Huduppstramning för att förhindra för tidigt åldrande

Redensifiering är en ny behandling för att förhindra eller reparera ålderstecken som görs med ett enkelt och effektivt förfarande. Lär dig allt om det och dess biverkningar här.
Huduppstramning för att förhindra för tidigt åldrande
Leidy Mora Molina

Skriven och verifierad av sjuksköterskan Leidy Mora Molina.

Senaste uppdateringen: 25 november, 2022

Huduppstramning är en ny behandling utformad för att förhindra för tidigt åldrande. Metoden är baserad på egenskaperna hos hyaluronsyra, en av de mest effektiva komponenterna i denna terapeutiska hudbehandling.

En av de mest anmärkningsvärda aspekterna av en Huduppstramning är det faktum att den ger mer än tillfredsställande resultat för åldrande hud, utan att man behöver tillgripa operation. Det minskar inte bara ålderstecken, utan korrigerar också hudskador som uppstår av åldrande.

Ansiktsvarianten av behandlingen har blivit mycket populär eftersom den är enkel och ger omedelbara resultat. Sammantaget är det effektivt för att förbättra hudens struktur, lyster, elasticitet och återfuktning.

Vad är huduppstramning av ansiktet?

En huduppstramning av ansiktet är en hudföryngringsbehandling där man använder hyaluronsyra och vitaminer. Den korrigerar och förebygger ålderstecken genom att aktivera hudcellernas egna funktioner.

Till skillnad från andra behandlingar förlamar inte huduppstramning ansiktsmusklerna. Vad man gör är att injicera ett fyllmedel i dermis. Detta saktar ner uppkomsten av rynkor och minskar de befintliga.

Med denna behandling genomgår huden mycket tydliga förbättringar utan att ansiktets utseende förändras på ett märkbart sätt. Det är med andra ord väldigt naturligt. Man kan använda sig av den för att behandla rynkor i områden som ansiktet, halsen och dekolletaget.

Hur fungerar en huduppstramning  mot åldrande?

En huduppstramning är en lättapplicerad och minimalt invasiv behandling. Det har en omstrukturerande effekt på huden och främjar cellregenerering. Det har också antioxidantegenskaper.

Förfarandet består av applicering av små injektioner av hyaluronsyra i de utvalda områdena. Dessa är smärtfria och orsakar en liten inflammation i huden.

Det kräver vanligtvis minst tre sessioner, vardera på ungefär en halvtimme. Detta beror dock på hudtillståndet hos varje person.

Helst bör man upprepa proceduren en gång om året.

Injektionen kan appliceras på ytlig, medium eller djup nivå av huden. Man använder en icke-tvärbunden hyaluronsyra med hög molekylvikt. Denna förening är steril, är inte av animaliskt ursprung och är biologiskt nedbrytbar.

huduppstramning mot åldrande
Hyaluronsyra kan injiceras på olika nivåer av hudens djup.

Så utför man behandlingen

Var och en av de tre sessionerna som krävs vid huduppstramning  bör göras med tre veckors mellanrum. Effekterna är vanligtvis synliga för blotta ögat inom 48 timmar. Man kan utföra dessa injektioner både på ung och mogen hud.

Det vanligaste är att effekterna av huduppstramningen kvarstår mellan 6 till 9 månader. Detta beror dock på varje persons vanor och hur man tar hand om sin hud.

När det gäller mogen hud är behandlingens verkan att modifiera hudens struktur. Detta innebär en fyllning av rynkor och veck, samt ett återställande av den naturliga volymen.

En huduppstramning gör huden fastare samtidigt som det minskar strävhet och mikrorynkor, vilket ger en jämnare och mer enhetlig konsistens. Resultatet är en tätare, fastare, mer elastisk hy med ökad lyster.

Vi tror att du också kan vilja läsa den här artikeln: Fyra tips för att hålla huden återfuktad

Fördelarna med huduppstramningmot åldrande hud

En av de stora fördelarna med behandlingen är att den bidrar till ökad återfuktning av huden. Denna behandling har förmågan att tränga in i hudens djupa lager och ge återfuktning där, samtidigt som den också bildar en slags skyddande barriär som förlänger effekten.

Det stärker också huden. Som ett resultat blir hyn mindre känslig för fria radikaler.

En huduppstramning påskyndar cellregenerering och stimulerar kollagenproduktionen. Det förbättrar också pigmenteringen och förhindrar därmed uppkomsten av åldersfläckar.

Drick mycket vatten
Förutom den återfuktning som ämnen tillhandahåller, måste regelbundet vattenintag upprätthållas för att främja hudens jämnhet. Detta hjälper till att hålla huden ordentligt återfuktad.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: Immunsystemets åldrande: hur man motverkar det

Råd och rekommendationer angående huduppstramning vid åldrande hud

Denna ansiktsbehandling är kompatibel med andra procedurer, såsom anti-aging- och boosters-behandlingar. Att applicera dem tillsammans är faktiskt en utmärkt idé för att uppnå en omfattande revitalisering av hyn.

Eftersom denna procedur är minimalt invasiv, rekommenderas den starkt för personer som gör sin första ansiktsbehandling, oavsett ålder. Det kräver ingen sjukhusvistelse, och den behandlade personen kan återuppta sin dagliga rutin omedelbart efteråt.

Det orsakar vanligtvis ingen smärta, eller endast nästan omärklig smärta. I vissa sällsynta fall kan man se en rodnad eller blåmärken.

Det är mest lämpligt att göra injektionerna för första gången vid 30 års ålder. Detta kan bidra till att bromsa uppkomsten av ålderstecken.

Även om man kan utföra behandlingen när som helst, är det bästa att göra denna behandling i slutet av sommaren. Under denna period har man ofta mer torrhet, strävhet, markerade rynkor och fläckar på grund av effekterna av sommarsäsongen.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Intriago-Mero, A. M. (2020). Hidratación profunda de la piel en tercera dimensión. Polo del Conocimiento, 5(01), 110-124.
  • Ruiz-Rodriguez, R., & Martin-Gorgojo, A. (2019). Abordaje facial global del paciente estético: protocolo Skin Age Management. Actas Dermo-Sifiliográficas, 110(3), 197-205.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.