  • En överdriven konsumtion av syrlig mat
  • Vätskebrist
  • En överbelastning av gifter i något organ (levern, gallblåsan, njurarna, lungorna)

Mörka ringar från hyperaciditet

Ett överskott av syra kan uppstå p.g.a. felaktig kost (som är alltför syrlig), regelbunden konsumtion av medicin som aspirin eller ibuprofen, dåliga vanor, stress eller ineffektiv matsmältning i kroppen. Ifall orsaken är kosten kan vi undvika vissa typer av mat rika på socker, friterat och raffinerat, samt syrlig mat, och istället välja följande alternativ:

citron

Citron, även då det är en syrlig frukt, neutraliserar syror som anländer i magen. Vi rekommenderar därför att du äter den regelbundet kombinerat med mat, samt juice som du blandat med vatten.

Mörka ringar p.g.a. vätskebrist

Vätskebrist är något som är väldigt enkelt att åtgärda, och det kostar inte mycket. Du bör dricka två liter vatten per dag, och tänk på att inte göra detta under måltiderna. Vi kan även dricka naturliga juicer, eller avkok, men det är bra ifall du undviker socker och för mycket salt. Ifall vi dagligen följer denna rutin kommer vi inom några dagar att märka en stor skillnad, inte bara när det gäller våra mörka ringar utan även på vår hud, vår energi, mm.

Mörka ringa p.g.a. ansamling av gifter i något organ

Denna tredje orsak är lätt att upptäcka ifall du observerar vilken färg de mörka ringarna har:

  • En gulaktig färg: Vi vaknar många gånger upp med mörka ringar. Beroende på vilken färg dessa har kan de betyda olika saker, och det är speciellt viktigt att notera ifall du har denna färg konstant. En gulaktig färg innebär nästan alltid något problem med levern eller gallblåsan, och i detta fall innebär det vidare att våra organ arbetar betydligt mer än de borde. För att motverka detta kan vi dricka ett avkok med bittra växter (kronärtskocka, boldo, mjölktistel, maskros…), undvika fet mat, samt sova med en värmeflaska på de högra revbenen för att leda värme till levern.

maskros

  • Mörk eller svart färg: Då dina mörka ringar är mörka eller svarta är detta en indikation på att njurar, urinblåsa eller reproduktionsorgan är påverkade, vilket kan vara ett resultat av ett gammalt problem med matsmältningssystemet. Ifall njurarna är påverkade bör vi varje dag äta selleri- och lökbuljong samt avkok på kardborre, och detta kommer då hjälpa oss undvika vätskebrist och förbättra njurarnas funktioner. Ifall du misstänker att reproduktionsorganen är påverkade bör du genomgå en ordentlig undersökning för att ta reda på var problemet ligger.
  • En blek eller grå färg: Ifall dina mörka ringar har en blek eller gråaktig färg kan detta vara ett tecken på att du har problem med njurarna, eller i vissa fall med lungorna. I detta fall fungerar något av dessa organ inte som det ska p.g.a problem med lymfdränage. Det kan även vara så att ditt hormonsystem är drabbat. Ifall felet ligger hos njurarna kommer de kurer vi har tagit upp ovan att hjälpa dig. För lungorna rekommenderar vi att du gör utflykter till stranden eller någon skog så att du kan förbättra din andning. Du bör såklart då även undvika saker som tobaksrök och förorenade miljöer, mm. Ifall dina mörka ringar istället uppstått p.g.a. något hormonproblem kan vi under en tremånadersperiod använda någon form av naturlig kur som vitex eller maca, som hjälper till att reglera hormonerna.

Vi rekommenderar att du alltid konsulterar med en läkare innan du utför dessa behandlingar, även då de är naturliga huskurer, eftersom det kan uppstå komplikationer ifall du har vissa typer av sjukdomar eller använder någon medicin. Kombinationen kan därför i vissa fall ge en negativ effekt.

Bilder: Chugyoo och Daniel Solabarreta

MER FÖR DIG