Rena din kropp naturligt på 3 dagar

Precis som vi duschar, tvättar våra kläder och borstar våra tänder varje dag måste våra kroppar periodvis renas inifrån. Ett enkelt sätt att börja göra detta är att dricka ett glas kallt vatten när du vaknar och när du är redo att gå och lägga dig.
Rena din kropp naturligt på 3 dagar

Senaste uppdateringen: 02 april, 2019

På grund av de livsmedel vi äter får vi in olika gifter i våra kroppar under dagen. Om vi lägger till stress, miljöföroreningar och diverse problem som finns runt oss blir det tydligt att våra kroppar fylls med negativa substanser som måste tas bort då och då. I följande artikel ska vi lära dig hur du kan rena din kropp naturligt på bara tre dagar.

Varför bör du rena din kropp?

Precis som vi duschar, tvättar våra kläder och borstar våra tänder varje dag måste våra kroppar periodvis rensas inifrån. Du bör göra en avgiftning för att bli av med gifterna och kemikalierna från raffinerat mjöl, socker, stekt mat och de djurprodukter (kött och mjölkprodukter) som du konsumerar varje dag.

Vidare är det nödvändigt att rensa kroppen eftersom de flesta av oss leder stillasittande livsstilar och dagligen utsätts för miljöföroreningar, stress, ändrade emotionella tillstånd och orosmoment.

Platt mage

Denna process kan pågå i flera år och försvaga kropp såväl som organ. Det är därför vi brukar drabbas av vissa sjukdomar, känna oss trötta, få magont, bli förkylda en gång per månad eller se oss i spegeln och finna en reflektion som ser blek och trött ut. Om du förstår att dessa tecken är en signal som skickas av din kropp kommer du att börja ge mer uppmärksamhet till din kropp.

Ett alternativ är att börja äta en rå vegandiet, men detta är inte för alla. Du måste inte beröva dig själv på de livsmedel du älskar, men du bör försöka äta nyttigare och göra skräpmat till regelns undantag. På så sätt kommer din kropp att börja göra sig av med gifterna som har byggts upp inom dig naturligt och låta dig leda ett hälsosammare liv.

Hur du rensar eller renar din kropp

Konsumera ekologiska produkter

Du har säkerligen en lokal marknad som säljer ekologisk frukt, grönsaker och andra livsmedel. Trots att dessa produkter är lite dyrare än konventionella produkter från matbutiken har de även högre kvalitet eftersom de inte har gödsel, bekämpningsmedel och tillväxthormoner, som traditionella produkter. Om du har lite extra utrymme på tomten kan du prova att starta en liten trädgård för att odla egen, naturlig mat.

Järnrika livsmedel

Drick mycket vatten

Vatten vätskesätter dina organ, och när du urinerar möjliggör det för dig att bli av med avfall som byggts upp i kroppen. Du bör dricka två liter vatten om dagen (åtta glas). Om det är varmt ute, om du utövar en sport eller om du har en väldigt hektisk dag bör du öka mängden vatten.

Vi föreslår att du dricker ett glas kallt vatten när du vaknar och ytterligare ett när du ska gå och lägga dig. Du kan även vätskesätta dig genom att äta frukt och grönsaker med högt vatteninnehåll, som äpplen, vattenmelon, tomater och gurka, eller att du försöker dricka naturliga, sockerfria fruktjuicer och teer, framförallt grönt te.

Ät mer fibrer

Den huvudsakliga fördelen med fibrer är att det likt vatten hjälper oss att eliminera gifter; i detta fall genom avföringen. Fibrer förbättrar matsmältningsfunktionen, förebygger förstoppning och tillåter kroppen att bli av med alla konserveringsmedel och avfall som byggts upp i matsmältningskanalen. Havregryn, brunt ris, fullkornspasta, frön, nötter och frukt ger dig gott om fibrer.

Drick inte kaffe eller alkohol

Dessa två drycker är extremt populära men inte alltid särskilt bra för dig kropp eftersom de tvingar levern och njurarna att arbeta hårdare, vilket kan skada dem och orsaka sjukdomar som fetma och diabetes.

Trots att ett glas rött vin är helt okej till middagen rekommenderar vi att du begränsar alkoholkonsumtionen till denna mängd. När det kommer till kaffe ska du försöka få tag på naturligt kaffe istället för den industriella varianten.

Konsumera renande livsmedel

Vissa av de mest rekommenderade livsmedlen för att rena din kropp är citron (blanda saften med vatten), rödbetor (de har massor av fibrer), vitlök (gör sig av med patogener som orsakar sjukdom) och maskros (använd den för att göra te eller lägg några blad i salladen).

Rena din kropp med maskroste

3-dagarsdiet för att rena kroppen

Första dagen

 • Till frukost äter du 250 gram hackad frukt, 2 1/2 dl naturell yoghurt, två matskedar vetekli eller havregryn, fem matskedar veteflingor och en kopp grönt te utan socker.
 • Mitt på morgonen bereder du 200 gram färsk frukt eller 30 gram nötter och två glas vatten.
 • Till lunch äter du rå eller kokt grönsakssallad, 200 gram fisk, kyckling eller kalkon (inte stekt), 2 1/2 dl brunt ris och två glas vatten.
 • På eftermiddagen blir det 200 gram färsk frukt och två glas vatten.
 • Till middag äter du en skål grönsakssoppa, 2 1/2 dl yoghurt och två matskedar vetekli.

Andra dagen

Sallad med kyckling
 • Till frukost dricker du ett glas ananasjuice med en matsked linfrön, en skiva rostat fullkornsvetebröd med lättost och en kopp kamomillte.
 • Mitt på morgonen äter du en halv sötpotatis och en kopp grönt te.
 • Till lunch bereder du 2 1/2 dl brunt ris, en grillad fiskfilé och en sallad med tomat, selleri, rädisa och grönsallad.
 • Mitt på eftermiddagen äter du en bit frukt.
 • Till middag äter du en skål stuvade grönsaker.

Tredje dagen

Lax med citron och gurka
 • Till frukost dricker du ett glas ananasjuice, en skål naturell yoghurt och en skiva rostat fullkornsvetebröd med skinka eller kalkon.
 • Mitt på morgonen äter du en näve nötter.
 • Till lunch gör du en pastasallad med fullkornsvetenudlar, broccoli, morötter och ärtor tillsammans med 200 gram kyckling eller kalkon (inte stekt).
 • På eftermiddagen äter du en bit frukt.
 • Till middag en bit fisk med citronsaft.

Prova dessa fantastiska sätt att rena din kropp!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Cohen, M. (2007). “Detox”: Science or sales pitch? Australian Family Physician.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.