Prova detta utsökta recept på ölkyckling

Öl har inget alkoholinnehåll när man ligger till det i detta kycklingrecept eftersom det förångas. Därför lämpar sig receptet för alla åldrar.
Prova detta utsökta recept på ölkyckling

Senaste uppdateringen: 03 oktober, 2019

Vill du prova ett utsökt recept på ölkyckling?

Kyckling är en ingrediens som är vanlig i många recept och kök. Praktiskt taget allt har använts för att få dess saftighet och mörhet stå ut… inklusive öl.

Idag ska du lära dig att det är möjligt att använda din kreativitet för att göra ett recept som saknar motstyckeProva det! Det är inte lika svårt som du tror.

Matlagning med alkohol

Glas med öl

Öl tar fram smakerna i rätter och ger en något bitter eftersmak.

Det finns många myter angående användningen av alkohol i måltider. Det beror givetvis på var man är, eftersom Italien, Frankrike, Argentina, Chile och Spanien tänker positivt om denna vana.

Vissa kan dock invända att ett recept på ölkyckling inte bör tillagas till barn, men det är helt fel. När såsen i grytan hettas upp kommer alkoholen att förångas. Kvar blir den utsökta smaken.

Om du är nyfiken på detta recept ska du fortsätta läsa. Kom ihåg att denna rätt är något ambitiös eftersom man måste vara medveten om tillagningstiden och hur stark värmen är, bland annat.

Lär känna proceduren och de olika stegen innan du sätter igång med denna kycklinggryta. Njut av varje steg av tillagningen!

Recept på utsökt ölkyckling – ett mirakel i köket

Kan man använda alla typer av öl i detta recept?

Öl i matlagning

Du kan prova på olika ölsorter tills du hittar det som du tycker passar bäst.

Nästan alla typer av öl kan användas; allt beror på smaken hos personen som lagar maten. Generellt är dock pilsner den mest rekommenderade och använda.

Detta eftersom detta öl sällan innehåller konserveringsmedel ens i kommersiella märken.

Om du gillar starkare smaker kan dock mörk öl tillföra en något sötare smak, vilket kommer göra kycklingen mörkare och mer lik en traditionell gryta. Öljästen ch lagringen kan göra stor skillnad.

Visste du att ett bra sätt att sautera lök är med lite öl?

Recept på ölkyckling

Ingredienser

 • 6 kycklinglår
 • 1 1/4 dl fullkornsvetemjöl
 • 2 lökar
 • 3 vitlöksklyftor
 • 5 dl pilsner
 • 2 1/2 dl kycklingbuljong
 • 2 matskedar olivolja
 • 1 matsked salt
 • 1 tesked malen svartpeppar

Tillredning

Kyckling med citron
 1. Skär löken i skivor och finhacka vitlöken.
 2. Placera kycklingen på en skärbräda i trä och salta den väl.
 3. Doppa sedan kycklingen i vetemjölet. Den måste inte täckas helt.
 4. I en stekpanna med olivolja bryner du sedan kycklingens yta. Det bästa är om kycklingen är rå på insidan och gyllenbrun på utsidan. Ställ den åt sidan.
 5. I samma panna steker du löken och vitlöken lätt. Sänk värmen till minimum, sätt på lock och låt stå i två minuter.
 6. Häll nu i ölen, täck över och vänta tills den minskat till hälften.
 7. Omedelbart efter det tillsätter du kycklingen och kycklingbuljongen i pannan. Koka i 45 minuter.
 8. Smaktesta den över tid och tillsätt salt och peppar om det behövs.

Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Eresdeportista.com ¿Qué hay de cierto en que la cerveza hidrata? [Online] Available at: eresdeportista.com/salud/bienestar/es-cierto-que-la-cerveza-hidrata/
 • Healthline.com What Does It Mean to Have a Beer Allergy? [Online] Available at: www.healthline.com/health/allergies/beer-allergy

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.