Plan för viktnedgång – timme för timme

Vi bör följa en diet som tar hänsyn till vår hälsa. Genom att göra positiva förändringar i vårt näringsintag tillsammans med fysisk träning kan vi höja de positiva och synliga effekterna på kroppen.
Plan för viktnedgång – timme för timme
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

När vi letar efter en hälsosam plan för viktnedgång bör disciplin vara vår första prioritet, eftersom nyckeln till att uppnå resultat med alla träningsrutiner är att vara konsekvent.

Det är värt att notera att träna och sporta är viktigt för våra kroppar eftersom de är biologiskt designade för att användas aktivt. Tack vare att våra förfäder var snabba och atletiska kunde de jaga de bästa bytena, och med tidens och generationernas gång förbättrades dessa karaktärsdrag.

Det finns dagliga rutiner som stimulerar viktnedgång, men träning på kvällen accelererar ämnesomsättningen och hjälper dig att gå ned i vikt på kortare tid. Det viktigaste att komma ihåg är att träna minst tre gånger per vecka i minst 30 minuter per pass om du vill bibehålla kroppens hälsa och vitalitet.

Oavsett om det är kväll eller dag är det viktigt att träna. Det stimulerar ämnesomsättningen för att bränna de kalorier vi konsumerar, och att till exempel löpa eller cykla i 20 minuter förbättrar både vår cirkulation och snabbar upp elimineringen av gifter.

Plan för viktnedgång

Det är en bra idé att ta fram en plan för viktnedgång eftersom det är svårt att ha en framgångsrik diet när det är oklart hur och när man ska göra saker. Vi måste även tänka på våra måltider – en balanserad diet gagnar kroppen genom att hjälpa den naturligt kontrollera din vikt. Näringsexperter rekommenderar följande program:

Morgon

  • 6:00-7:00: Drick vätskor för att stimulera matsmältningen och resten av kroppen efter nattens sömn. Njut av kaffe, fruktjuice eller kanske vatten – helst kallt.
Kaffe
  • 8:00-9:00: Vid denna tid på dagen behöver våra kroppar en ordentligt energikick, och denna kommer från frukosten. Kalorierna som konsumeras under frukosten fastställer dina energinivåer under resten av morgonen och dagen. Frukosten bör inkludera:

Mejeriprodukter: Ost, mjölk, smör och yoghurt

Kolhydrater: Bröd, majsprodukter (som tortillas)

Protein: Ägg, kött och spannmål

För- och eftermiddag

  • 11:00: Ät något lätt, som frukt eller kex
Äpplen
  • 12:00-13:00: Ät endast lunch under denna period eftersom det är då kroppen bäst tar upp näringsämnen. Vi vet att kroppen har en biologisk klocka, och forskare har slagit fast att kroppen tar upp näringsämnen bäst vid just dessa klockslag. Lunchen bör bestå av två kolhydrater, till exempel ris eller pisanger, ett protein så som kött, samt livsmedel som sallad för att du ska få alla vitaminer och mineraler som kroppens system och deras funktioner mår bra av.
  • 15:00-16:00: Det är bäst att äta något med mejeriprodukter. Havre är också ett bra alternativ eftersom det innehåller många näringsämnen och ger kroppen energi. Detta är också en bra tidpunkt att äta frukt och sallader.
Havregryn

Kväll

  • 18:00-19:00: Middagen bör inkludera spannmål och veteprodukter, och kan kompletteras med frukt och honung. Kex och sylt kan också ätas med middagen.
  • 21:00-22:00: Ät ett lätt mellanmål innan läggdags, så som jordnötter, mandlar, ett äpple eller små frukter, till exempel vindruvor. Detta eftersom matsmältningssystemet förblir aktivt under natten och släpper ut magsafter och enzymer som kan orsaka sår och gastrit.

Glöm inte vätskebalansen!

En nyckelpunkt i din diet är att hålla vätskebalansen i kroppen. Kroppens system och motoriska funktioner förlitar sig på att det finns tillräckligt med vätska i kroppen.

Prova denna plan för viktnedgång; du kommer märka hur effektiv den är!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.