Tips för Att Föryngra och Återfukta Huden

Regelbundna ansiktsbehandlingar, hudkräm, anti-åldringskräm, masker, naturliga resurser: hudvårdsentusiaster kommer att prova allt. Men hur gör du för att verkligen föryngra och återfukta huden? 

Även ifall det kan verka som en lögn, är det enklaste och viktigaste sättet att få en hel natts helande sömn att sova minst 8 timmar. En bra natts sömn är inte bara fördelaktigt för din hud, utan även ditt fysiska och mentala välmående.

Den bästa delen är att du kommer att se fördelarna för din hud betydligt snabbare ifall du sover bra. I denna artikel kommer vi att lära oss hur vila hjälper dig att uppnå en hälsosam glöd och att föryngra och återfukta huden då du sover.

Låt din hud andas

Det första du bör göra är att tvätta ditt ansikte ordentligt varje natt innan du går till sängs. Detta kommer att eliminera smuts på huden, det kommer att öppna porerna och låta din hud andas. Om du inte vill tvätta ditt ansikte varje natt, kommer du att löpa större risk för akne och rynkor, eftersom stängda porer förhindrar att kollagen formas på huden, vilket är nödvändigt för att huden ska se yngre ut.

Återfukta huden innan du går till sängs

sova

Din hud kan torka ut då du sover, och du bör därför applicera kräm för att återfukta huden så snart du ska gå och lägga dig. Detta kommer att bibehålla de essentiella oljorna i din hud, och hålla den mjuk samt återfukta huden. Då du vaknar på morgonen kommer din hud att vara strålande och skinande.

Tänk på dina läppar

Ett av de viktigaste områdena på ditt ansikte är dina läppar. Torra och spruckna läppar ser inte bra ut. Det bästa för känsliga läppar är att gnugga en mjuk tandborste på dem varje natt. Detta kommer hjälpa till med att motverka torra och spruckna läppar, och göra dem mjuka och formbara.

Återfukta huden med kräm runt dina ögon

slappna-av

Ett viktigt steg vid hudvård innan man går till sängs är att applicera kräm under ögonen, vilket hjälper till att motverka påsar och rynkor. Då huden under dina ögon är tunnare, är det viktigt att återfukta huden ordentligt med speciella ögonkrämer, och låta krämen reparera detta känsliga område. Applicera i mjuka, cirkulära rörelser för att föryngra och återfukta huden.

Försiktig exfoliering

Exfoliering av huden är viktigt. Huden blir dock känsligare då du gnuggar på den. Känslig hud löper större risk för skador och kommer att vara sårbar för solstrålar. Det bästa alternativet är en försiktig exfoliering strax innan du går till sängs, för att motverka vidare skador.

Händer och fötter

fötter

Då man pratar om hud är det viktigt att inte bara fokusera sig på ansikte och nacke; händer och fötter är lika viktigt. Applicera fuktgivande kräm på händer och fötter för att återfukta huden på dessa ställen, och förhindra att de blir torra och grova. Det är en bra idé att använda strumpor och vantar innan man går till sängs, då detta förbättrar blodcirkulationen tack vare trycket på fötterna. Detta kommer även att reducera stress. Så du kommer inte bara att återfukta huden på dina fötter, utan fötterna kommer även att bli mindre stela och detta kommer att hjälpa dig känna dig mindre utmattad. Du kommer även att sova bättre, vilket också förbättrar din hud.

Sov inte på magen

Att sova på magen eller med ditt ansikte mot kudden kommer att leda till rynkor och accelerera åldringsprocessen. Även ifall du känner dig bekväm i den positionen är det bättre att undvika den. Denna position är också dålig för blodcirkulationen och får därför ansiktet att se trött och svullet ut. Försök att sova på ryggen ifall möjligt.

Masker att sova med

Om du inte har tid att återfukta huden eller exfoliera den innan du går till sängs, kan det hjälpa med en ansiktsmask. Detta kommer att återfukta huden och kommer vidare att hjälpa till att öppna dina porer. Så snart som du vaknar, tvätta ditt ansikte med kallt vatten för ännu bättre resultat.

MER FÖR DIG