Fem heta drycker för att lindra mensvärk

september 18, 2019
Mensvärk kan vara väldigt irriterande och till och med handikappande. I denna artikel ska vi visa dig fem heta drycker som kan hjälpa dig att lindra mensvärk.

Menstruationen inträffar vanligtvis en gång i månaden. Dessvärre upplever många kvinnor smärta, kramper och generellt obehag. Men det finns hjälp, bl.a. i form av dessa drycker för att lindra mensvärk

Det första vi vill rekommendera för att undvika och behandla mensvärk är dock en hälsosam kost. Vidare är det bäst att undvika koffein under menstruationen eftersom den kan orsaka ångest och vätskeretention.

När du undviker kaffe kan du med fördel byta ut det mot andra drycker som har stora fördelar för kvinnors hälsa.

Heta drycker för att lindra mensvärk

Även om många tenderar att vända sig till smärtstillande medicin så är det möjligt att lindra smärtan naturligt. Nedan hittar du en lista över förträffliga drycker som kan lindra mensvärk.

1. Kamomillte

Drycker med kamomill för att lindra mensvärk

Den första drycken är kamomillte. Kom ihåg att det innehåller två beståndsdelar som heter hippurat och glycin. Dessa beståndsdelar kan hjälpa livmodern att slappna av när man har kramper.

Vidare har kamomill unika antiinflammatoriska egenskaper som kan hjälpa till att minska obehag.

  • För att göra kamomillte behöver du 2 1/2 dl hett vatten.
  • Låt sedan en påse kamomillte dra i tio minuter.
  • Ta bort påsen och tillsätt lite citron eller honung.

Vi rekommenderar att du dricker två kopplar om dagen en vecka innan menstruationen börjar. Forskning visar faktiskt att kamomill innehåller terpenoider och flavonoider med antiinflammatoriska effekter.

2. Ingefärste är en av de drycker som kan lindra mensvärk

Ingefära kan lindra mensvärk

Vidare är ingefärste ytterligare en het drycks om kan göra underverk för mensvärk.

Likt kamomill har det antiinflammatoriska egenskaperså det kan hjälpa dig med smärtsamma kramper eftersom det spelar en nyckelroll i att minska nivåerna av prostaglandin.

Om din menstruation även kommer med illamående, en upprörd mage och generellt obehag så kan ingefära hjälpa dig att lindra dessa problem.

Du kan öka din konsumtion av ingefära genom att lägga till den i soppor eller shakes; vi anser dock att ett ingefärste är det mest utsökta sättet att dra nytta av den.

En ytterligare fördel är att den hjälper till att reglera oregelbundna menstruationer såväl som att motverka trötthet.

Missa inte: Sex naturliga hostmediciner med ingefära

3. Te på kanel

Te på kanel mot mensvärk

Den tredje av våra drycker för att lindra mensvärk är ett te på kanel som är fantastiskt tack vare sina antiinflammatoriska egenskaper. Vi är säkra på att det kommer hjälpa dig att lindra din smärta.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl vatten
  • 1 tesked malen kanel

Tillredning

  • Värm upp vattnet och tillsätt kanelen.
  • Låt dra i 2-3 minuter.
  • Om du vill kan du tillsätta honung i teet.

Du kan dricka det tre gånger under den första dagen på menstruationen.

4. Te på mynta

Myntate är också ett perfekt alternativ. Att konsumera den kan faktiskt lugna magen och förebygga uppsvälldhet.

Dess lugnande och bedövande effekt gör den användbar för att lindra mensvärk, och vidare behandlar den även huvudvärk och gastrointestinala problem.

Flertalet studier har bekräftat att mynta gör livmodermusklerna avslappnade, vilket lugnar spasmerna som orsakar kramper. Vidare är denna dryck utsökt, och vi rekommenderar du dricker den en vecka innan menstruationen.

Du kan dricka 4-5 kopplar om dagen.

Läs även: 7 tricks för att hantera premenstruellt syndrom

5. Te på hallonblad

Avslutningsvis vill vi rekommendera drycker på hallonblad för att lindra mensvärk. Även om det är en relativt ovanlig typ av te så är det väldigt gott och har potentialen att lindra din smärta.

Te på hallonblad har dessutom antiinflammatoriska egenskaper, så det är användbart för att bekämpa magsmärtor samt förebygga förstoppning.

Avslutningsvis ska du komma ihåg att vår lista över heta drycker för att lindra mensvärk inkluderar kurer som kan vara väldigt användbara, men att det finns många andra där ute.

Välj den dryck som fungerar bäst för dig och inkludera den i din rutin vid menstruationer.