En brorson är den bästa presenten en bror kan få

Det är en speciell relation. Farbröder är mentorer och följeslagare till sina brorsöner; det är människor som kan väcka känslor.
En brorson är den bästa presenten en bror kan få
Raquel Aldana

Skriven och verifierad av psykologen Raquel Aldana.

Senaste uppdateringen: 13 januari, 2023

Att ha en brorson är fantastiskt; det är den mest fantastiska presenten en bror kan få. Det finns många anledningar till det och den främsta är att man kan lära honom om livet.

Deras små händer möter livet med glädje och entusiasm, och deras leenden, kärlek och lysande ögon ser fram emot att utforska en hel värld. Att ha en brorson är något ovärderligt och att vara en mor- eller farbror innebär mycket mer än vad som kan uttryckas i ord. Det är ett fascinerande band som är fullt av vänskap och kärlek.

Brorson

Det är bara mor- eller farbröder som kan ge kramar som en far, behålla hemligheter
som en bror och dela med sig av glädje som en vän.

Den första lärdomen: Omtanke utan villkor

Om du ännu inte har några egna barn kommer en brorson att lära dig vad det innebär. Det är en fantastiskt känsla att kunna göra allt för någon och känna att man skyddar dem. Att vara en far, spelkompis, kompis, lärare… Allt detta finns i bandet mellan en mor- eller farbror och en brorson, för det är ett utbyte som alla vinner på.

Med en mor- eller farbror finns det inte en massa regler och han blir mer som en kompis.

Den andra lärdomen: Bli en superhjälte om du har en brorson

Från ögonblicket du får en brorson blir du en superhjälte. Du har fötterna på jorden och kan sprida kunskap och glädje. Varje kram, varje lärdom är en del av en fantastisk skapelse där du förbereder din brorson för livet.

horisont

Den tredje lärdomen: Du skapar en beundran för livet

Du lär också din brorson att beundra och njuta av magin som är livet, något som grundar sig i entusiasm och glädje som kommer direkt från hjärtat. Med andra ord formar du ett barn inför vuxenlivet. De trevar sig fram genom livet och du får möjligheten att dela med dig av lärdomarnas magi och den lycka som följer.

Det är inte lätt att vara allt men som mor- eller farbror kan du göra mycket för att förbereda din brorson för livet.

En farbrors roll är viktig i deras liv

Det emotionella arv en mor- eller farbror kan erbjuda blir en vändpunkt i deras liv. Rollen kräver att du är en mentor med åsikter och kunskaper om livet, tankar och känslor. En mor- eller farbror kan inspirera sin brorson och orientera honom genom livet samt hjälpa honom att lösa konflikter.

Personer vid havet

Och även om en mor- eller farbror inte är en kompis på samma sätt finns det närhet inom familjen och en förmåga att handla som en nära vän.

En mor- eller farbror är en kompis genom hela livet och brorsönerna
blir yngre syskon som får lära sig om livet utan press.

Det är många gånger som mor- eller farbröders roll inte erkänns, men det är trots det en roll som är väldigt viktig i en brorsons uppväxt.

Spara

Spara


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.