Minska bukfett på 8 lätta sätt

Att minska bukfett är kanske den svåraste utmaningen vi ställs inför när det kommer till att tappa vikt. Fett tenderar att samlas på olika områden av kroppen, men magen är en av de svåraste zonerna att få bort det ifrån eftersom det kräver mycket ansträngning och viljestyrka. Trots att diet och träning avsevärt kan hjälpa dig minska bukfettet är det en bra idé att ha några andra tips i bakhuvudet, eftersom du då kan uppnå bättre resultat på kortare tid.

Bukfett är svårast att eliminera eftersom det är här kroppen brukar samla mest fett. Att försumma sin diet, låta suget efter något ta över eller att slarva kan förstöra veckor eller till och med månader av ansträngningar. Av denna anledning måste vi vara dedikerade åt vår diet och följa flera nyckelråd för att uppnå önskade resultat.

Citronvatten på tom mage

Citron

Att dricka vatten med citron på tom mage är ett utmärkt sätt att bränna fett och göra magen plattare. Citron innehåller avgiftande egenskaper som hjälper till att eliminera restprodukter från kroppen, främjar matsmältningen och förbättrar fettförbränningen. Blanda saften från en citron i ett glas varmt vatten och tillsätt en nypa salt. Drick varje morgon på tom mage.

Undvik vitt ris

Vitt ris är ett bearbetat livsmedel som ökar kroppsvikten och bukfettet. Om du vill ha en platt mage bör du försöka inkludera följande livsmedel i din diet: vete (som fullkornsvetebröd), fullkorn, quinoa och havregryn.

Framförallt quinoa är ett rekommenderat livsmedel eftersom det inte innehåller något kolesterol, inte omvandlas till fett i kroppen, är enkelt att smälta och smakar utmärkt. Det är ett perfekt livsmedel för gravida kvinnor samt personer som lider av anemi, fetma eller celiaki, eftersom det inte innehåller något gluten.

Undvik socker

Socker

Att konsumera socker ökar fettet i kroppen, inklusive runt magen och höfterna. För en platt mage bör du undvika att äta sötsaker, söta drycker och livsmedel med mycket fett.

Drick mer vatten

Att dricka vatten upprätthåller vätskebalansen i kroppen, aktiverar ämnesomsättningen och stimulerar elimineringen av restprodukter från kroppen. Det bästa är att dricka 1,5-2 liter vatten om dagen. Vattnet bör konsumeras under hela dagen; att dricka två liter vatten på en gång för inte med sig samma fördelar och kan till och med vara farligt.

Ät rå vitlök

rå-vitlök

Trots att smaken och doften av vitlök kanske gör att du inte vill äta den varje dag är det ändå värt att göra det. Att äta rå vitlök varje dag stödjer din diet och hjälper dig att bränna fett snabbare. Det är rekommenderat att äta 2-8 klyftor rå vitlök följt av ett glas vatten med citron. Denna behandling hjälper till att bränna fett och är även bra för att förbättra cirkulationen.

Ät mer frukt och grönsaker

En bra diet för viktnedgång och en platt mage bör inkludera goda mängder frukt och grönsaker. Undvik bearbetade livsmedel och välj endast ekologiska produkter. Frukt och grönsaker bör helst ätas råa för sig själva eller i sallader samt som naturliga juicer.

Undvik bearbetad mat

Bearbetad-mat

Att äta raffinerade och bearbetade livsmedel är att helt stoppa sig själv från att uppnå en platt mage och bränna fett. För att minska bukfett är det väldigt viktigt att undvika processat kött, raffinerat mjöl, burkmat och andra livsmedel som är höga på kalorier.

Ät mer kryddor

Det kan vara svårt att tro, men kryddor är ett utmärkt tillskott i alla dieter och bidrar till viktnedgång. Populära kryddor som kanel, ingefära och cayennepeppar aktiverar ämnesomsättningen och erbjuder andra utmärkta hälsofördelar. Vidare hjälper de till att sänka blodsockernivåerna, vilket förebygger diabetes.

MER FÖR DIG