Låt inte kärleken förändra den du är

Om du verkligen vill att jag ska vara lycklig, och respekterar mig, låt då inte din kärlek förändra mig. Älska mig för den jag är.

I många förhållanden försöker människor förändra sin partner, om så omedvetet. Det sker mer uppenbart i romantiska förhållanden, där det nästan alltid går att hitta någon som försöker förändra den de älskar.

Kanske skulle vi alla behöva tänka efter och fundera över om vi kanske hellre vill bli älskade för de vi är, snarare än för den önskebild vårt kärleksintresse har av oss?

Vi rekommenderar: Om du måste be om kärlek är det inte kärlek

Älska mig som jag är, med alla mina styrkor och brister

Ingen är perfekt och det är sällsynt att man hittar någon som kan komplettera sin partner till perfektion jämt och ständigt. Var och en av oss är unika, och det är något speciellt i sig.

Förändra aldrig den du är för någon annan, bara för dig själv.

2-glatt-par

Om någon vill att du ska förändra dig så uppskattar inte den människan dig för den du är. Vad händer om du inte förändrar dig? Antagligen faller ett sådant förhållande samman.

Det är anledningen till varför manipulativa förhållanden, och känslan av att vara någon annans marionett, alltid till slut ger insikten att man har varit fruktansvärt olycklig.

De som vill dela sitt liv med dig måste acceptera dig för den du är, utan att försöka förändra dig. Om du låter kärleken förändra dig så slutar du vara dig själv och förvandlas istället till någon helt annan.

Vi argumenterar alltid för att man ska älska andra precis som de är. När någon försöker förändra dig och du låter det ske är det för att du är osäker på dig själv, och du tror att saker och ting kommer att gå bättre om du lyssnar på den du älskar.

Men det löser inte dina problem.

Läs även: Du förtjänar att vara lycklig i livet

Kanske borde ni två inte vara tillsammans. Kanske är det så att den åtrå och kärlek ni känner för varandra kommer från det faktum att ni är fullkomligt olika människor?

Det kanske till och med finns stora problem att finna i ert förhållande och du försöker kamouflera dessa genom att förändra dig själv. Det är ett dåligt beslut.

Älska mig mer, och bättre

Det finns rentav giftiga människor där ute som försöker manipulera andra till att göra det de vill.

Det händer väldigt ofta i förhållanden, framförallt när en partner vill att den andra förändrar sig. De kanske djupt och innerligt vill vara med och nära dig, och du kanske önskar detsamma, men det är inte ett recept på ett hälsosamt förhållande eftersom de inte accepterar dig för den du är.

3-hjärta

Folk har en tendens att ge upp praktiskt taget vad som helst i ett förhållande, i hopp om att slippa anklagelsen att de inte har gjort allt i sin makt för att rädda det. De vill inte vara anledningen till att allt rasade, bara för att de inte ville förändra sig själva.

Men om du gör det måste du komma ihåg att de förändringar du gör inte är positiva, utan snarare motsatsen.

Ibland kan folk inte se skillnad mellan kvaliteten och kvantiteten på kärlek. Det är bättre för dig att vara med någon du älskar bättre, än någon du bara älskar mycket.

Nöj dig inte med första bästa, du förtjänar någon du kan älska bättre.

Om du har lågt självförtroende eller lider av djup osäkerhet kommer du antagligen försöka förändra dig själv när någon ber dig om det. Försök att fokusera på ditt eget värde så kommer du att bli lyckligare. Det är inte ditt fel om förhållandet inte håller. Ingenting kunde vara mindre sant.

Hur skulle du kunna ha ett lyckligt förhållande om du själv inte är lycklig?

Missa inte: Ett perfekt förhållande

Du kommer aldrig att vara bekväm i dig själv om du konstant förändrar dig efter andras behov. Du borde bara förändra dig själv för egen vinning, inte för att göra någon annan lycklig eller nöjd. Särskilt inte när denne kanske bara manipulerar dig.

Kom ihåg att det finns många där ute som manipulerar andra och det är sällan märkbart eller tydlig när det händer.

4-par-på-fält

Var på din vakt för dessa typer av förhållanden, där du lyckas lura dig själv till att tro att allt är som det ska.

Kärleken kan göra oss alla blinda och får oss att vilja göra alla möjliga saker, såsom att förändra oss själva, bara för att övertyga vår partner om att vi gör allt vi kan för att hålla förhållandet levande. Det är ett sätt att visa att vi bryr oss och att vi vill att saker och ting ska gå bra.

Självklart måste du kämpa för ett förhållande, men du bör aldrig gå så långt att du bekostar dig själv din egen identitet och essens. Den du är.

Nästa gång någon ber dig om att förändra dig själv för deras skull, svara: ”Älska mig för den jag är, för jag kommer inte att förändra mig”.

Din partner borde acceptera dig för den du är, och om de inte kan det är det inte värt att bli tillsammans med dem.

Spara

MER FÖR DIG