Fyra nyckeltips för en perfekt havsinredning

Havsinredning går aldrig ur mode. Den är avslappnande, vänlig och väldigt välkomnande. I denna artikel kan du upptäcka de fyra nyckeltipsen för en perfekt havsinredning!
Fyra nyckeltips för en perfekt havsinredning

Senaste uppdateringen: 09 augusti, 2022

Blåa och vita väggar, vaser och kuddar såväl som nautiska dekorationer kan ge dig en perfekt havsinredning så får dig att känna som om du står vid havets rand. Och ja, det är faktiskt något som blivit riktigt populärt på senare år.

Man behöver trots allt inte gå till stranden för att omges av inslag som påminner om havet. 

Folk tenderar att använda havsinredning för semesterhus, speciellt sådana som ligger nära havet. Man kan dock dekorera alla hem i denna stil. Det är en inredningsstil som aldrig går ur mode.

Den är avslappnande, nostalgisk, vänlig och väldigt välkomnande. I denna artikel kan du upptäcka fyra nyckeltips för en perfekt havsinredning.

Nyckeltips för en perfekt havsinredning

Färgerna

Vita och blå ränder

Nautisk dekor kännetecknas av färgerna blå och vit samt ränder. Du kan använda alla nyanser av blått, från ljusblå till indigo. Denna färg för dig till det lugna och fridfulla havet.

Du kan använda benfärgad vit, vanlig vit eller andra nyanser av denna färg. Även om dessa färger regerar när det kommer till detta tema, finns det även andra som fungerar med denna stil.

Du kan använda ceder, grönt, grått eller till och med lite rött. Välj och kombinera färgerna enligt dina preferenser och den stil du vill ha.

Färgerna bör inte bara representeras i möbler, textiler och dekorationer; även väggarna är en fundamental del i att få en perfekt havsinredning.

Att måla väggarna i dessa färger får utrymmet att förmedla frid, rymlighet och renlighet – precis som havet.

Material för havsinredning

För att uppnå en perfekt havsinredning måste du även tänka på vilka material du använderTrä är bäst på att reflektera livet på havet. Vidare är det ett mysigt material som kommer hjälpa dig att skapa en väldigt varm atmosfär.

Det bästa är att ha parkettgolv, men man kan även ha trä i taket eller till och med på väggarna genom att placera friser. Satsa på ljusa färger för denna typ av dekoration; det bästa är att måla träet vitt.

Trä bör även finnas närvarande i stolar, bord och resten av möblemanget.

Denna artikel kanske intresserar dig: 5 naturliga produkter för att putsa trägolv

Dekorativa föremål

Inredning med flaskor

Dekorativa inslag som väcker tankar om havet är vitala. Ju fler dekorativa inslag du har, desto mer kommer utrymmet påminna om havet. Du kan prova många tematiska element som ger utrymmet den där speciella känslan.

Knopar, ankare, båtar, fisk, skal och sjöstjärnor är bra alternativ. Dessa tillbehör får alla som vistas i rummet att tänka på havet. När det kommer till möbler, kuddar, mattor, dukar och servetter bör du satsa på ränder.

Av naturliga skäl är de bästa färgerna vitt och blått. Du kan även använda tallrikar med blåa och vita ränder. Andra dekorativa inslag, som vaser, ljus och lampor, hjälper till att piffa upp alla utrymmen.

Ur detta hänseende bör du välja föremål i samma blå och vita nyanser, eller sådana som inkluderar naturliga material som för tankarna till havet, såsom skal eller rep.

Om du vill ge ditt hem ett lite mer sofistikerat utseende kan du även lägga till kikare, flytvästar och astrolabier. Dessa föremål bör se lite använda ut. Ju mer slitna de är desto bättre.

Du kan köpa tillbehör av alla typer i antikaffärer och på marknader, loppmarknader samt online.

Främja naturligt ljus

Avslutningsvis är ljus ett viktigt inslag när man försöker sig på en perfekt havsinredning. Ett utrymme som får en att tänka på havet måste nämligen vara fullt med ljus.

När du tänker på havet har du troligen en bild av en solig, öppen miljö.

För att skapa ett perfekt utrymme med nautisk dekor måste du släppa in så mycket naturligt ljus som möjligt. Det bästa är att släppa in solen och att låta gardinerna vara öppna.

Färgerna kommer också hjälpa dig att uppnå denna effekt.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.