Avgifta din kropp med papaya och ananas

augusti 30, 2019
Om du funderar på att genomföra en avgiftning så får du inte missa denna effektiva diet. Du kommer älska den!

Kroppen utsätts konstant för många problem som kan undvikas med bara lite extra omsorg. Idag kommer vi att lära dig de första stegen för att avgifta kroppen med papaya och ananas.

Dessa frukter är så läckra och så rika på läkande egenskaper att när du kombinerar dem så får du mycket mer än en enkel dryck. Det är ett fantastiskt sätt att bränna fett och rensa hela kroppen.

Deras höga innehåll av vitaminer och låga kalorihalt gör att båda frukterna kan rensa kroppen på gifter och bekämpa många tillstånd som påverkar din hälsa. De hjälper dig också att påskynda matsmältningen och känna dig mätt längre.

Varför prova en detoxdiet?

Många av de livsmedel du äter innehåller skadliga ämnen från miljön på grund av föroreningar. Det handlar heller inte bara om vad du äter – det handlar även om vad du berör och andas in.

Du kan minimera skadorna som gifterna orsakar genom att anamma en mer medveten och hälsosam livsstil.

Hur kan man göra det? Genom att integrera rensning och detox i din rutin.

På så sätt kan du vara säker på att en rensnings- eller detoxdiet inte bara innebär att du går ned i vikt, utan även eliminerar de gifter som kan skada din kropp.

Att tappa några kilon och få en bättre figur kan dessutom vara några fina bonuseffekter!

Du kanske också är intresserad av: 6 juicer och smoothies som eliminerar gifter

Avgifta kroppen med papaya och ananas

Avgifta kroppen med papaya och ananas

En detoxdiet bör pågå mellan tre och sex dagar och kan hjälpa till att starta din hälsosamma livsstil.

Denna diet baseras på två frukter, och du måste eliminera rött kött, mejeriprodukter, mättat fett och raffinerade kolhydrater.

Den primära källan till näringsämnen kommer vara smoothies tillredda med papaya och ananas, som du kan ackompanjera med andra fibrer med låg fetthalt.

Du måste också dricka mycket vatten. Drick sedan denna smoothie på morgonen och innan du lägger dig på kvällen.

Egenskaper hos ananas

Ananas underlättar matsmältningsprocessen eftersom den innehåller vatten och fiber. Dessutom tillhandahåller den mineraler som zink, magnesium och järn.

Utöver vitamin A, B och C är ananas en potent källa till naturliga antioxidanter. Den är även ett diuretikum och kan avhjälpa förstoppning tack vare sitt fiber- och pektininnehåll.

Dessa egenskaper underlättar din kropps upptag av socker, vilket hjälper dig att kontrollera ditt blodtryck och förebygga hjärt-kärlsjukdomar samt diabetes. I den meningen kan det hjälpa dig med viktminskning.

Egenskaper hos papaya

Experter säger att papaya innehåller upp till 90% vatten. Den har mycket vitamin A, B, C och D, bland andra.

Papaya

C-vitaminhalten är så hög att du bara behöver 100 gram av denna frukt för att få den rekommenderade dagliga dosen. Papaya är även rik på mineraler som kalium, kalcium och magnesium.

Tack vare papain, ett enzym, förbättrar papaya dina matsmältningsprocesser.

Kontrollerar ditt matbegär

Tack vare det höga fiberinnehållet kommer ananas och papaya att hålla dig mätt. De är också mycket kalorisnåla, vilket gör dem perfekta för att kontrollera aptiten. Detta hjälper dig att uppnå en sund vikt.

För att reglera ditt matbegär ska du konsumera tre portioner av dessa frukter om dagen för att uppnå en balanserad och hälsosam kost.

Smoothie med papaya och ananas

Ingredienser

 • ½ papaya
 • ½ ananas
 • 5 dl mandelmjölk (eller vatten)
 • 1 matsked honung
 • Is efter behov
 • Gurka eller aloe, om så önskas

Ett måste att läsa: Gå ner i vikt med ananasskal: vi berättar hur

Gör så här

 • När du har sköljt alla ingredienser, placera dem i din mixer och bearbeta tills du får en slät, jämn dryck.
 • Drick denna smoothie i sex dagar vid frukost och vid läggdags.

Du kan också lägga till ananas och papaya till din dagliga meny. Se till att ackompanjera dem med obearbetade livsmedel som är fettsnåla.

Ananasjuice

Andra sätt att njuta av papaya och ananas

I en rensande diet kan du njuta av papaya och ananas på olika sätt. Här är några av alternativen du kan prova:

Grillade

Här kan de bland annat tjäna som mellanmål. Skär bara några skivor, fäst dem på spett och placera dem sedan på grillen.

I sallader

Du kan tillsätta dem i dina sallader för en annorlunda touch. Dessutom kan du toppa små bitar av dessa frukter tillsammans med olika kombinationer av grönsaker lätt med en vinägrett.

Precis som med alla andra rensningsdieter är kreativitet grundläggande för framgång. De naturliga och läkande egenskaperna hos dessa frukter är tydliga, så missa inte den här möjligheten att avgifta kroppen med papaya och ananas.

 • El-Shazly, S.A., Ahmed, M.M., AL-Harbi, M.S. et al. Food Sci Biotechnol “Physilogical and molecular study on the anti-obesity effects of pineapple (Ananas comosus) juice in male Wistar rat” (2018) 27: 1429. https://doi.org/10.1007/s10068-018-0378-1
 • Gutiérrez Zavala Ángel, Ledesma Rivero Luis, García García Isabel, Grajales Castillejos Octavio. Capacidad antioxidante total en alimentos convencionales y regionales de Chiapas, México. Rev Cubana Salud Pública  [Internet]. 2007  Mar [citado  2018  Oct  27] ;  33( 1 ). Disponible en: http://scielo.sld.cu/scielo.php?script=sci_arttext&;pid=S0864-34662007000100008&lng=es.
 • Lim, Y. Y., Lim, T. T., & Tee, J. J. (2007). Antioxidant properties of several tropical fruits: A comparative study. Food Chemistry103(3), 1003–1008. https://doi.org/10.1016/j.foodchem.2006.08.038