Kurer som minskar halsrynkor

juni 13, 2015

Halsrynkor är extremt irriterande när man ska använda en klänning eller visa sitt dekolletage, till exempel. I takt med att man blir äldre så förlorar huden sin elasticitet och fasthet, vilket definitivt bidrar till att rynkorna dyker upp. Det står klart att du inte kommer kunna eliminera dem helt och hållet, men du kan använda dessa hemgjorda kurer för att minska mängden halsrynkor. De är dessutom ekonomiska! Vi förklarar nedan.

Huskurer som minskar halsrynkor

halsrynkor

Först så bör du ha några enkla saker i åtanke. Krämer och andra medel är alltid bra för att minska halsrynkorna, men du bör även veta att det är viktigt att förebygga dem genom att följa hälsosamma vanor som förbättrar din huds utseende och förhindrar att den blir torr och tappar elasticitet. Häng med.

  • Förhindra att solen lyser på halsen. Det är detta som främst gör att din hud åldras. Du kanske har lagt märke till att din hud är speciellt tunn vid halsen samt att den är känslig. Ibland kanske du till exempel glömmer bort att använda en återfuktare eller solskyddskräm på den, så kom ihåg att hålla den borta från solen.
  • En god diet: drick mycket vatten, drick naturliga juicer, frukt, grönsaker, undvik rött kött och raffinerat mjöl. Undvik alla de livsmedel som fyller dig med gifter som samlas i din kropp och inte bara attackerar din huds hälsa, utan din hälsa rent generellt.

Kur 1: Öljästmask

öljäst

En utmärkt kur som kommer göra att kollagenproduktionen ökar vid nacken, att rynkorna minskar samt att den blir återfuktad. Den är väldigt enkel. Du kommer behöva naturlig yoghurt, en matsked öljäst och en matsked vetegroddar. Mixa dem tills du får en jämn blandning. Applicera på din hals och låt det torka i 15 minuter, varpå du sköljer med rent vatten. Du kan göra detta tre gånger per vecka och, som ett resultat, återaktivera bildandet av kollagen på den känsliga del av kroppen som är din hals. Du kommer att få härliga resultat.

Kur 2: Mask av mogen banan och rosenvatten

bananmask

”Mogen banan?” undrar du. Ja, det är perfekt för att regenerera huden och ge den både kollagen och elasticitet. Det är en väldigt effektiv kur som är väl värd att provas. Du behöver bara göra en smet av en banan som är väldigt mogen och sedan lägga till en matsked rosenvatten eller, om du föredrar, en matsked eterisk nyponolja. Applicera blandningen på din hals och låt den sitta i 20 minuter. Skölj sedan med rent vatten. Du kan upprepa behandlingen tre gånger per vecka.

Kur 3: Avokado- och honungsmask

havrekräm

Avokado upphör aldrig att överraska. Dess fruktkött är en av de mest använda kurerna för hälsa och skönhet, den är en utmärkt återfuktare, fungerar läkande och stoppar åldrandet genom att återaktivera bildandet av kollagen. Den är både effektiv och lätt att få tag på. I detta fall så ska du använda den för att göra en massage som rör sig uppåt från halsen, snarare än att bara låt den sitta på din hud. Blanda bara fruktköttet från en medelstor avokado med en matsked honung. Med cirkelrörelser masserar du sedan uppåt mot ditt huvud för att förbättra fastheten och elasticiteten. Det är väldigt enkelt!

Kur 4: Äppelcidervinäger och vitamin E

vitamin-e

Vi har sagt detta till dig många gånger tidigare: vitamin E är vital för att ta hand om din skönhet, hud, dina naglar och ditt hår. Det är väldigt bra om du kan hitta kapslar med vitamin E på ditt apotek eller i hälsokostbutiken. Denna enkla och effektiva kur baseras på äggula. Lägg äggulan i en glasburk och lägg till kapseln med vitamin E samt en matsked äppelcidervinäger. Blandningen är helt enkelt perfekt: den vårdar din hud, återställer den, ger den fukt och elasticitet, skyddar dig från fria radikaler… Den är fantastisk och väl värd att genomföra tre gånger per vecka innan du går och lägger dig. Applicera den med en bomullstuss och massera uppåt. Låt den sedans sitta på huden i 20 minuter och skölj därefter med varmt vatten. Du kommer märka att din hud känns fräschare, har bra fuktbalans och verkar mer elastisk. Missa inte att prova!

MER FÖR DIG