Hur många kamasutraställningar finns det?

Kamasutraställningarna har varierat och utökat med tiden. Upptäck de ursprungliga och mest kända ställningarna i den här artikeln om denna kärlekskonst.
Hur många kamasutraställningar finns det?
Isbelia Esther Farías López

Skriven och verifierad av filosofen Isbelia Esther Farías López.

Senaste uppdateringen: 27 september, 2023

Kamasutra har fungerat som den definitiva guiden till sexuella ställningar under ganska lång tid. Men hur många kamasutraställningar finns det egentligen?

Många pratar om denna berömda bok, men i verkligheten är det få som verkligen känner till innehållet. Denna bok betraktar sex och kärleksrelationer som en sann konst som vi behöver odla. Detta gör den i 36 kapitel som beskriver nöjet för både män och kvinnor. Låt oss ta en närmare titt.

Hur många kamasutraställningar finns det för att älska?

Som specialisten Daud Ali beskriver så finns det 8 grundläggande sätt att utföra kärleksakten på. Det finns dessutom 8 ställningar som man kan blanda dessa med för att bilda olika varianter. Därför kan man konstatera att Kamasutra omfattar totalt 64 sexuella ställningar.

Kapitlet om “Konsten att älska” som beskriver dessa ställningar ingående förväxlas ofta med hela boken. Men faktum är att detta endast är ett kapitel i boken.

Resten av boken behandlar ämnen som:

  • Sex, i allmänhet, och dess plats i mannens och kvinnans liv
  • Valet av partner och vad som bör ingå i detta beslut
  • Andras partners
  • Kurtisaner
  • Att känna attraktion till andra människor

Med tidens gång har olika versioner och anpassningar gjorts av originalboken, och ställningarna har vuxit i antal. Grunden är dock densamma. I själva verket har bara några små nya varianter dykt upp.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: Sexställningar som kan vara skadliga för män

De mest kända kamasutraställningarna

Vatsyayana Kama Sutra är en av de äldsta böckerna som finns och en av de böcker som är mest kända världen runt. Antalet upplagor den har utkommit i är ett tydligt tecken på detta. Så, vill du veta vilka som är de grundläggande ställningarna? Låt oss ta en titt!

1. Bakifrån

För att utföra denna ställning placerar sig kvinnan på alla fyra och mannen knäböjer bakifrån för att penetrera henne. På detta sätt får mannen en dominerande roll i akten samtidigt som han ger intim njutning till kvinnan.

Lär dig många kamasutraställningar
En av de grundläggande kamasutraställningarna är bakifrån.

Dessutom spelar partnernas djurinstinkt in och blandas med tillfredsställelsen med med denna ställning. Frånvaron av ögonkontakt gör att de också kan slappna av och fokusera på beröringen, och även låta ansiktet ta olika ansiktsgester utan att skämmas.

Det här är kanske den mest klassiska av de sexuella ställningarna, men sanningen är att detta inte gör det mindre njutbart. Faktum är att missionärsställningen fortfarande är en favorit för många! Vare sig det är för första gången eller efter flera möten gör missionären ingen besviken.

Det är romantiskt, bekvämt och skapar en helkroppskontakt i en förening där man kan både smeka och kyssa varandra under samlaget. I denna ställning försvinner rädslan hos även de mest osäkra och de kan låta sig hänge sig helt åt njutningen.

3. Lotusblomman

Detta är en av favoriterna bland de mest passionerade älskarna som trängtar efter intima känslan av de nära hjärtklappningarna hos sin partner!

  • I denna ställning sitter mannen med benen vinklade ut åt sidorna med fötterna ihop, lite som en skräddare.
  • Kvinnan håller sina ben runt mannens kropp, och i kärleksakten gungar paret i takt.

Kyssar och djupa blickar är de perfekta komplementen till en oförglömlig natt av älskog. Det finns ingen man som inte vill upprepa denna ställning, och det finns inte en kvinna som glömmer orgasmen hon upplevde!

4. Skeden

Denna ställning är öm, kärleksfull och passar alla typer av relationer. Dessutom kan den som ligger bakom (den som initierar samlag) använda sina händer för att hålla om eller stimulera de erogena zonerna hos sin partner.

En busca de la mejor postura sexuell
Skedställningen är öm, kärleksfull och passar alla typer av relationer.

Denna ställning är passande för försoning och även för de som är lite blyga. Det är också en av de raraste och mest motiverande ställningarna för morgonsex.

5. Många föredrar 69:an framför andra kamasutraställningar

Oralsex finns också med bland de grundläggande kamasutraställningarna, med sitt berömda smeknamn 69:an. Detta är en ställning som söker den rätta balansen för båda partnerna där man både ger och får samtidigt.

Det finns en harmoni i kropparna och samtidigt en vildhet i sensationerna man upplever i denna kamasutraställning. Temperaturen stiger snabbt och man kan uppnå klimax i ställningen, eller så kan man låta den vara en del av förspelet. Det bestämmer ni själva efter känslostämning och önskemål.

Vi tror att du kan vara intresserad av att läsa detta också: Sexualiteten i ålderdomen: vad händer?

Kyssar är lika viktigt som de sexuella ställningarna

Författaren och de som följt och utökat hans verk ger kyssar en framstående plats inom sexakten. När allt kommer omkring är kyssar oftast den första kopplingen där huden kommer i kontakt med din partner.

Los besos tienen tanta importancia como las posturas del Kamasutra
Att lära sig hur man kysser och att veta vilken typ av kyss som passar bäst i varje situation kan drastiskt förändra en kärleksakt.

En kyss innebär beröring, lukt och smak på en och samma gång. Av denna anledning kan det förändra en kärleksakt att lära sig hur man kysser och veta vilken typ av kyss som passar bäst i varje situation.

Korta med stängda läppar, ömma med särade läppar, romantiska och djupa, tungkyssar eller kyssar med mjuka bett är några vanliga kyssar. Och det finns till och med forskning på detta, och som en studie från 2020 av University of Cambridge förklarar, kan man utföra dem olika beroende på tillfälle och vad man vill uppnå.

Vet du nu lite mer om de olika kamasutraställningarna? I så fall, prova dem med din partner!

När det gäller att tända gnistan, hålla lågan brinnande eller pigga upp i sovrummet, är det många som tänker på dessa kamasutraställningar, men få vågar prova dem alla.

Därför är det en bra idé att kunna ha trygghet med och tillit till din partner och undersöka detta tillsammans. Böcker om sex och etiska pornografiska filmer kan hjälpa er att förbättra er relation och uppleva många tillfredsställande kärleksmöten.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.