Kurer som ger dig mer volym i håret

Kurer som ger dig mer volym i håret
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 23 januari, 2023

Är det möjligt att få mer volym i håret på ett naturligt sätt? Definitivt. Med en bra diet och några enkla skönhetstips kan du säkerligen göra håret fylligare, tjockare och ge det mer volym.

Faktorer som genetik och hormonproblem kan få ditt hår att tappa sin volym, vilket ofta leder till att vi spenderar massor av pengar på hårvårdsprodukter som geléer, krämer och oljor som inte alltid levererar utlovade resultat. Så varför inte prova på dessa enkla och billiga kurer för att ge ditt hår mer volym på ett naturligt sätt?

1. En bra kost

Vitaminer

Genetik, hormoner och intensiv stress är alla faktorer som kan få ditt hår att tappa sin tjockhet över tid. Ditt hår var antagligen mycket tjockare när du var yngre, eftersom håret blir äldre i takt med att vi själva blir äldre. Användning av färger, hårtorkar och plattänger kan dessutom försvaga håret över tid.

Så vad kan du göra för att lösa detta problem? Först måste du attackera roten av problemet. Se till att din diet tillhandahåller håret med de vitaminer och näringsämnen det behöver för att hålla sig starkt. Här är en lista över ämnen du definitivt bör inkludera i din diet från och med nu:

 • Livsmedel rika på järn och koppar: spenat, valnötter, linser, havregryn, ägg, hjärtmusslor, persilja, dill, oregano, persikor, jordgubbar, avokado, mörk choklad och fikon.
 • Livsmedel rika på vitamin B: Tonfisk, kalkon, grönkål, potatis, kefir, jordnötter, öljäst, tofu och naturell yoghurt.
 • Livsmedel rika på zink: Pumpafrön, mörk choklad, vattenmelon, sesamfrön, vetegroddar.

2. Gelatinkur för mer volym i håret

Aloe vera för håret

Denna kur är en gelatinbaserad inpackning som gör fantastiska resultat när det kommer till att få mer volym i håret. Visste du att gelatin är bra för att öka hårets tjocklek? Efter att ha genomgått en rad processer producerar gelatinet kollagenpulver, vilket är viktigt för god hårhälsa samt för att göra det starkt, ge det volym och hålla det tjockt.

Tveka därför inte att använda gelatin som ett sätt att öka volymen i håret. Så här gör du:

Vad behöver du?

 • 1 tesked smakfritt gelatin i pulverform
 • 2 dl hett vatten
 • 1 matsked aloe vera-gel
 • 4 droppar rosmarinolja

Hur gör du?

Börja med att koka vattnet. När vattnet är varmt tillsätter du aloe vera-gelen och rosmarinoljan. När aloe veran har lösts upp i vattnet tillsätter du gelatinpulvret för att göra blandningen tjockare.

Vad är det andra steget? Blöt ditt hår i rumstempererat vatten (du bör aldrig använda alltför varmt vatten i ditt hår eftersom det då går sönder). Applicera nu blandningen du beredde med gelatinet. Sätt på dig en duschmössa och låt behandlingen sitta i en halvtimme. Efter det tvättar du håret som vanligt. Det bästa är att genomföra denna behandling två gånger per vecka.

3. Kur med majonnäs, aloe vera och tomat för mer volym i håret

Kamma håret

Denna behandling är väldigt enkel. Det bästa vore att använda den i håret två gånger per vecka innan läggdags. Du bör alltid försöka ha lite aloe vera hemma eftersom denna naturliga växt är utmärkt för att nära håret, stimulera hårväxt och göra det tjockare. Kombinerad med majonnäs och tomat är denna blandning ett effektivt trick som du inte kommer att kunna sluta använda.

Vad behöver du?

 • En matsked aloe vera
 • 40 gram majonnäs
 • Fruktköttet från en mogen tomat

Hur gör du?

Ta en glasskål och lägg majonnäsen i den. Skär sedan en bit aloe vera och skrapa bort gelen inuti – du kommer behöva runt en matsked. Lägg sedan till fruktköttet från tomaten och blanda ingredienserna med en gaffel tills du fått en jämn, tjock smet.

Applicera krämen i vått hår och låt den sitta i runt 20 minuter. Efteråt sköljer du som vanligt och använder ett balsam. Du kommer förvånas över de fantastiska resultaten!

4. Lök- och honungskur för mer volym i håret

Lök och honung

Denna kur är verkligen fantastisk. Lökar är rika på essentiella mineraler som kan hjälpa dig att undvika håravfall. De ger näring åt hårsäckarna och stimulerar hårväxt samtidigt som de återställer hårets hälsa. Om du kombinerar denna grönsak med de otvivelaktiga fördelarna hos honung får du en fantastisk behandling.

Vad behöver du?

 • 1/2 lök
 • 50 gram honung

Hur gör du?

Denna behandling är så enkel att du kan genomföra den tre gånger per vecka utan problem. Börja med att skala och hacka löken. Lägg sedan den hackade lökhalvan i en skål och tillsätt 50 gram honung. Gör en smet av blandningen.

Är blandningen klar? Då är allt du behöver göra att applicera den i vått hår och massera in den väl. Se till att den täcker hela skalpen. Skölj sedan ur blandningen med rumstempererat vatten. Du kommer märka att håret får mer volym för varje dag som går.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


 • Conrad, F., & Paus, R. (2004). Estrogens and the hair follicle. JDDG – Journal of the German Society of Dermatology. https://doi.org/10.1046/j.1439-0353.2004.04037.x

 • Alonso, L. C., & Rosenfield, R. L. (2003). Molecular genetic and endocrine mechanisms of hair growth. Hormone Research. https://doi.org/10.1159/000070821

 • Packianathan, N., & Karumbayaram, S. (2010). Formulation and evaluation of herbal hair dye: An ecofriendly process. Journal of Pharmaceutical Sciences and Research.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.