Avgifta levern naturligt och gå ner i vikt

Visste du att konsumtion av fullkornsprodukter kan hjälpa dig att avlasta levern? Fullkorn är rikt på B-vitaminer och bidrar till att påskynda ämnesomsättningen för att bränna fett och främja viktminskning.
Avgifta levern naturligt och gå ner i vikt

Senaste uppdateringen: 31 december, 2018

Att hålla levern frisk och fri från gifter är ett viktigt steg för en effektiv och gradvis viktminskning. Men ibland kan de livsmedel vi äter verkligen sätta käppar i hjulet för hälsan. Här ger vi dig några enkla riktlinjer för att avgifta levern naturligt och gå ner i vikt.

Sambandet mellan levern och viktminskning

Avgifta levern och gå ner i vikt

Det har förmodligen hänt dig mer än en gång: du påbörjar en diet, börjar träna och till och med går hungrig, men vågen fortsätter retligt visa att du inte har gått ner. Varför händer detta? Varför verkar det som om du inte kan bli av med det där överskottsfettet?

Många läkare och dietister är tydliga kring följande: Om du inte tar hand om din lever på rätt sätt ansamlar den gifter och blir överarbetad. Du kan även utveckla fettlever. Detta är ofta en följd av fetma. Vi kan inte ta leverns hälsa för given; när den är överbelastad försvagas immunförsvaret och vi blir lättare sjuka.

Samtidigt får vi inte glömma att utvecklande av fetma är en farlig nedåtgående spiral: Ansamling av överskottsfett i kroppen kan orsaka en rad sjukdomar som fettlever och hjärt-kärlsjukdomar, liksom diabetes. Dessutom gör lipider och gifter i levern att det blir mycket svårare att gå ner i vikt.

Det bör också noteras att levern är det organ som har det huvudsakliga ansvaret för att bränna fett. Både gallblåsan och levern arbetar tillsammans som ett team för att bearbeta fetter. Om båda är fulla av gifter kan de inte utföra sina uppgifter ordentligt och effektivt. Ha följande tips i åtanke för att hålla din gallblåsa och lever friska så att du kan gå ner i vikt på det mest hälsosamma sättet.

Avgifta levern naturligt och gå ner i vikt

1. Avokado

Avokado

Att äta en halv avokado per dag är mycket fördelaktigt och ett bra hjälpmedel när du vill avgifta levern naturligt. Det är en av de bästa frukterna för att spola ut gifter ur kroppen och förse dig med hälsosamma fetter. De är bra till frukost eller i sallader. När det äts med måtta kan avokado hjälpa dig att gå ner i vikt.

2. Fullkorn

Fullkornsdiet

Att äta fullkorn som vete, korn, havre och råris är väldigt nyttigt för kroppen. Hemligheten ligger i att de är rika på B-vitaminer, vilket ökar fettförbränningen i allmänhet och bidrar till att stärka och avlasta levern. Fullkorn hjälper dig inte bara att gå ner i vikt, utan håller dig också frisk.

3. Fördelarna med grönt te

Grönt te

Du har säkert redan hört talas om alla fördelar med grönt te, vilket är rikt på antioxidanter som bidrar till att avgifta levern naturligt samt öka din ämnesomsättning. Tack vare  dess katekininnehåll är det också bra för att förbättra leverfunktionen. Det bör tas vid frukost eller tidig eftermiddag. Grönt te slår aldrig fel; det är en härlig kur som verkligen bidrar till att förbättra din hälsa.

4. Vindruvor

Vindruvor

Gröna eller röda vindruvor… det spelar ingen roll. De är en naturlig guldgruva av antioxidanter som främjar produktionen av galla och hjälper dig att avgifta levern naturligt. Tack vare deras innehåll av resveratrol håller de hjärtat friskt och bromsar åldringsprocessen. Vindruvor är utan tvekan ett av de bästa livsmedlen för hälsan.

5. Ett grönt äpple om dagen

Granny Smith-äpple

Som vi har nämnt tidigare är konsumtion av ett grönt äpple, som Granny Smith, ett bra sätt att börja dagen. Det innehåller pektin och andra kemiska föreningar som hjälper kroppen att eliminera gifter från mag-tarmkanalen. Detta bidrar till att få levern att fungera bättre, vilket i sin tur hjälper dig att gå ner i vikt.

6. Morots- och rödbetsjuice

Rödbeta

Du har säkert hört talas om den tidigare. Denna naturliga och välsmakande juice är verkligen hälsosam. Den bidrar till viktminskning och hjälper till att avgifta kroppen, och den är rik på flavonoider och betakaroten. Båda livsmedlen bidrar till att stimulera och förbättra leverfunktionen. Många använder sig av denna helt naturliga behandling minst tre gånger i veckan. Är du en av dem?

7. Gröna bladgrönsaker

Spenat

Gröna bladgrönsaker som spenat, vattenkrasse, brysselkål, ruccola och sydcikoria är idealiska för rengöring av levern. Deras klorofyllinnehåll hjälper till att rensa gifter ur och rena kroppen samt främja leverns funktioner.

8. De helande krafterna hos olivolja och citronsaft

citron och olivolja

Vi har nämnt denna enkla huskur tidigare. Att ta en matsked olivolja och tre droppar citronsaft på morgonen rensar tarmarna och eliminerar gifter ur kroppen. Det är bra för matsmältningen och ger dig också essentiella fettsyror och en hel del vitaminer.

Det är så enkelt och ekonomiskt, och det gör mycket mer för dig än vad de flesta vitamintillskott eller piller kan göra. Att ta hand om din lever hjälper dig att gå ner i vikt. Varför inte börja redan idag?


Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.