Drick varmt vatten på fastande mage

Drick varmt vatten på fastande mage

Senaste uppdateringen: 26 december, 2018

Många av oss har utvecklat den goda vanan att starta dagen med att dricka ett glas vatten, ett gott te eller kaffe för att vakna. När vi dricker vatten föredrar vi nästan alltid att dricka det kallt, eftersom det känns mest uppfriskande. Det bästa sättet att dricka vatten på fastande mage är dock att dricka det varmt. Att dricka varmt vatten på fastande mage har flest hälsofördelar.

Att dricka varmt vatten på fastande mage gynnar matsmältningssystemet och stimulerar utrensning av gifter som påverkar immunförsvaret. Det bästa sättet att starta dagen är med ett glas varmt vatten med citron eller te. Detta minskar aktiviteten hos fria radikaler i kroppen och tillhandahåller en skyddande barriär mot många sjukdomar.

Trots att varmt vatten kanske inte är det godaste att dricka, finns det många anledningar att börja med denna vana. Föredrar du att lägga i citron eller te så är dessa väldigt bra alternativ. Nedan så ska vi ge dig sex anledningar till varför du bör börja dricka varmt vatten på fastande mage.

Varmt vatten på fastande mage minskar matsmältningsproblem

En god kopp varmt eller hett vatten på tom mage kan rena kroppen på gifter som påverkar din hälsa. Vatten och andra vätskor stimulerar matsmältningssystemet och underlättar för kroppen att smälta och eliminera livsmedel. Kallt vatten efter måltider kan göra mer skada än gott. Att dricka kallt vatten gör oljor och fetter från livsmedlen du precis har ätit solida. Detta gör dem svårare att smälta. Detta skapar i sin tur ansamlingar av fett. Därför rekommenderas du att ersätta ditt kalla vatten med ett med glas varmt eller hett vatten.

Förhindrar förstoppning

Att dricka varmt vatten på fastande mage motverkar förstoppning

Många livsmedel som vi äter är svåra att smälta vilket är varför många drabbas av långsam bearbetning i tarmarna. Detta tillstånd kallas för förstoppning och orsakar svårigheter för kroppen att göra sig av med avfall. Symptom på detta är ofta uppsvullnad, smärta och obehag. Att dricka varmt eller hett vatten kan hjälpa till att förbättra tarmrörelserna och motverka förstoppning. Genom att det stimulerar matsmältningen så blir denna vana oersättlig.

Utmärkt mot vardagssmärtor

En kopp varmt eller hett vatten är ibland den bästa kuren för att lindra menssmärta och huvudvärk. Hettan har en avslappnande effekt på kroppen och gör att kramper och spasmer i bukregionen avtar. När man dricker sitt vatten varmt kan detta även ha en stimulerande effekt på cirkulationen, vilket gör det perfekt för att lindra muskelkramper.

Hjälp med viktnedgång

Varmt vatten höjer kroppstemperaturen

Många av oss har redan hört att varmt vatten på fastande mage är perfekt för viktnedgång. Detta är sant eftersom varmt vatten höjer kroppstemperaturen och ämnesomsättningen. När detta händer så stimuleras fettförbränningen. Att dricka varmt vatten på fastande mage förbättrar funktionen hos den gastrointestinala kanalen och njurarna. Även i detta fall är det bästa att dricka varmt vatten med citron .

Varmt vatten förbättrar cirkulationen

Att dricka ett glas varmt vatten stimulerar elimineringen av fettansamlingar i kroppen, inklusive de som påverkar nervsystemet. Tack vare denna egenskap så är det möjligt att eliminera gifter från kroppen, förbättra cirkulationen och rena blodet. Det varma vattnet hjälper till att göra muskler avslappnade och stimulerar blodflödet.

Förhindra åldrande i förtid

Gifter i kroppen kan leda till förtidsåldrande

Den enkla vanan att dricka varmt vatten på tom mage hjälper till att förebygga åldrande i förtid och dess symptom. När gifter börjar samlas i kroppen hamnar den i riskzonen för att drabbas av sjukdomar och för tidigt åldrande. Lyckligtvis så kan en varm kopp direkt på morgonen stimulera avgiftningen och förebygga många sjukdomar. Vidare så är det perfekt att dricka varmt vatten för att reparera hudceller och förbättra hudens elasticitet.

Och, som vi sa tidigare, kan du välja att antingen dricka ditt varma vatten helt enkelt som det är, eller smaksätta det med citron eller te.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.