Behandla diabetes med stevia och kanel

Typ 2-diabetes är den vanligaste typen av diabetes. Den manifesteras normalt gradvis. I detta fall producerar bukspottkörteln insulin, men det utnyttjas inte korrekt. Behandling kan baseras på medicinering, insulin eller bådadera. Tillståndet brukar inte uppvisa särskilda symptom, så det kan fortgå ganska obemärkt.

Vi bör försöka behandla denna sjukdom för om vi inte gör det kan med tiden ögon-, njur- och nervskador uppstå, liksom hjärtsjukdomar, stroke och även behovet av att amputera en lem. I den här artikeln kommer du att få lära dig om en naturlig metod för behandling av diabetes med stevia och kanel.

Behandlingen

En specialist kommer att bedöma vårt fall och kommer att ge oss en behandling att följa. En strikt diet är mycket viktigt och vi kan också avsevärt bli bättre om vi motionerar regelbundet, kontrollerar vår vikt och följer några naturliga tips. I den här artikeln presenterar vi de två bästa naturliga huskurerna: stevia och kanel.

Stevia

Vi har lärt oss om Stevia rebaudiana först under de senaste åren även om växten är hemmahörande i Paraguay där den alltid har konsumerats. Denna växt har visat sina utmärkta egenskaper inte bara som ett naturligt sötningsmedel utan kalorier, utan också genom sina många hälsoegenskaper varav den första är att den reglerar blodsockernivån. Vi kan ta tre dagliga infusioner av den alternativt ta den direkt i form av extrakt eller tabletter. Det är viktigt att det är ett rent extrakt med en mörk färg och inte ett raffinerat sötningsmedel som inte har några hälsoegenskaper i och med att de har tagits bort.

SteviaKanel

Vissa studier har visat att kanel (Cinnamomum cassia) sänker glukos-, kolesterol- och lipidnivåer hos personer med typ 2-diabetes och även håller dem i en låg nivå ett tag efter att man ätit det. Enligt dessa studier ökar kanel insulinkänsligheten, som styr glukosnivåer, och dessutom är det också mycket fördelaktigt på grund av sitt stora innehåll av antioxidanter.

KanelBehandling av diabetes…

Om vi ​​vill följa en naturlig behandling baserad på stevia och kanel rekommenderar vi att först rådgöra med vår läkare eller naturläkare.

Vägen till ett botemedel är att etablera en fast period på mellan en och tre månader under vilken vi dricker tre infusioner per dag. En på morgonen, en efter lunch och en på eftermiddagen. Vi bereder infusionerna genom att koka två matskedar steviablad eller pulver samt en tesked kanelpulver under fem minuter. Prova ut dem båda för att säkerställa att de är av god kvalitet.

Om infusionen är för söt rekommenderar vi att du tillsätter lite pressad citronsaft.

Andra tips

Under behandlingen rekommenderar vi att du följer upp med din husläkare för att kontrollera glukosnivån i blodet och bedöma effekterna av dessa två växter så att du också kan börja kontrollera din medicinering.

Vi kan också lägga till andra livsmedel till vår diet som kan vara mycket fördelaktiga:

  • Öljäst: innehåller krom, som reglerar sockernivåer.
  • Färsk vattenkrasse: innehåller också krom.
  • Färska ärtor: fungerar som ett växtinsulin.
  • Fullkornsspannmål: i synnerhet ris och havre, som reglerar blodsockernivåer.
  • Naturligt kokosvatten: har hypoglykemisk verkan.
  • Svamparna reishi, maitake och shiitake: glukosregulatorer som också har många andra hälsofrämjande egenskaper.

Dessutom måste du strikt följa medicinska riktlinjer, motionera regelbundet, sola utanför toppintensitetsnivåer och naturligtvis behandla alla känslomässiga problem som du kan ha. Allt detta påverkar vårt välbefinnande och oundvikligen också utvecklingen av alla typer av sjukdomar.

MER FÖR DIG