Flera tips för ett tillfredsställande sexliv

Kanske skäms du över att ta upp det med din partner, men du borde kunna uttrycka vad du gillar och inte för att kunna njuta av ditt sexliv.
Flera tips för ett tillfredsställande sexliv

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Kommer du ihåg ditt första sexuella möte? För dig var sexualitet något du föreställde dig och fantiserade om. Det var något njutbart. Men när du började ha förhållanden insåg du kanske att det inte är lika lätt som det verkar att ha ett tillfredsställande sexliv.

Ibland är det för att vi inte känner vår egen kropp och ibland för att vi skäms. Ibland har vi helt enkelt inte upptäckt vad vi gillar.

Om du helt enkelt inte njuter av sex vill vi i den här artikeln diskutera hur du ändrar på det.

Känn din kropp

lar-kanna-din-kropp

För många är vetskap om kroppen väldigt viktigt. Det finns många, både män och kvinnor, som inte utforskar sig själva eller ser på, berör och undersöker sina intima delar.

Det finns mycket blyghet i dagens värld. Det gäller inte bara äldre människor, utan även yngre.

Ibland kan denna blyghet påverka vad folk tänker om onani. Det är ett hälsosamt utövande som låter folk söka njutning och ta reda på vad de njuter av.

Om man inte gör det kan det vara svårt att njuta av sig själv när man är med en annan person.

Så utforska dig själv. Var inte skamsen och tänk inte att du gör något fel.

Kommunicera med din partner

Gör det ont? Vill du bli berörd på ett annorlunda sätt? För att återgå till ämnet skam, men den här gången inte i referens till din egen kropp, utan i kommunikationen med din partner.

Du måste berätta för din partner vad du gillar. Annars kan du inte ha ett tillfredsställande sexliv.

leende-kvinna

Du kanske har tur och njuter redan nu. Men vad skulle du vilja prova? Var vill du bli berörd?

Kommunikation mellan partners är viktigt, och än mer så när det kommer till ett tillfredsställande sexliv. Därför är det viktigt att känna din kropp. Om du inte vet vad du gillar kommer du inte kunna be om det.

Se aldrig på dig själv som ett objekt

Förr i tiden, och i vissa av dagens kulturer, ansåg man att kvinnans sanna syfte var att föda barn. Som tur är har denna övertygelse tappat popularitet idag.

Du ska heller inte känna att det är din plikt att ge din kropp till din partner om denne vill ha sex när du inte är på humör.

Du har också behov och rätten att säga “nej”. Om du inte känner för att ha sex ska du inte ha det. Det kan leda till att du slutar njuta av sex.

Genom att göra det kan du aldrig få ett tillfredsställande sexliv. Tänk aldrig att du är ett objekt. Du har rätten att säga “nej”.

Dra nytta av alla dina sinnen

mus

Missionären? Rutinmässigt sex? För att ha ett hälsosamt sexliv måste du prova nya saker. Sätt lite krydda på dina möten.

Underkläder, choklad, olika smaker… du kan till och med prova positioner från Kamasutra. För många är det roligt, ett sätt att ägna tid tillsammans och ett sätt att hålla sig i form.

Har du hört talas om tantriskt sex? Det är också ett sätt att experimentera i området.

Att introducera leksaker och annat kan hjälpa dig att uppleva nya saker och en ny värld av njutning.

Ni är ett par och i sexvärlden kan ni prova nya saker. Varför inte göra det tillsammans?

Ett tillfredsställande sexliv genom att glömma komplex

Skam är inte det enda hindret för din njutning; förfärliga komplex är ytterligare ett.

Din partner känner din kropp, men ni kan aldrig ha hälsosamt sex om ni alltid har lampan släckt. Kanske experimenterar du inte med olika positioner eftersom du inte vill blotta vissa delar av din kropp som du inte gillar.

Om du inte gillar vissa delar av din kropp så finns det två lösningar: du kan acceptera dem som de är eller göra något för att ändra dem.

Varför har du ett sådant komplex om din partner gillar dig som du är? Den enda som inte gillar dig är du själv.

kyssande-par

Har du någonsin begått några av misstagen vi pratat om här ovan? Kom ihåg att du måste ha ett öppet sinne för att åtnjuta ett tillfredsställande sexliv.

Var öppen för att upptäcka nya lekar, njut utan komplex och kommunicera utan skam.

Är du redo att njuta av ditt sexliv nu?

Spara


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.



Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.