Stimulera huden med en ansiktsroller

Att massera ditt ansikte med en ansiktsroller kan ge en känsla av avslappning och även ge vissa fördelar för din hud. Hur används den? Vilka är fördelarna? Läs mer här!
Stimulera huden med en ansiktsroller

Senaste uppdateringen: 16 september, 2022

Du har förmodligen sett instruktionsvideor eller grafiska manualer som visar hur man använder en ansiktsroller för att stimulera huden. Dessa kosmetiska verktyg är på modet på grund av de fördelar de ger ansiktet.

Det stora kännetecknet hos en ansiktsroller – som det är mest känt som – är tillverkningselementen. Det är en produkt som, beroende på typ, kan bestå av metall, nålar eller sten. De av det senare materialet vinner popularitet på grund av “mineralkosmetika”, ett nytt koncept baserat på fördelarna som dermis erhåller från ädelstenar eller halvädelstenar via transkutana processer.

Vad är en ansiktsroller?

En ansiktsroller är ett redskap som är utformat för att massera ansiktet, underlätta lymfdränage, främja blodflödet och möjliggöra bättre absorption av de aktiva ingredienserna i kosmetika. Redskapet består av en cylindrisk sten i varje ände, den ena större än den andra. Den större hjälper käken, pannan och kinderna att slappna av, medan man använder den mindre på mer känsliga områden som läppar och ögonkonturen.

Dessa enheter sägs stimulera kollagenproduktionen och göra så att huden i ansiktet slappnar av. Användningen av ansiktsrollers började inom kosmetisk dermatologi som, enligt Fundación Piel Sana, är inriktad på skydd, förebyggande och behandling av åldrande hud.

Det finns inga avgörande vetenskapliga bevis om ansiktsrollerns fördelar, men användare hävdar att effekterna av en ansiktsmassage med dessa verktyg, särskilt de med mineralstenar, skapar en friskare hy.

Ansiktsrollers gjorda av jade.

Vi tror att du också kan vara intresserad av att läsa: Eliminera orenheter från huden med dessa ansiktsmasker

Olika typer av ansiktsrollers

Det finns kalla rollers, gjorda i en metall som kyler ansiktet. En annan typ är en roller med mikronålar, men användningen av denna är avsedd för utbildade inom hudvård på grund av den invasiva karaktären av denna typ av behandling. Det finns också upplyftande eller sexkantiga rullar med masserande stenar.

Men nuförtiden är naturstenar de mest kända och rekommenderade för hudvård hemma. Vi presenterar de olika sorterna nedan.

Ansiktsroller av jade för att stimulera huden

Jade är den sten som ofta används för tillverkning av ansiktsrollers. Orsakerna är de skyddande egenskaperna kopplade till ursprungsmineralerna. När man ger sig själv en massage med denna gröna roller så hjälper den huden att stöta ut gifter, att fördröja åldrandet och gör att huden återupplivar även sitt eget energifält.

En egenhet med detta material är att det håller en kallare temperatur under långa perioder, även vid beröring av dermis, vilket är idealiskt vid irritation eller långvarig exponering för solen. Dessa ansiktsrollers kan komma i olika färger.

Ansiktsroller tillverkad av av turkos

Den här rollern gjord av turkos hjälper till att ge huden en uppstramande effekt, avgiftar och frigör stress. Den inviger även lyster till huden.

Ansiktsroller tillverkad av röd sten

Rollers tillverkade av röd sten är sällsynta. De är kopplade till anti-åldrande massage, fläckborttagning och stimulering av bra energi.

Rosenkvarts

Detta anses vara en av de mest kraftfulla kristallerna för hudreparation. Även om dess effekter inte har studerats vetenskapligt, tyder populärlitteratur på att rosenkvarts både syresätter ansiktsmusklerna och gör att de slappnar av.

I österländsk kultur påstår man att den här kristallen till och med läker känslor, samtidigt som den jämnar ut rynkor och renar hyn. Precis som ansiktsrollern av jade är den här en del av de oumbärliga verktygen man använder vid gua sha-massagetekniken.

Transparent ansiktsroller för att stimulera huden

Denna sort av kvarts innehåller många fler mineralsalter, som vissa människor menar leder till ökning av god energi under självmassage i ansiktet.

Ametist

Denna är också känd som lila kvarts och är den roller som är mest eftertraktad för att lugna daglig stress. En annan av dess fördelar är dess förmåga att lugna inflammation orsakad av akne.

Svart obsidian

Obsidian är en glasprodukt som kommer från smältning av lava. Den används ofta inom meditation, andligt arbete och egenvård. Inom dermokosmetik hjälper obsidian till med tillväxten av kollagenproduktion, såväl som ökad cirkulation, minimering av svullnad och lindring av finnar.

Blå ansiktsrollers

Blå rollers är gjorda av en sten som heter sodalit, som i kosmetisk dermatologi ofta är kopplad till återfuktning av hudceller, elasticitet och minimering av ärr.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också gillar att läsa: Tvätta ansiktet med äppelcidervinäger – här är fördelarna

Fördelarna med att stimulera huden med en ansiktsroller

En ansiktsroller kan vara ett effektivt inslag i många dagliga skönhetsrutiner för att få fördelarna kopplade till varje sten. Dessutom är användningen av dessa olika rollers också kopplade till följande fördelar:

 • En avkopplande känsla
 • Minskning av mörka ringar under ögonen
 • Förbättring av hudens elasticitet och lyster
 • Konturdefinition
 • Kanalisera effektiviteten av behandlingar och krämer för ansiktet
 • Lindring av rodnad
 • Minskning av för tidiga uttryckslinjer

Så här använder du en ansiktsroller för att stimulera huden

En självmassage för ansiktet bör pågå i 5 till 10 minuter och kräver ett serum, kräm, mask eller icke-komedogen olja för att rollern ska glida utan att sträcka ut huden för mycket. Processen börjar med att du rengör ansiktet och sedan applicerar det serum eller den fuktgivande substans du väljer.

Efter några minuter bör du börja rulla i följande ordning så att produkten penetrerar huden väl.

1. Börja högt

Börja vid pannan och ögonbrynen, använd den större änden av ansiktsrollern. Använd försiktiga drag från mellan ögonbrynen till hårfästet.

2. Fortsätt vid mitten av ansiktet

Vid denna del bör du massera från näsan till tinningarna. Upprepa rörelserna, men börja vid näsan och sluta vid öronen. För ögonkonturområdet kan du använda det lilla huvudet på rollern; rulla från tårkanalen till änden av ögonbrynet.

3. Avsluta vid den nedre delen av ansiktet

Rulla slutligen från insidan till utsidan av den nedre delan av ansiktet; massera käken inklusive under käken.

Det rekommenderas att du förlänger dina massagedrag ända till halsen.

Fler förslag på hur du använder din ansiktsroller för att stimulera huden

Inga rollers är exakt lika. Eftersom det är ett kosmetiskt instrument är det bäst att läsa tillverkarens instruktioner. Generellt kan du tänka på följande tips:

 • En ansiktsroller är mer effektiv om du kyler den, eftersom en kallare temperatur gynnar avslappningen av ansiktsmusklerna. Du kan förvara din roller i kylen.
 • Du kan använda den både morgon och kväll. Däremellan är det dock lämpligt att låta huden vila innan du masserar den igen.
 • Dela inte din roller med andra, och rengör den noga om du går igenom ett allvarligt akneutbrott, eftersom eventuella infektioner kan sprida sig.
 • Desinficera den med alkohol för att döda bakterier.
 • Tvätta ansiktsrollern med varmt vatten och tvål; glöm inte att torka den innan du lägger den i kylen.

Vilken ansiktsroller är den bästa för att stimulera huden?

Vägledning av en utbildad estetiker kan vara viktigt innan du köper en ansiktsroller, eftersom han eller hon kan hjälpa till att förenkla ditt val så att du får den ansiktsroller som passar till dina behov. Men generellt sett har de alla samma effekter. Det handlar egentligen bara om att ha några av de speciella behoven för just ditt ansikte i åtanke när du bestämmer dig.

Det viktiga är hur som helst att verifiera att utrustningen har ett äkthetsintyg. Kom ihåg att du kommer att föra detta verktyg över ditt ansikte och att en falsk sten kan vara skadlig.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.