Frukter och växter för kvinnors viktnedgång

Frukter och växter för kvinnors viktnedgång
Elisa Morales Lupayante

Skriven och verifierad av idrottspedagog och nutritionist Elisa Morales Lupayante.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

För att kvinnors viktnedgång ska vara hälsosamt är ett hälsosamt liv absolut nödvändigt. Detta innebär att du måste följa en hälsosam diet samt undvika överskottsfett, godis och vitt mjöl. Du bör också motionera regelbundet i kombination med din diet.

Om du vill kan du förlita dig till några växter och frukter som har kraft att hjälpa dig att bränna fett och bli av med dina extrakilon. Detta kan påverka din hälsa och därför också din livskvalitet.

De växter och frukter som främjar kvinnors viktnedgång bör användas med stor försiktighet. (De bör inte ätas i för stora mängder.) Allt du behöver göra är att äta den rekommenderade mängden, vilken redan borde vara en del av din kost. Dessa frukter och växter bör vara en del av din speciella viktminskningsdiet.

Nedan ser du en lista över de livsmedel som är mest effektiva på att hjälpa dig att gå ner i vikt snabbt och hälsosamt.

Livsmedel som främjar kvinnors viktnedgång

Kronärtskocka

Den är rensande och har förmågan att aktivera utsöndring av galla. Den är också mycket användbar för att förbättra tarmrörelser, särskilt om du lider av förstoppning. Dessutom hjälper den dig att smälta fetter snabbare.

Alfalfa

Precis som kronärtskocka har även denna växt rensande egenskaper, vilket bidrar till att lindra matsmältningsproblem. Den hjälper till att reglera aptiten eftersom den ökar din mättnadskänsla samt förebygger den där känslan av hunger i tid och otid.

Ananas

Ananas
I det här fallet är det stjälken av frukten som används. Den rekommenderas om du är överviktig på grund av vätskeansamling och den är också mycket effektiv för att behandla problem med celluliter. Den är ganska bra på att lösa upp och mobilisera fetter i kroppen, som sedan elimineras via urinen.

Pomerans

Skalet av denna frukt är vad som används då dess innehåll har förmågan att öka kroppens förbränning av kalorier. Detta kan vara mycket användbart i hyperkaloridieter.

Tång (Fucus)

Tång bidrar till att förbättra ämnesomsättningen och skapa en känsla av mättnad tack vare dess höga vattenhalt. Det är ett kraftfullt laxermedel och toner för magen.

Guarana

Koffeinet från denna växt hjälper kroppen att påskynda fettförbränning, vilket ökar cellulär metabolism. Den är ett specialtillägg i vissa dieter, som många gånger leder till brist på energi, svaghet och utmattning.

Papaya

Papaya
Denna frukt är till stor hjälp för att stimulera matsmältningen. Den underlättar upptaget av alla näringsämnen och bidrar också till snabb eliminering av ämnen som kroppen inte längre behöver.

Åkerfräken

Denna växt har en kraftfull urindrivande effekt och är verkligen användbar vid viktproblem orsakade av vätskeansamling. Den avgiftar också och hjälper till att rena kroppen samt förbereda den för att påbörja någon typ av diet.

Kom ihåg att dessa frukter och växter fungerar som kosttillskott och kan bidra mycket effektivt till kvinnors viktnedgång. Men du måste också motionera regelbundet, äta stora mängder hälsosamma livsmedel inklusive mycket frukt och grönsaker, dricka mycket vatten, och viktigast av allt – ändra dina levnadsvanor.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Panahi Y., Kianpour P., Mohtashami R., Atkin SL., et al., Efficacy of artichoke leaf extract in non alocholic fatty liver disease: a pilot double blind randomized controlled trial. Phytother Res, 2018. 32 (7): 1382-1387.
  • Gray AM., Flatt PR., Pancreatic and extra pancreatic effects of the tradicional anti diabetic plant, medicago sativa (lucerne). Br J Nutr, 1997. 78 (2): 325-34.
  • Icken D., Feller S., Engeli S., Mayr A., et al., Caffeine intake is related to successful weight loss maintenance. Eur J Clin Nutr, 2016. 70 (4): 532-4.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.