Så använder du en penisring på rätt sätt

Av alla tillgängliga sexleksaker är penisringen en av de mest rekommenderade. Vi visar dig hur du använder den för att få dina intima möten att hålla längre.
Så använder du en penisring på rätt sätt
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 12 april, 2023

Fler och fler par vågar experimentera med sina sexliv, för att söka njutning och ha roliga och tillfredsställande upplevelser. För vissa är sexleksaker ett element för att tillföra passion till sovrummet; för andra är det ett sätt att underhålla passionen. De mer vågade kan tycka att det är en spännande utmaning. En penisring är en erotisk leksak som har gett en hel del överraskningar till många par. Därför ska vi idag berätta mer om dessa och hur du använder en penisring på rätt sätt.

Vet du vad en penisring är?

En penisring är en sexleksak som hjälper till att öka blodflödet i mannens könsorgan. Vad den gör är att hålla kvar blodet som rinner till penis för att säkerställa en längre varaktig erektion och längre samlag. Det skär inte av cirkulationen till penis, men det saktar ner flödet.

Det är en leksak som har blivit en av de mest populära, speciellt för dem som vill få leken att hålla längre.

Penisring.
En penisring bromsar blodflödet till penis och gör att erektionen varar längre.

Hur använder man en penisring?

Att sätta på en penisring kan vara aningen knepigt för den som använder en penisring för första gången. Lyckligtvis är detta dock inte särskilt svårt, men det är viktigt att göra det med penis halvupprätt eller halvhård.

Du behöver bara hålla penis med en hand och föra ringen ner till basen, framför eller bakom testiklarna beroende på penisring. Användaren måste se till att han känner sig bekväm med leksaken och att den inte klämmer överdrivet mycket för att inte avbryta sexakten.

Tips för att använda penisringar säkert

Även om det är väldigt lätt att använda denna sexleksak, är det viktigt att känna till vissa knep, speciellt när du använder en penisring för första gången. Om du följer nedan steg kommer ni båda att njuta av fantastiskt sex som räcker länge.

1. Överskrid inte användningstiden när du använder en penisring

Det är tillrådligt att inte överskrida 30 minuters kontinuerlig användning . Kom ihåg att du faktiskt saktar ner blodcirkulationen i penis, även om du inte stoppar upp flödet helt.

2. Alltid ovanpå kondomen

Om du använder kondom, sätt på kondomen först och penisringen ovanpå. Du kanske tycker att detta är självklart, men det har uppstått en viss förvirring kring detta steg.

3. En eller två, vilket som känns bäst för dig

De som väljer att använda endast en kan placera ringen vid basen av penis, framför eller bakom pungen. När valet är att experimentera med två placerar du en på varje plats.

Det viktiga är att du känner dig bekväm och upplever detta äventyr på ett naturligt sätt. Det är en upplevelse som båda parter ska komma att njuta av, så slappna av.

4. Bättre med smörjmedel

För att undvika skador eller obehag rekommenderas att du även använder ett vattenbaserat smörjmedel tillsammans med din penisring. Du kan smörja ringen två gånger: när du för på den och när du tar av den.

5. Ta av den vid rätt tidpunkt

Det finns två nycklar för att du ska veta när du ska ta av penisringen. Det handlar dels om hur lång tid du bär den, vilket är en period som du inte bör överskrida. Dels handlar det också om ejakulation, och det rekommenderas att du alltid tar bort ringen innan du når klimax.

Hur man väljer den perfekta penisringen

Penisringar.
Det finns många olika typer av penisringar och du kan experimentera tills du hittar den som passar bäst för dig.

Du kan hitta ett brett utbud av penisringar på marknaden, så det är inte konstigt om det uppstår en del frågor om vilken du ska välja. Du måste köpa rätt storlek, en som inte klämmer, eftersom det kan orsaka skada. På grund av detta måste du veta hur stor din penis är i erigerat tillstånd.

Om du inte har hunnit mäta och du vill köpa en, är det lämpligt att välja en modell tillverkad av ett mer elastiskt material. De kan vara gjorda av silikon, gummi eller ett geléliknande material, som lätt anpassar sig efter din penis. Dessa varianter kan du använda fram tills silikonet börjar försämras.

Vissa ringar är samtidigt vibratorer. Denna funktion är till för mannen men även för kvinnan, eftersom den stimulerar klitoris.

Falska uppfattningar om penisringar

Som i nästan alla ämnen relaterade till sexualitet finns det myter om penisringar.

  • De är för äldre människor. Detta är inte sant. Dessa leksaker kan användas av män i alla åldrar.
  • De ökar storleken på penis. Detta är en annan felaktig tro. Vad som i själva verket händer är att när cirkulationen saltar ner får penisen ett tjockare utseende.

Några slutliga tankar innan du använder en penisring

Män som har cirkulations- eller hjärtproblem bör inte experimentera med dessa sexleksaker. Det rekommenderas inte att utsätta kroppen för en yttre faktor som förändrar dess funktion. I vilket fall som helst är det alltid bäst att konsultera en läkare om användningen.

Dessutom bör penisringen inte användas om du tar något läkemedel för att bibehålla en erektion. Kombinationen av båda elementen kan ha kontraproduktiva effekter, vilket riskerar att orsaka en långvarig och smärtsam erektion.

Slutligen, om du har mycket könshår bör du raka området innan du trär på ringen.

Om du tror att denna typ av leksak eller hjälpmedel skulle vara roligt att testa med din partner, kan den hjälpa er att variera era möten som ni även kan utöka genom att välja olika färger och designer.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Felitti, Karina. (2016). Juegos y juguetes para la liberación sexual femenina. Apuntes de investigación del CECYP, (28) Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://www.scielo.org.ar/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1851-98142016000200009&lng=es&tlng=es.
  • González Malagón, Jesús Ezequiel. (2011). Estrangulación de la raíz del pene. Presentación de caso. Revista de Ciencias Médicas de Pinar del Río15(1), 198-205. Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S1561-31942011000100017&lng=es&tlng=es.
  • Kilmann, P. R., & Auerbach, R. Treatments of premature ejaculation and psychogenic impotence: A critical review of the literature. Archives of Sexual Behavior. 1979; 8(1): 81-100.
  • Rodríguez Gómez, I., Álvarez Castelo, L., Rodríguez-Rivera García, J., Chantada Abal, V., López García, D., & González Martín, M.. (2007). Atrapamiento peneano por anillos metálicos. Archivos Españoles de Urología (Ed. impresa)60(9), 1144-1145. Recuperado en 22 de enero de 2019, de http://scielo.isciii.es/scielo.php?script=sci_arttext&pid=S0004-06142007000900020&lng=es&tlng=es.
  • Shridharani, A. N., & Brant, W. O. The treatment of erectile dysfunction in patients with neurogenic disease. Translational andrology and urology. 2016; 5(1): 88.
  • Stein MJ, Lin H, Wang R. New advances in erectile technology. Therapeutic Advances in Urology. 2014.
  • Forrester, Mathias. (2022). Penis Ring Injuries Treated at Emergency Departments. Journal of Sex & Marital Therapy. Disponible en: https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/33734034/

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.