Orgasmisk meditation: Vad du bör veta

Orgasmisk meditation är en praktik som främjar välbefinnande genom uppmärksamhet och upplevelsen av stimulering. Intresserad av att lära dig mer? I den här artikeln berättar vi hur man utför denna meditation och vad vissa kvinnor säger om det.
Orgasmisk meditation: Vad du bör veta
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Tanken på att föra in frid i ditt liv, välbefinnande och en andlig koppling genom klitorisstimulering kan ha slagit väldigt få människor, men den existerar – och den kallas OM, eller orgasmisk meditation.

OneTaste är en av rörelserna som tror på orgasmisk meditation som en kraftfull teknik för att läka, vara gladare och bli mer till freds i livet. Faktum är att denna organisation ser det som en fusion mellan medvetande och sexualitet.

OM är inte så fokuserad på den orgasmiska delen, utan snarare på den frånkoppling, känslomässiga stabilitet och extas som kan upplevas på ett andligt plan genom kvinnlig sexuell massage.

Vad är orgasmisk meditation?

Enligt OneTaste är orgasmisk meditation:

Unik en unik välbefinnandeövning som kombinerar uppmärksamhet med kraften i den djupt mänskliga, djupgående upplevelsen av en orgasm.

Organisationen hävdar att orgasmisk meditation förbinder vår kropp med vår sexualitet. Bland dess egenskaper är att det är systematiskt, eftersom det alltid görs på samma sätt; vidare är det säkert, har inga dolda motiv och det är intimt. Det är något som sker mellan endast två personer.

Tiden det att utföra en session är ungefär femton minuter. Under denna tid masserar en man, kallad en stroker, kinnans klitoris. Medan detta händer aktiveras det limbiska systemet och hjärnan producerar oxytocin.

Strokers behöver inte vara partners med kvinnorna de mediterar med. Faktum är att meditationsupplevelsen är skild från själva sexuella handlingen.

Vi rekommenderar även att du läser den här artikeln: Fem tips för att njuta av ett uppfyllande och säkert sexliv

Hur utövar du orgasmisk meditation?

Hur utövar du orgasmisk meditation?

Orgasmiska meditationssessioner följer följande struktur:

 • Kvinnan klär av sig från midjan och ner. Personen som är stroker behåller kläderna på.
 • Personen som är stroker gör boet, alltså rummet där meditationen ska äga rum. Till detta använder han en yogamatta och tre kuddar.
 • Lamporna ska förbli tända.
 • Strokern har ett stoppur, en handduk, handskar och ett glidmedel bredvid sig.
 • Kvinnan placerar sig på rygg på mattan, med böjda knän.
 • Strokern sitter på höger sida medan han använder sin vänstra hand för att stimulera henne.
 • Timern ska man ställa in på tretton minuter, eftersom de sista två minuterna är till för att slappna av och för kvinnan att lugna ner sig.
 • Personen som är stroker indikerar för kvinnan när han ska röra vid henne samtidigt som han smörjer in pekfingret och tummen med glidmedel.
 • Massagen börjar när strokern stimulerar den övre vänstra kvadranten av klitoris med pekfingret och rör fingrarna upp och ner.
 • Om kvinnan så önskar kan hon ge instruktioner till strokern och ange hur hon vill bli stimulerad.

Du kanske också gillar den här artikeln: De 5 bästa dryckerna som stimulerar sexlusten

När de tretton minuterna har förflutit placerar personen som är stroker sin högra hand ovanpå sin vänstra och täcker de kvinnliga könsorganen, trycker mjukt och håller den här positionen i två minuter.

Efter denna tid kommer kvinnan att återfå sitt lugn och båda kan städa upp området.

Orgasmisk meditation: En metod eller en sekt?

Kvinna efter orgasmisk meditation

På grund av de höga kostnaderna för dessa sessioner har vissa kritiker stämplat det som en kult eller sekt. Praktiken har dock starka förespråkare. Till exempel har författaren Rose Surnow hävdat att orgasmisk meditation har lett henne till en skön och fridfull plats. Det har helt förändrat hur hon upplever sex.

Journalisten Aurora Wells har också kommenterat att denna upplevelse för henne var “en aning konstigt och kliniskt”. Andra välrenommerade medier har också samlat in åsikter från olika kvinnor som har utövat orgasmisk meditation, och de har hänvisat till:

Det är en konstig klinisk pakt… Det förekommer ingen ögonkontakt under orgasmisk meditation. Tanken, som tantriskt buddhistiskt sex, är att expandera den sensoriska toppen innan den når klimax.

Denna metod skiljer sig dock från andra metoder eftersom, som gurun Shree Ramananda säger:

 • Medan traditionell meditation utgick från andliga syften, har den under åren utvecklats till en metodik för att minska problem med hälsa eller ångest och som en del av en mindfulness-terapi.
 • OM-institutets VD, Anjuly Ayer, har också sagt att meditation först kändes konstigt för henne, “som om jag flyter… eller om mitt sinne är skiljt från min kropp”, men med OM kan hon känna känslor i alla delar av kroppen.

Man bör notera att klimax inte är målet för OM, och därför försvinner också pressen att behöva uppnå klimax, och att bli berörd kan för många kvinnor bli en trevligare upplevelse.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Brotto, L. A., & Basson, R. (2014). Group mindfulness-based therapy significantly improves sexual desire in women. Behaviour Research and Therapy. https://doi.org/10.1016/j.brat.2014.04.001
 • Mañas, I. (2009). Mindfulness ( Atención Plena ): La Meditación en Psicología Clínica. Gaceta de Psicología.
 • Meditación, mindfulness y sus efectos biopsicosociales. revisión de literatura. (2011). Revista Electrónica de Psicología Iztacala.
 • Millar, L. M. (2015). Impact of orgasmic meditation.
 • Mosher, D. L. (1980). Three Dimensions of Depth of Involvement in Human Sexual Response 1. The Journal of Sex Research. https://doi.org/10.1080/00224498009551060

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.