Drick varmt vatten på tom mage

Många av oss har utvecklat en god vana som består av att starta dagen med ett gott friskt vatten, gott te eller kaffe för att vakna. När vi väljer vatten så föredrar vi nästan alltid att dricka det kallt, eftersom det är uppfriskande. Det bästa sättet att dricka vatten på tom mage är dock när det är varmt, eftersom detta tillhandahåller oss med flest hälsofördelar.

Att dricka varmt vatten på tom mage dagligen gagnar matsmältningssystemet och stimulerar borttagningen av gifter som påverkar immunförsvaret. Enligt experter så är det bäst att starta dagen med ett glas varmt vatten med citron eller te, eftersom det minskar aktiviteten hos fria radikaler i kroppen och tillhandahåller en skyddande barriär mot många sjukdomar.

Trots att varmt vatten inte är det godaste att dricka så finns det många anledningar att börja konsumera det – antingen ensamt eller med citron eller som ett te. Härnäst så ska vi ge dig sex anledningar till varför du ska börja dricka varm vatten på fastande mage.

Förbättrar matsmältningsproblem

En god kopp varmt eller hett vatten på tom mage kan rena kroppen på gifter som påverkar din hälsa. Vatten och andra vätskor stimulerar matsmältningssystemet och underlättar för kroppen att smälta och eliminera livsmedel. Kallt vatten efter måltider kan göra mer skada än gott. Att dricka kallt vatten gör oljor och fetter från livsmedlen du precis har ätit solida, vilket gör smältning av dem svårare. Detta skapar i sin tur ansamlingar av fett. Experter rekommenderar att du ersätter glaset med kallt vatten med ett med varmt eller hett vatten.

Förhindrar förstoppning

Förstoppning

Många livsmedel som vi konsumerar idag är svåra att smälta och på grund av detta så drabbas många av långsam bearbetning i tarmarna. Detta tillstånd kallas för förstoppning och orsakar svårigheter för kroppen att göra sig av med avfall, uppsvullnad, smärta och obehag. Att dricka varmt eller hett vatten kan hjälpa till att förbättra tarmrörelserna och bekämpa förstoppning. Genom att stimulera matsmältningen så blir denna vana oersättlig.

Utmärkt mot vardagssmärtor

En kopp varmt eller hett vatten är ibland den bästa kuren för att lindra menssmärta och huvudvärk. Hettan har en avslappnande effekt på kroppen och gör att kramper och spasmer i bukregionen avtar. Enligt vissa studier så stimulerar konsumtion av varmt vatten cirkulationen, vilket gör det perfekt för att lindra muskelkramper.

Hjälp med viktnedgång

Viktnedgång

Många av oss har redan hört att konsumtion av varmt vatten på tom mage är perfekt för viktnedgång. Detta är sant eftersom varmt vatten höjer kroppstemperaturen och ämnesomsättningen. När detta händer så stimuleras fettförbränningen. Att dricka varmt vatten förbättrar funktionen hos den gastrointestinala kanalen och njurarna. Det bästa är att dricka varmt vatten med citron.

Förbättrar cirkulationen

Att dricka ett glas varmt vatten stimulerar elimineringen av fettansamlingar i kroppen, inklusive de som påverkar nervsystemet. Tack vare denna egenskap så är det möjligt att eliminera gifter som cirkulerar i kroppen, förbättra cirkulationen och rena blodet. Varmt vatten hjälper till att göra muskler avslappnade och stimulerar blodflödet.

Förhindra åldrande i förtid

Förtidsåldrande

Den enkla vanan som är att dricka varmt vatten på tom mage hjälper till att förebygga åldrande i förtid och dess symptom. När gifter börjar samlas i vår kropp så hamnar den i riskzonen för att drabbas av sjukdomar och åldranden. Lyckligtvis så kan en kopp varmt vatten på morgonen stimulera avgiftningen och förebygga många sjukdomar. Vidare så är det perfekt att dricka varmt vatten för att reparera hudceller och hudens elasticitet.

Hur som helst så kan man åtnjuta fördelarna hos varmt vatten med citron eller i ett te.

Kategorier: Nyttiga vanor Tags:
MER FÖR DIG