Hur du gör ett naturligt, hemgjort balsam

Hur du gör ett naturligt, hemgjort balsam

Senaste uppdateringen: 10 februari, 2022

Att använda naturligt, hemgjort balsam kan vara ett jättebra alternativ för de som vill visa upp sitt vackra, friska och glänsande hår. Ett naturligt recept kan hjälpa dig att reda ut tovorna i håret. Samtidigt ger det ditt hår den näring det behöver för att återställa sig från skador orsakade av faktorer såsom väder och användning av stylingredskap, som plattänger och hårfönar.

 Skulle du vilja lära dig hur du kan göra ett naturligt, hemgjort balsam? Fortsätt då att läsa.

Olje- och honungsbalsam

Detta balsam är speciellt bra för de med torrt, skört hår och kluvna toppar. Ingredienserna agerar som naturliga fuktgivare och dess olika komponenter kommer hjälpa ditt hår återhämta sig från alla slags skador.

Du kommer behöva:

Sedan då?

Lägg alla tre ingredienser i behållaren och blanda dem väl. Värm dem på låg värme tills det börjar koka. Ta sedan bort det från värmen och vänta tills det svalnat.

Användning

Innan du använder detta naturliga balsam ska du först tvätta ditt hår som vanligt. När du gjort det kan du ha i balsamet från hårbotten och ut i topparna. Försök sprida ut det jämnt i håret och massera försiktigt in det. Linda sedan in ditt hår i en plastpåse och låt blandningen sitta i 15 till 20 minuter. För att avsluta processen tvättar du ditt hår med mycket kallvatten. Upprepa denna process två gånger i veckan.

Hemgjort balsam med kokos

Kokosolja - oilsve

Detta är ett hemgjort balsam som är perfekt för alla hårtyper. Dess ingredienser kommer återuppliva och ge ditt hår näring, samt få det glänsande, lättkammat och väldoftande.

Du kommer behöva:

  • 1 1/2 dl kokosnötsolja
  • 1 1/2 dl naturliga kokosflingor
  • 1 vaniljstång
  • 2 teskedar honung

Sedan då?

Först och främst behöver du blanda kokosnötsoljan, kokosflingorna och honungen i en skål. När den delen är klar förbereder du vaniljstången väl innan du har i den i blandningen.

Användning

Blöt ditt hår och massera in ditt hemmagjorda balsam i hårbotten, ändå ner till topparna på håret. Se till att balsamet helt täcker ditt hår och låt det sitta i 10 minuter. När 10 minuter gått sköljer du ur det med varmt vatten; upprepa denna process åtminstone en gång i veckan.

Avokadobalsam

Avokado är utmärkt för ditt hårs hälsa eftersom den innehåller vitaminerna A och E, vilka gör ditt hår glänsande, starkt, mjukt och lätthanterligt. Utöver att ge ditt hår näring är avokado bra för att förhindra håravfall och för att bekämpa torrt hår.

Genom att använda ett hemgjort balsam med avokado som bas kommer du kunna ge näring och lyster till ditt torra hår, och därmed rädda det från plattänger, hårfönar eller spännen.

Du kommer behöva:

  • En väldigt mogen avokado
  • En tesked olivolja
  • En äggula
  • En skål
  • En gaffel

Sedan då?

Skopa ur avokadons fruktkött och mosa det med en gaffel tills du får en massa. Lägg till en tesked olivolja och en äggula. Blanda ingredienserna tills du får en enhetlig massa.

Användning

För att använd detta balsam ska du först tvätta ditt hår som du vanligtvis skulle ha gjort. När ditt hår är blött har du i balsamet från rötterna till topparna, med försiktig massage tills allt hår är täckt. Använd en plastpåse eller badmössa för att täcka håret och låt balsamet sitta i ungefär 15 minuter. När tiden har gått sköljer du ur blandningen med varmvatten och ser till att det inte sitter något kvar. Upprepa processen åtminstone två gånger i månaden.

Efter att du använt detta balsam kommer du se att ditt hår är mycket lenare och att det inte trasslar in sig lika mycket i borsten eller kammen. För dem av er som tar för vana att använda hårfönar, plattänger eller spännen rekommenderar vi att ni använder avokadobalsamet mer än två gånger i månaden, eftersom detta kommer hjälpa till att hålla håret starkt även om ni använder skadliga redskap.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.