Hur man tar bort akneärr med naturliga botemedel

Det är troligt att du kommer att ha fläckar eller ärr i ansiktet efter att ha gjort en ansiktsbehandling för att ta bort akne. Det kan vara svårt att få bort dessa akneärr, men det är inte omöjligt. I artikeln nedan, kommer du att upptäcka några recept och huskurer för att ta bort märken och ärr som orsakas av akne.

Hem behandlingar för akneärr

Det finns många fördelar med dessa naturläkemedel, de är garanterat ofarliga för din hälsa, de är mycket prisvärda, och du kan hitta ingredienserna utan problem. Du kanske till och med redan har dem hemma. Din hud kommer inte heller att bli exfolierad med kemiska eller skadliga produkter.

Det finns två typer av behandlingar för att ta bort akneärr:

  • Citrus: Den första sortens behandlingar har citrusfrukter eller grönsaker som bas. Dessa är bra för att få huden att se fräschare ut, bli av med döda hudceller samt blockera produktionen av fett, så att skadorna inte återkommer. Du kommer att behöva applicera dessa behandlingar på kvällen. Det är viktigt att du sköljer ansiktet på morgonen innan du går hemifrån eftersom du annars kan få mörka fläckar på ansiktet på grund av citronen.
  • Oljor: Blanda några eteriska oljor och använd dem som en bas för en huskur mot akne och akneärr.  Resultatet kommer att innebära en minskning av den karakteristiska rödaktiga pigmenteringen. Du kommer att få resultat om du tillämpar behandlingen varje kväll.

ananas

  • Bakpulver: Bakpulver har en mängd fördelar och det är anledningen till att det används för många ändamål, för kosmetika, hälsa och i hemmet. Smörj bakpulvret direkt på akneärren och fukta sedan med lite vatten för att sprida ut det bättre. Låt sitta i några sekunder och tvätta sedan huden med varmt vatten.
  • Kamomill: Denna blomma har antiseptiska egenskaper, vilket gör den till ett av de bästa naturläkemedlen för att ta bort akne märken. Gör en infusion med en matsked kamomill blommor per kopp vatten, låt kallna. Använd bomullsrondeller till att göra våta kompresser. Du kan också ta ett kamomill bad med en kopp av blommor per två liter vatten. Njut av detta bad i 15 minuter för att behandla ärr och märken på hela kroppen.
  • Aloe vera: En självklarhet på denna lista eftersom aloe vera är en av våra bästa bundsförvanter för skönhet och hälsa. Kläm ur gelén ur bladet och smörj den på din hud varje kväll. Låt den sitta kvar på huden och torka in.
  • Citronsaft: Den bleker mörka fläckar på huden som har uppkommit på grund av akne. Applicera citronsaften på hela ansiktet innan du går till sängs och skölj av innan du går ut på morgonen eftersom syran annars kan ha en motsatt effekt.

muskot