Hur du minskar eller tar bort skavanker i ansiktet

Hur du minskar eller tar bort skavanker i ansiktet

Senaste uppdateringen: 01 mars, 2019

Naturen har gett oss en mängd produkter som vi kan använda på en massa olika sätt. Idag tänkte vi prata om de ämnen som kan hjälpa oss att minska fläckar och skavanker i ansiktet med några hemgjorda recept. Många av dem har använts i åratal men har hamnat i skymundan de senaste åren. Ofta har de ersatts av märkesprodukter, som intressant nog innehåller samma ingredienser.

Kolla in dessa naturliga recept som kan hjälpa dig att rengöra ansiktet, men tänk på att det precis som med kommersiella produkter kan ta någon månad eller så innan du ser resultaten.

Minska skavanker i ansiktet med yoghurt

Minska skavanker med yoghurt

Yoghurt hindrar fläckar från att utvecklas och växa. Applicera lite yoghurt på fläckarna, eller applicera som en mask på hela ansiktet i en halvtimme varje kväll.

Du kan också blanda tre matskedar yoghurt med två droppar honung. Tvätta ansiktet och applicera sedan som en mask. Låt verka i en halvtimme innan du sköljer ansiktet med kallt vatten.

Olivolja

Doppa en bomullstuss i olivolja och applicera på skavankerna i ansiktet.

Tomat

Krossa en halv tomat och använd en bomullstuss för att smörja in ansiktet. Låt verka i 15 minuter och tvätta sedan av med kallt vatten. Tomater innehåller A-vitamin som hjälper till att föryngra huden.

Lime

Blanda en matsked limejuice med en matsked äppelcidervinäger, samt en matsked vatten. Använd tops för att applicera blandningen på berörda områden.

Aloe vera minskar ärr och andra skavanker

Smörj in ditt ansikte varje dag med aloe vera-gel och låt verka i 20 minuter. Det har bevisats att aloe vera kan rensa huden från finnar och minska ärrbildning.

Torrmjölk

torrmjölk

Den här blandningen är till för att bleka huden – blanda två matskedar torrmjölk med tre droppar destillerat vatten och två droppar glycerin. Blanda ihop alla ingredienser och applicera krämen en gång om dagen.

Kamomill

Koka kamomillte som vanligt. Vänta tills teet har kallnat. Doppa en bomullstuss i det och smörj in över ansiktet.

Potatis

En annan behandling som rekommenderas för att eliminera skavanker är rå potatis. Skiva den och lägg skivorna på de berörda områdena.

Honung

Honung är bra för att återfukta huden, ta bort fläckar och blemmor samt jämna ut din hudton. Applicera honungen på hela ansiktet som en mask och låt den verka i 20 minuter innan du tvättar av den med kallt vatten.

Apelsiner

Gör ett pulver av apelsinskal

Apelsiner är bra för huden och mot finnar, tack vare sitt höga innehåll av C-vitamin. Torka skalet från en apelsin i solen tills det har torkat helt. Mal det torkade skalet till ett pulver. Blanda två matskedar av pulvret med två matskedar mjölk och fem droppar glycerin. Mixa tills det blir till en kräm. Applicera som en ansiktsmask på kvällen efter att du har tvättat ansiktet.

Havregryn

Havregryn är en perfekt ingrediens då den är både vårdande och exfolierande. Blanda 125 ml krossade havregryn med lika mycket limejuice tills det blir en smet. Använd som en ansiktsmask och låt verka i 20 minuter innan du tvättar av den med varmt vatten.

Ris

Lägg 2 dl ris i en bunke och täck med vatten, åtminstone 2 cm över riset. Doppa en bomullstuss i vattnet och använd den till att behandla ansiktet och halsen.

C-vitamin

Ett C-vitaminserum kan hjälpa dig att rensa huden och jämna ut din hudton.

Kom ihåg…

Det är också viktigt att veta hur du undviker solfläckar och skavanker i framtiden:

  • Undvik att sola för mycket
  • Använd alltid solkräm
  • Använd en hatt eller ett parasoll för att skydda ansiktet.

Glöm inte att du behöver använda dessa huskurer konsekvent och dagligen för att uppnå önskat resultat. Vi hoppas att du kommer få nytta av dessa idéer för att minska skavanker på huden.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.