Bli av med åderbråck med olivolja och ringblomma

Skulle du vilja bli av med åderbråck? Lär dig mer om och testa den här naturliga behandlingen med olivolja och ringblomma!
Bli av med åderbråck med olivolja och ringblomma
Carlos Fabián Avila

Granskad och godkänd av läkare Carlos Fabián Avila.

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Vill du bli av med åderbråck? De uppstår när vener och kapillärer vidgar sig för att blodet har svårt att återvända till hjärtat. De kan bero på en inflammatorisk obalans i kroppsvävnaden eller försvagning av valven som reglerar blodflödet.

Även om åderbråck ofta inte ger några symptom kan de ibland ge upphov till en obekväm känsla av tyngd och kittlande i benen. Det finns dock flera naturliga huskurer som främjar cirkulationen, och du kan därför effektivt motverka problemet.

Bland alternativen hittar vi en fantastisk behandling med olivolja och ringblomma som, när den används utvärtes, hjälper till att minska uppkomsten av åderbråck.

Vi kommer här berätta hur du tillreder behandlingen hemma.

Behandling med olivolja och ringblomma för att bli av med åderbråck

Åderbråck på ben

Denna naturliga behandling med olivolja och ringblomma har effektivt minskat uppkomsten av åderbråck i många år. Båda ingredienserna har anti-inflammatoriska och tonande egenskaper som, när de absorberas genom huden, minskar storleken på vidgade vener. Detta aktiverar blodflödet i de påverkade områdena.

Att massera behandlingen på huden lindrar den tunga känslan och stimulerar även lymfsystemet. Det bidrar till borttagande av gifter och vätskor som gör det svårt att bli av med åderbråck. Behandlingen är inte en mirakelkur, men regelbunden användning förbättrar resultaten du får från din kost och andra vanor som kan ta bort dem.

Fördelarna med olivolja

Olivolja

Olivolja har ett stort innehåll av essentiella fettsyror, och även vitamin E och mineraler. Dessa hjälper till att motverka inflammation, främjar bra blodcirkulation samt stimulerar borttagandet av gifter. Innehållet av omega 3 och hälsosamma fettsyror förbättrar blodpassagen genom venerna och återställer funktionerna i de enkelriktade ventilerna.

Fördelar med ringblomma

Ringblomma

Ringblomma har antikoagulerande, anti-inflammatoriska och smärtlindrande egenskaper. När dessa absorberas optimerar de blodflödet genom artärerna. De har i århundraden använts som en behandling för inflammatoriska problem, eftersom de minskar svullnader och återställer cirkulationen.

Ringblomma innehåller även flavonoider, vitamin C och viktiga mineraler vars absorbering förbättrar huden och dess återhämtningsprocess. Det är en av de bästa alternativa kurerna mot åderbråck eftersom blomman lindrar kapillär inflammation och underlättar blodets passage till den övre delen av kroppen.

Hur man tillreder behandlingen med olivolja och ringblomma för åderbråck

Ringblomma och olivolja

Att tillreda kuren kommer inte ta lång tid. Den kostar inte mycket heller, till skillnad från andra produkter. Vi rekommenderar att du köper 100% extra jungfruolivolja eftersom den har bättre näringsegenskaper.

Ingredienser

 • 10 färska ringblommor
 • 1 3/4 dl extra jungfruolivolja

Redskap

 • En glasflaska med lock

Metod

 • Hacka blommorna och lägg dem i glasburken.
 • Rör i olivoljan och se till att den täcker ringblommorna helt.
 • Täck över burken ordentligt och låt behandlingen marinera på en mörk plats i 10 dagar.
 • Efter det tar du upp blommorna från oljan och lägger dem på din kropp.

Hur du använder behandlingen

 • Ta så mycket av produkten som du behöver och massera på de områden som har åderbråck.
 • Gnugga i cirkulära rörelser och tryck nätt på området för att stimulera blodflödet.
 • Se till att produkten absorberas ordentligt och låt verka under natten.
 • Applicera behandlingen 3 till 4 gånger per vecka, helst innan du går och lägger dig.

Har du åderbråck? Se till att göra den här behandlingen hemma för att snabbt minimera uppkomsten av dem.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.