Cindy Crawfords träningsrutin som gör att hon ser ung ut vid 57

Supermodellen som alla ville vara på 80- och 90-talet behåller sin smala och friska figur än idag. Hur gör hon det? Genom styrketräning, aerobics och en viss kost.
Cindy Crawfords träningsrutin som gör att hon ser ung ut vid 57

Skriven av Jonatan Menguez

Senaste uppdateringen: 03 april, 2024

Cindy Crawford var en fitnesspionjär i eran före sociala medier. Hennes träningsvideor såldes över hela världen och den amerikanska supermodellen blev en sann referens för hälsosam kondition. Hur ser Cindy Crawfords träningsrutin ut som får henne att se lika fräsch och stark ut som någonsin?

Även om mer än tre decennier av karriär har gått, har skådespelerskan fortfarande en fantastisk figur vid 57 års ålder. Hon gör en serie övningar framtagna av hennes personliga tränare, Sarah Hagaman. Kolla in rörelserna som får Crawford att se lika smal ut som hon gjorde när hon var 20!

Dessa övningar ingår i Cindy Crawfords träningsrutin

Den före detta  programledaren för modevisningen House of Style har aldrig slutat träna. Än idag är hon aktiv och använder sig av sociala nätverk för att dela vissa av sina hemligheter.

Crawford integrerar kardiovaskulära rörelser med styrkerutiner och aeroba program. Hon gör också mycket ben- och rumpträning. Låt oss ta en närmare titt.

1. Gå i trappor: En del av Cindy Crawfords träningsrutin

Det kan komma som en överraskning att en enkel, vardaglig handling postuleras som en effektiv övning. Men att gå i trappor har fördelar ur en kardiovaskulär aspekt. Dessutom tränar det ben och rumpa samtidigt som det stärker lunghälsan.

Modellen vet detta och utnyttjar sig av några paradisiska platser för att utföra rörelsen på morgonen – hennes föredragna träningstid. Specifikt är det sina quads, vader och glutes som underhåller Crawford på detta sätt.

2. Squats med hopp och fitball

Lär dig Cindy Crawfords träningsrutin som gör att hon ser ung ut vid 57
Tränaren Sarah Hagaman är ansvarig för att utforma Crawfords rutiner. Foto med tillstånd av Instagram @cindycrawford.

Tränaren Sarah Hagaman är ansvarig för att utforma Cindy Crawfords träningsrutin. I en instruktionsvideo som de lagt ut på soclala nätverk delade båda steg-för-steg av en komplett övning som integrerar knäböj, hoppning och pilatesbollarbete:

 1. Stå upp rakt.
 2. Håll bollen med båda händerna framför bröstet.
 3. Sänk sedan höfterna till en klassisk knäböj.
 4. Pressa upp dig själv och utför ett hopp samtidigt som du höjer upp armarna.
 5. Under hoppet sträcker du armarna uppåt för att lyfta bollen över huvudet.
 6. Avsluta med en nedåtgående rörelse och studsa bollen. Upprepa i 60 sekunder.

Denna kombinerade övning tränar underkroppen. Men den förbättrar också koordinationen och låter hjärtat jobba.

Vi tror att du också kan vilja läsa den här artikeln: Jennifer Lopez rutin för att behålla en smal figur

3. Ryska vridningar

Ejercicio de giro ruso av Cindy Crawford
Denna övning är effektiv för att stärka sneda och raka magmusklerna, ryggen och även höftböjarna. Instagram @cindycrawford.

Även känd som den russian twists, denna övning är effektiv för att stärka sneda och sneda och raka magmusklerna, ryggen och även höftböjarna. Det är en vanlig CrossFit-övning, och Cindys tränare inkluderar också en bosuboll.

Övningen går ut på att flytta bollen från sida till sida och rotera bålen i sittande läge, med en lätt lutning bakåt. När du gör övningen ska du hålla benen fixerade och magmusklerna sammandragna.

4. Magövningar: viktiga i Cindy Crawfords träningsrutin

Skådespelerskan ägnar särskild uppmärksamhet åt sitt bukområde. En av de senaste rutinerna hon delat med sig består av en serie övningar dedikerade till att stärka sexpacket. För detta program klargör Crawford att tre progressiva set med 20, 30 och 40 repetitioner bör utföras.

 • Stående cykel-crunches. Dessa är stående crunches som du utför genom att höja ett ben upp mot motsatt armbågen så att den nuddar knät. Byt lemmar omväxlande.
 • Crunch-squats. Också gjorda stående, i denna övning utför du en knäböj samtidigt som du böjer kroppen åt sidan. Det är viktigt att hålla ryggen rak.
 • Låg planka. För att göra denna övning, börja i den traditionella plankpositionen och luta kroppen framåt och bakåt, hela tiden med tåspetsarna på golvet och stödet på underarmarna.
 • Låg planka med omväxlande knän. Börja från samma plankposition, sänk ett knä för att vidröra golvet och sedan det andra.
 • Omväxlande sax. Lägg dig ner och lyft axlarna från golvet och höj benen växelvis, använd händerna som hjälp till balans.
 • Arm- och benlyft. Börja i fyrfotsläge och sträck ut höger arm och vänster ben tills de är parallella med golvet. Växla sedan lemmar.
 • Laterala crunches. Cindy Crawford avslutar sin rutin med en komplex rörelse som består av att luta sig kroppen åt sidan med underarmen utsträckt. Hon lyfter sedan lite på benen och bålen och arbeta med mede delen av buken.

Gillar du den här artikeln? Du kanske också vill läsa: Vad är hemligheten bakom Rodrygo Goes träningsrutin?

5. Koncentrerade bicepscurls

Ejercicios de bíceps av Cindy Crawford.
Då och nu. Till vänster en nylig bild där Crawford tränar koncentrerade bicepscurls. Till höger ser vi henne på 1980-talet när hon spelar in sina ikoniska videor.

Armövningar kan inte saknas i en omfattande träningsrutin. För att stärka sina biceps, utför modellen Cindy Crawford en sittande hantelcurl där hon vilar armbågen mellan knäet och låret. Hon böjer bålen lätt och lyfter hanteln och sänker sedan långsamt ner den tills armen är helt utsträckt.

6. Trampolinhopp

Crawford har också delat med sig av de aeroba rörelserna hon utför på en studsmatta. Genom att hoppa på olika sätt tränar hon sina ben-, arm- och coremuskler. Denna övning främjar också smidigheten och förbättrar balansen.

7. Thrusters

Detta är en annan vanlig rörelse inom CrossFit eftersom man tränar flera muskelgrupper samtidigt. Du börjar med att utföra en knäböj där du lägger på vikt. Sedan lyfter du samma vikt över huvudet med armarna utsträckta och sänker ned dem igen.

8. Step-aerobics

Även känd som step-up, denna övning innebär att gå upp på och ner från en plattform. Cindy använder ofta bänken på sin terrass för att träna denna övning utomhus, och lägger också på vikt för att öka intensiteten.

9. Utfall bakåt

Ejercicios de piernas av Cindy Crawford
I denna övning använder Cindy Crawford en bosuboll under stödfoten och går ner med böjda knän tills hon nästan nuddar marken. Instagram @cindycrawford.

Modellen använder återigen bosubollen för att göra utfall bakåt för att tona sätesmusklerna och benen. Hon använder redskapet under stödfoten och går ner med böjda knän tills hon nästan nuddar marken.

10. Benlyft

Cindy Crawford tränar sina ben på en personlig pilatesmaskin, där hon kan träna underkroppen med sin egen kroppsvikt. Detta gör hon genom benlyft där hon fäster ena foten vid en rem som hon drar bakåt med sin styrka. På så sätt tränar hon låren och sätesmusklerna.

11. Cindy Crawfords träningsrutin för armarna

Slutligen hämtar modellen några rutiner från sin period som fitnesspromotor på 1980-talet. Enligt hennes berömda sjuminutersträning för armarna ska du utföra 3 uppsättningar av följande:

 • 10 armcurls
 • 10 skivstångspressar
 • 10 bakåtlyft med raka armar
 • 10 tricepslyft vilket är bakåtlyft med armarna i 90-gradersvinkel
 • 10 inverterade curls
 • 10 framåtlyft
 • 10 tricepsnedsänkningar

Cindy Crawford är en förebild när det kommer till fitness

För att behålla en ungdomlig figur vid 57, kombinerar skådespelerskan sin intensiva träningsrutin med några kostråd. I flera intervjuer har hon nämnt att hon äter hela, oprocessade livsmedel och undviker ultraprocessad mat. Hon baserar sin kost på grönsaker, frukt och kött, men har också lagt tilla att hon inte kan ge upp choklad efter middagen!

Många av hennes gamla videor finns tillgängliga på webben och sociala nätverk. Du kan söka efter dem och använda dem för din träning för att få Cindy Crawfords vägledning på din väg mot bättre hälsa.


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.