8 felsäkra idéer för att dekorera ditt hem med senapsgult

Att dekorera med senapsfärg innebär inte att måla alla väggar i alla rum, det skulle bli för mycket. Vi berättar hur du gör och lyckas!
8 felsäkra idéer för att dekorera ditt hem med senapsgult

Senaste uppdateringen: 09 november, 2022

Senapsgult är en varm färg som förmedlar styrka och energi, och dessa känslor kan du överföra till rummet du vill dekorera. Du kanske är rädd för att använda en så kraftig nyans, så därför är vi här för att visa dig hur du kan göra senapsgult till en del av din dekoration på ett lyckat sätt!

Det handlar inte om att täcka alla husets väggar med färgen. Det skulle så klart bli för mycket. Men vad sägs om att börja med några tillbehör? Att dekorera med kuddar, vaser, filtar, tavlor eller något annat element kan vara ett bra sätt att införliva denna färg.

Om du vill lägga till ljusstyrka och rymd till ett utrymme, är senapsgult ett alternativ som du inte bör missa. Det viktiga är att du vet hur man kombinerar det med allt annat. Du bör göra detta med ljusare toner, som jordnära och neutrala toner, till exempel, eftersom dessa hjälper till att minska dess intensitet.

Låt oss ta en närmare titt på några andra idéer för att dekorera ditt hem med senapsgult. Ta reda på allt du behöver veta nedan!

1. Prova en nordisk stil för att dekorera ditt hem med senapsgult

En trend som många av oss gillar är den nordiska stilen. Här använder du vitt som bas och sedan kan du dekorera med tillbehör i senapsgult.

Du kan prova olika nyanser av vitt eller gräddvitt; detta gör att rummet att känns rymligt och ljust, något som är särskilt idealiskt för små utrymmen. Detta i kombination med värmen från det senapsgula skapar ett mycket tilltalande intryck för ögat.

Nordiskt sovrum
Du kan kontrastera nordisk vit minimalism med en levande ton som senap för att skapa en stark visuell effekt.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: Fyra nyckeltips för en perfekt havsinredning

2. Dekorera med marinblått och senapsgult

Detta är en fantastisk, iögonfallande kombination. Den kan också mjukas upp om du lägger till en tredje färg som till exempel grädd- eller ostronvitt.

Detta är också en idealisk färgblandning för barnrum. Och det passar bra för alla åldrar!

Det ger också utrymmet en modern känsla. Om du vill kan du också ge det en mer ungdomlig twist, med bruna inslag och randiga mönster på gardiner, kuddar eller lakan.

3. Dekorera med senapsgult och limegrönt

Det här kan låta som en ganska vågad blandning färger, men vi lovar att det är väldigt originellt och ser bra ut när det görs på rätt sätt. Även om du känner att du går utanför din komfortzon, tenderar denna färgkombination att vara en stor, iögonfallande hit.

Om du väljer ljusare gröna nyanser blir det senapsgula mer levande; du kan visualisera det här alternativet med ett par gröna kuddar och ett par i senapsgult. Eller så kan du prova lägga till en pläd i den ena färgen och kuddar i den andra. Tanken är att skapa en fräsch, avslappnad atmosfär.

4. Prova senapsgula stolar

Om du har ett projekt där du vill förvandla dina matsalsstolar eller en specifik fåtölj, våga chansa att måla om den i senapsgult eller använd tyger i denna nyans.

Det senare kan vara en säkrare metod eftersom du behåller det ursprungliga objektet intakt. Genom att dekorera dina stolar med senapsfärg sätter du dessa objekt som fokuspunkten i vilket rum som helst. Du kan till exempel skapa en trevlig matsal med senapsfärgade stolar, och det är en väldigt uppiggande detalj i ett annars färglöst kök.

5. Dekorera med redskap i senapsgult

Om du är rädd för att göra permanenta ändringar av vissa föremål i ditt hus, har vi ett tips även för dig. Du kan bara köpa föremål i senapstoner.

I specialiserade butiker kan du hitta krukor, redskap, koppar och annat i denna ton. De framhäver värme och en glädje i ditt kök.

6. Para ihop senapsgult med blå dörrar och väggar

Ja, vi vet vad du tänker: det blir väldigt mycket färg! Men vad vi inte har berättat är att vi pratar om olika typer av blått.

Vårt förslag är en turkosblå till ytterdörren, och en mjuk himmelsblå som får klä väggarna. Men vänta! Huvudpersonens färg saknas: du lägger till en soffa eller en fåtölj i rummet med senapsgult.

7. Lägg till senapsgula lakan eller överkast

Detta är ett perfekt komplement till alla rum målade i vitt. Senapsfärgen kommer helt att förvandla rummet genom bara ett enkelt byte av lakan och överkast. På nolltid får du ett levande och elegant rum.

en senapsfärgad kudde
Kuddar i denna ton ger ett särskilt tilltalande intryck mot en blå bakgrund.

8. Vad sägs om en senapsfärgad lampa eller hylla?

Senapsgult ser inte bara bra ut i textilier; en lampa eller hylla i den här färgen ger också mycket stil och är svår att missa! Det är många som lyckas skapa personliga och smakfulla stilar med senap som dominerande färg i sin inredning.

Vi tror att du också kan vara intresserad av att läsa detta: Så bestämmer du vilken färg du ska måla köket

Att dekorera med senapsgult kan vara riskabelt, men det är väldigt stilrent

Att få senapsgult att passa perfekt i ett rum är inte en lätt uppgift. Om du inte är försiktig, så istället för att skapa en lyckad helhet, kan du också misslyckas big time.

Men om du följer våra tips och din intuition och har kul med färgvalen, kommer du säkerligen att kunna lägga till stil till favoritrummet. Det är dags våga att ta en risk!


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.