Varför du bör äta choklad

Choklad är ett av de livsmedel som människor brukar använda för att finna tröst när de känner sig nere, trötta eller ledsna. Men är det bara ett enkelt trick eller kan choklad verkligen ge din kropp vad den behöver för att må bättre? Dess innehåll av vitaminer, mineraler, fibrer, antioxidanter och tryptofan är svaret och bekräftar alla dess hälsofördelar.

I denna artikel kommer vi förklara varför din kropp ber om choklad, vad du får genom att äta den, och hur du kan dra nytta av dess många naturliga och välgörande egenskaper.

Choklad eller kakao?

Det är möjligt att när du känner suget att omgående äta choklad är vad din kropp verkligen ber om kakao. Det är viktigt att nämna detta eftersom kakao är mycket hälsosamt, medan allt kakao

Därför rekommenderar vi att du väljer den renaste chokladen eller kakaopulvret du kan hitta, med en hög andel kakao (minst 70%).

De 7 fördelarna med att äta choklad

Varför använda kakao?

Det första steget är att hitta kakao av hög kvalitet och ekologisk, om möjligt. Du kan tillaga många recept som normalt kräver choklad med denna kakao och även nya tack vare dess struktur:

 • Kakao och choklad-4

  Mot stress

  Kakao är rik på antioxidanter, ännu mer än grönt te. Det är därför du ofta vill äta choklad när du är stressad eftersom stressen oxiderar kroppen. Dessa antioxidanter hjälper också till att förhindra åldrande och risken att drabbas av hjärt- och kärlsjukdomar och cancer. För att öka dess antioxiderande egenskaper är det bäst att äta den på fastande mage.

  För att koppla av

  Kakao är ett av de livsmedel som är rikast på magnesium, en mineral som ger näring åt ditt nervsystem och muskulatur. Du bör få i dig detta varje dag. I själva verket rekommenderar många terapeuter att ta det som ett komplement, eftersom många lider av brister i dagens kosthållning. Försök att ta ett magnesiumtillskott om du äter för mycket choklad, och du och dina chokladbegär kan gå ner.

  För att stärka ben och tänder

  Tack vare dess kalciuminnehåll hjälper kakao till att stärka ben och tänder, bland andra egenskaper. För att dra nytta av detta är det viktigt att äta sockerfri kakao, eftersom vitt socker försämrar upptaget av kalcium i kroppen.

  För att höja immunförsvaret

  Kakao innehåller C-vitamin som du behöver få i dig varje dag, eftersom den bidrar till att öka ditt försvar och förhindra många sjukdomar, liksom att ge näring till dina ben, tänder och hud. Vem skulle inte vilja ha en kopp varm choklad när man är förkyld eller kall?

  Att vitalisera dig själv

  När du känner dig särskilt trött eller stressad hjälper kakao dig att få energi. I dessa fall blandar du ren kakao med honung och kanel, och ta en matsked varje morgon.

  Bilder med tack till webmink, Lotus Carroll och IITA Bildarkiv.