Kurer som minskar halsrynkor

Kurer som minskar halsrynkor
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 17 januari, 2023

Halsrynkor är extremt irriterande till exempel när man ska bära klänning eller visa dekolletaget. I takt med att man blir äldre så förlorar huden elasticitet och fasthet. Detta bidrar till att rynkorna dyker upp. Tyvärr går det inte att bli av med dem helt och hållet, men du kan använda dessa hemgjorda kurer för att minska antalet halsrynkor. De är dessutom ekonomiska! Vi förklarar nedan.

Huskurer som minskar halsrynkor

halsrynkor

Först så bör du tänka på några enkla saker. Krämer och andra medel är alltid bra för att minska halsrynkor.  Du bör även känna till att det är viktigt att förebygga dem genom att följa hälsosamma vanor. De kan förbättra din huds utseende och förhindrar att den blir torr och tappar elasticitet. Häng med.

  • Undvik att sola huden på halsen. Det är detta som främst gör att din hud åldras. Du kanske har lagt märke till att din hud är speciellt tunn vid halsen samt att den är känslig. Ibland kanske du glömmer att använda en fukt eller solskyddskräm, så kom ihåg att hålla halsen borta från solen.
  • En god diet: drick mycket vatten, drick naturliga juicer, frukt, grönsaker, undvik rött kött och raffinerat mjöl. Undvik alla de livsmedel som fyller dig med gifter som samlas i din kropp och inte bara attackerar din huds hälsa, utan din hälsa rent generellt.

Kur 1: Öljästmask

öljäst

En utmärkt kur som kommer göra att kollagenproduktionen ökar runt nacken, att rynkorna minskar samt att den blir återfuktad. Den är väldigt enkel. Du behöver naturlig yoghurt, en matsked öljäst och en matsked vetegroddar. Blanda dem tills du får en jämn blandning. Applicera på din hals och låt torka i 15 minuter, varpå du sköljer med rent vatten. Du kan göra detta tre gånger per vecka och som resultat, återaktiveras bildandet av kollagen på den känsliga del av kroppen som är din hals. Du kommer att få härliga resultat.

Kur 2: Mask av mogen banan och rosenvatten

bananmask

“Mogen banan?” undrar du. Ja, det är perfekt för att regenerera huden och ge den både kollagen och elasticitet. Det är en väldigt effektiv kur som är väl värd att provas. Gör bara en smet av en mogen banan  lägg till en matsked rosenvatten eller, om du föredrar, en matsked eterisk nyponolja. Applicera blandningen på din hals och låt den sitta i 20 minuter. Skölj sedan med rent vatten. Du kan upprepa behandlingen tre gånger per vecka.

Kur 3: Avokado- och honungsmask

havrekräm

Avokado upphör aldrig att överraska. Dess fruktkött är en av de mest använda kurerna för hälsa och skönhet. Avokado är en utmärkt återfuktare, fungerar läkande och stoppar åldrandet genom att återaktivera bildandet av kollagen. Avokado är både effektivt och lätt att få tag på. Här ska du använda den för att göra en massage som rör sig uppåt från halsen, snarare än att bara låt den sitta på din hud. Blanda bara fruktköttet från en medelstor avokado med en matsked honung. Med cirkelrörelser masserar du sedan uppåt mot ditt huvud för att förbättra fastheten och elasticiteten. Det är väldigt enkelt!

Kur 4: Äppelcidervinäger och vitamin E

vitamin-e

Det tåls att upprepas: vitamin E är nödvändigt för att ta hand om din skönhet, hud, dina naglar och ditt hår. Det bästa är om du kan hitta kapslar med vitamin E på apoteket eller i hälsokostbutiken. Denna enkla och effektiva kur baseras på äggula. Lägg äggulan i en glasburk och tillsätt kapseln med vitamin E samt en matsked äppelcidervinäger. Blandningen är helt enkelt perfekt: den vårdar din hud, återställer den, ger den fukt och elasticitet. Dessutom skyddar den mot fria radikaler… Den är fantastisk och väl värd att genomföra tre gånger per vecka innan du går och lägger dig. Applicera den med en bomullstuss och massera uppåt. Låt den sedans sitta på huden i 20 minuter och skölj därefter med varmt vatten. Du kommer märka att din hud känns fräschare, får bra fuktbalans och verkar mer elastisk. Missa inte att prova!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Asserin J, Lati E, Shioya T, Prawitt J. The effect of oral collagen peptide supplementation on skin moisture and the dermal collagen network: Eevidence from an ex vivo model and randomized, placebo-controlled clinical trials. J Cosmet Dermatol. 2015;
  • Binic, I., Lazarevic, V., Ljubenovic, M., Mojsa, J., & Sokolovic, D. (2013). Skin ageing: Natural weapons and strategies. Evidence-Based Complementary and Alternative Medicine. https://doi.org/10.1155/2013/827248
  • Keen, M., & Hassan, I. (2016). Vitamin E in dermatology. Indian Dermatology Online Journal. https://doi.org/10.4103/2229-5178.185494
  • Chen, W., Becker, T., Qian, F., & Ring, J. (2014). Beer and beer compounds: Physiological effects on skin health. Journal of the European Academy of Dermatology and Venereology. https://doi.org/10.1111/jdv.12204
  • Hahn HJ, Jung HJ, Schrammek-Drusios MC, Lee SN, Kim JH, Kwon SB, et al. Instrumental evaluation of anti-aging effects of cosmetic formulations containing palmitoyl peptides, Silybum marianum seed oil, vitamin E and other functional ingredients on aged human skin. Exp Ther Med. 2016;

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.