9 livsmedel att äta på kvällen för att få en platt mage

För att få en platt mage måste vi ha tålamod och kombinera vätskedrivande och naturlig mat med fysisk träning för att kunna bränna fett.
9 livsmedel att äta på kvällen för att få en platt mage
Valeria Sabater

Skriven och verifierad av psykolog Valeria Sabater.

Senaste uppdateringen: 20 januari, 2023

Skulle du vilja få en platt mage? Ett mål som detta kräver som du kanske redan vet tre nyckelpunkter: ihärdighet, träning och en balanserad kost.

Du kommer inte uppnå detta på bara en dag eller en månad. Det kommer ta några veckor innan du märker av att du väger mindre och kan ha på dig mindre storlekar. Med det sagt bör du utöver den estetiska aspekten även tänka på storleken på din mage utav en väldigt viktig anledning: din hälsa.

Du är säkert medveten om att en stor mage är associerad med en ökad risk för kardiovaskulära sjukdomar. Det är därför bra att göra allt du kan för att motverka detta. Och om du vill få en platt mage finns det inget bättre än att tänka på kosten.

Vi vill idag prata om livsmedel att äta på kvällen för att hjälpa dig att få en platt mage.

Säg ja till gröna bladgrönsaker för att få en platt mage

Det snabbaste sättet att få en platt mage är att äta gröna bladgrönsaker varje dag istället för annan mer skadlig mat. Du bör dock välja de varianter som inte orsakar problem med matsmältningen och som låter dig ha en oavbruten sömn, speciellt när det är dags för dagens sista måltid.

  • De bästa är kål, spenat och romansallad.
  • Om de är för starka att äta råa så kan du alltid ånga dem.
  • De kommer därmed bibehålla en stor del av sina näringsämnen och de blir godare att äta.

Olivolja

Tro det eller ej men olivolja är också något du kan använda om du vill ha en platt mage. Fettsyrorna som finns i olivoljan , som oljesyra, kan hjälpa dig att bryta ner mer resistenta fetter i kroppen, speciellt de i magområdet.

  • Häll på lite olivolja på din sallad: ditt hjärta kommer tacka dig.

Avkok på mynta

Innan du går och lägger dig är det bra att göra ett avkok på mynta. Detta kommer inte bara få musklerna att slappna av, utan även avgifta din kropp. Det är dessutom ett antiinflammatoriskt medel som är bra för att bibehålla din leverhälsa.

  • Du kan dricka upp till två tekoppar per dag.

Kom ihåg att det bästa tillfället för att främja ditt välmående och din viktminskning är på kvällen.

Kelp

Kelp i skål

Om du aldrig har hört talas om kelp så är det på tiden. Kelp är uppskattat för sin höga nivå av jod och förmåga att reglera metabolismen (hastigheten med vilken din kropp bränner fett). Kelp är även rikt på olika typer av vitaminer som är idealiska för att bryta ner fett och lindra vätskeretention.

Titta efter detta i salladsdisken i affären. Du kommer älska det!

Sparris

Oavsett om du får tag på vild sparris eller vit sparris så bör du äta så mycket du kan eftersom det är bra för din hälsa. Sparris är fullt av vitaminer (A, B-komplex, C och E) samt mineraler som zink och kalium. Alla dessa är nödvändiga för att man ska kunna bli av med vätskeretention i kroppen.

Tomater

Tomater i skål

Alla älskar tomater, och det är ett fantastiskt alternativ för en nyttig middag om de kombineras med lite protein. Tomater är fyllda med antioxidanter och hjälper oss att gå ned i vikt av många anledningar: de motverkar till exempel inflammation och vätskeretention.

Tack vare leptin, en typ av protein som finns i tomater, kan du reglera din metabolism och känna dig mätt.

Vattenmelon

Vattenmelon är rikt på kalium (och såklart vatten). Detta är ett viktigt mineral för att motverka vätskeretention i kroppen. Vattenmelon är även rikt på C-vitamin, som tar hand om ditt immunförsvar och motverkar inflammation.

Tillred en utsökt sallad med lite vattenmelon. Du kommer älska det!

Gurka

Gurka tillhör också melonfamiljen och de har därför liknande egenskaper som är fördelaktiga för viktminskning. De är mättande, vätskedrivande och fulla av vitaminer. Du kan äta dem som tillbehör till din middag genom att skära tunna skivor och servera med lite äppelcidervinäger.

Kronärtskockor

Kronärtskockor på fat

Kronärtskockor är fantastiska och ett perfekt tilltugg till middagen. De är rika på fibrer, gör magen plattare, innehåller få kalorier, och är fulla av näringsämnen och är enkla att smälta. De är dessutom utsökta. Kronärtskockor är grönsaker som är bra för leverhälsan.

Alla livsmedel som tar hand om leverhälsan är perfekta att ha till middag. Som du kanske vet hanterar detta organ kroppens avgiftning under natten. Om du vill gå ner i vikt bör du även kombinera din balanserade kost med regelbunden träning.

Börja ta bättre hand om dig själv redan idag!


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.