7 utmärkta livsmedel för naturlig viktnedgång

Utöver att vara rika på vitaminer, mineraler och antioxidanter är frukt och grönsaker även låga på kalorier. Att äta fem portioner om dagen håller dig mätt längre.
7 utmärkta livsmedel för naturlig viktnedgång
Karla Henríquez

Granskad och godkänd av läkare Karla Henríquez.

Senaste uppdateringen: 26 augusti, 2022

Näringsintag spelar en viktig roll i allas liv eftersom det är så kroppen får i sig de näringsämnen som krävs för att stärka immunförsvaret, bränna energi, förebygga sjukdomar och njuta av god hälsa rent generellt. Vidare finns det vissa livsmedel som även stödjer naturlig viktnedgång eftersom de innehåller egenskaper som accelererar ämnesomsättningen och hjälper till att bränna fett.

Idag vill vi dela med oss av de sju mest rekommenderade livsmedlen för naturlig viktnedgång utan att du ska behöva känna dig hungrig.

Extra jungfrukokosolja för naturlig viktnedgång

Flera studier har funnit att kokosolja hjälper till att stödja naturlig viktnedgång när den ackompanjeras av en hälsosam, balanserad diet.

Detta livsmedel innehåller nyttiga omega 3-fetter som hjälper till att bränna fett och stimulerar ämnesomsättningen för att lättare tappa vikt. För att dra nytta av dess egenskaper bör du inte basera hela din diet på kokosolja, utan bara inkludera den lite oftare.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger är en väldigt mångsidig produkt som kan användas på olika sätt i hemmet. Den skapas genom att jäsa färsk äppelcider och är en rik källa till vitaminer, mineraler, enzymer och aminosyror. Tack vare sitt näringsinnehåll och sina aminosyror är denna produkt perfekt för att bränna fett hälsosamt och tappa vikt.

Det är viktigt att välja en högkvalitativ äppelcidervinäger eftersom de billigare varianterna ofta innehåller tillsatser som minskar de fördelaktiga egenskaperna.

Frukt

Majoriteten av alla frukter, men inte nödvändigtvis alla, är utmärkta tillägg i dieter för viktnedgång. De kan ätas vid vilken tid på dygnet som helst och är perfekta för att undvika suget, som enkelt kan få dig att gå över din kalorigräns.

De frukter med lägst kaloriinnehållet inkluderar:

Bananer och avokados bör ätas med måtta eftersom de innehåller mer kalorier. Torkade frukter innehåller hälsosamma fetter men bör också konsumeras med måtta.

Grönsaker

Grönsaker

Utöver frukter är grönsaker ytterligare ett perfekt komplement till viktnedgångsdieter. Grönsaker är låga på kalorier och rika på vitaminer, mineraler, antioxidanter och andra viktiga näringsämnen. Att äta fem portioner grönsaker om dagen är perfekt för hälsosamt viktminskning och håller dig mätt längre.

Vi rekommenderar att äta grönsaker råa för att dra 100% nytta av deras egenskaper.

Mager fisk

Mager fisk är en del av en hälsosam diet för viktnedgång eftersom de är mättande, innehåller hälsosamma fetter, hjälper till att sänka dåligt kolesterol och är fulla av proteiner och andra viktiga näringsämnen som hjälper dig att bli smalare.

Några av de mest rekommenderade fisktyperna inkluderar:

Sättet du tillagar fisken är väldigt viktigt om du vill dra nytta av alla dess egenskaper. Du bör undvika att panera den eftersom mjölet absorberar mycket fett, vilket kan påverka kroppen negativt. Det är bäst att tillaga fisk med lite olivolja, grillad eller ugnsbakad, med naturliga örter och kryddor.

Vi rekommenderar att läsa: 5 fiskar du bör undvika

Sparris

Sparris

När du försöker tappa vikt kan sparris vara ett utmärkt verktyg eftersom den besitter vätskedrivande och rensande egenskaper. Att äta sparris hjälper till att bekämpa vätskeretention, stimulerar elimineringen av avfallsprodukter från kroppen och kickstartar ämnesomsättningen för att bränna fett lättare.

Detta livsmedel är en del av en grupp som innehåller “negativa kalorier“, eftersom de bränner fler kalorier än de innehåller.

De är perfekta komplement till lunch eller en lätt, nyttig middag.

Ägg

Trots att det finns många myter om ägg är sanningen att detta livsmedel är fördelaktigt för kroppen och kan hjälpa dig med hälsosam viktnedgång. Ägg innehåller mycket vitamin B12, som kontrollerar ämnesomsättningen.

Vidare innehåller de protein som är viktigt för bildandet av muskelmassa och förbättrar din fysiska prestationsförmåga.

Det är bäst att äta ägg kokta, helst utan gulan. Undvik att steka eller äta dem med livsmedel som korv.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.


  • Sayar, R. (1988). Nutrientes del huevo, composición química, buenas prácticas.
  • Harris, W. S. (2004). Omega-3 fatty acids. In Encyclopedia of Dietary Supplements. https://doi.org/10.1081/E-EDS-120022075
  • FEDAPAL. (1987). Usos industriales de los aceites de palma y coco. Revista Palmas.

Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.