7 naturliga kurer mot artrit i händerna

7 naturliga kurer mot artrit i händerna

Senaste uppdateringen: 25 augusti, 2022

Artrit är ett väldigt smärtsamt hälsoproblem som inträffar när brosket i lederna slits ner, vilket får benen att gnidas mot varandra. Personer som lider av artrit i händerna har vanligtvis svullna leder och mycket smärta, men man kan även drabbas i till exempel knän, vilket hindrar dem från att ägna sig åt dagliga aktiviteter.

En av de delar av kroppen som är mest drabbade av de olika typerna av artrit är händerna. Dina händer arbetar varje dag, och ibland utsätts de för saker som börjar bryta ner brosket. De goda nyheterna är att symptomen för artrit i händerna kan behandlas naturligt för att hjälpa dig förbättra livskvalitén och förebygga smärta som hindrar dig från att utföra dagliga aktiviteter.

Ricinolja

Eterisk olja

De flesta vet inte att ricinolja är ett utmärkt sätt att lindra smärta och inflammation från artrit i händerna. Denna naturliga ingrediens har flera användningsområden och innehåller en aktiv ingrediens vid namn ricinolsyra, som har kraftfulla antiinflammatoriska och smärtstillande effekter. Dessa kan hjälpa dig lindra obehag och svullnad som orsakas av artrit. En massage med ricinolja rekommenderas två gånger dagligen.

Ett annat alternativ för att dra nytt av ricinolja är att hetta upp två matskedar och blanda dem med färskpressad apelsinjuice. Drick detta varje morgon på tom mage i två veckor i sträck, så kommer du märka skillnaden. Kom ihåg att du inte bör konsumera för mycket ricinolja eftersom den kan ha laxerande effekter.

Bockhornsklöverfrön

Flera studier har visat att bockhornsklöver har antiinflammatoriska och antioxiderande effekter som kan hjälpa dig lindra smärtan från artrit på bara några månader. Bockhornsklöverfrön bör läggas i 2 1/2 dl vatten och ligga i blöt under natten. Nästa dag äter du fröna på tom mage och häller bort vattnet. För bästa resultat bör du konsumera dessa frön under några månader i taget.

Gurkmeja

Gurkmeja i pulverform

En av de bästa kurerna för att lindra alla typer av smärta och problem som relaterar till artrit är gurkmeja. Denna krydda har antiinflammatoriska, antiseptiska, antibakteriella och antioxiderande egenskaper.

Olivolja

Olivolja innehåller en aktiv ingrediens vid namn oleocanthal, som förhindrar aktiviteten hos enzymerna COX-1 och COX2, som är associerade med inflammation. Personer som inkluderar olivolja i sin diet löper mindre risk att drabbas av reumatisk artrit i framtiden.

För att lindra smärta och inflammation från artrit i händerna kan vi rekommendera att använda denna olja för en varsam massage. För bästa resultat kan du blanda den med lite eterisk lavendelolja och hetta upp dem.

Honung och kanel

Honung och kanel

Kombinationen av honung och kanel har ett flertal medicinska egenskaper, och en av dem är att lindra smärta och inflammation som orsakas av artrit. Kanel innehåller antiinflammatoriska medel och antioxidanter, medan honung är naturligt antiseptisk.

För att dra nytta av båda dessa ingredienser blandar du bara en och en halv tesked malen kanel med en matsked honung. Ta denna blandning på tom mage varje morgon för att lindra symtomen från artrit.

Magnesiumsulfat mot artrit i händerna

Magnesiumsulfat har alltid varit ett populärt val när det kommer till att behandla de försvagande symtom som associeras med artrit. Dessa salter slappnar av drabbade leder och tillhandahåller lindring från inflammation, stelhet och smärta.

Fyll en skål med varmt vatten och lägg till 50 cl magnesiumsulfat. Sänk ner dina händer i blandningen i 20 minuter, och upprepa sedan behandlingen två gånger per vecka.

Äppelcidervinäger

Äppelcidervinäger

Till och med en produkt som är så billig och vanlig som äppelcidervinäger kan vara väldigt hjälpsam för att behandla smärtan och inflammationen som orsakas av artrit i händerna. I detta fall späder du bara ut en matsked äppelcidervinäger i lite honung och 2 1/2 dl vatten. Drick blandningen på morgonen på tom mage.

Ett annat utmärkt sätt att dra nytta av dess fördelar är att blanda en tesked malen cayennepeppar i 2 1/2 dl varm äppelcidervinäger, och massera in det i dina händer. Låt dem vara nedsänkta i 15 minuter och skölj sedan med varmt vatten.


Samtliga citerade källor har granskats noggrant av vårt team för att säkerställa deras kvalitet, tillförlitlighet, aktualitet och giltighet. Bibliografin för denna artikel ansågs vara tillförlitlig och av akademisk eller vetenskaplig noggrannhet.Denna text erbjuds endast i informativt syfte och ersätter inte konsultation med en professionell. Vid tveksamheter, rådfråga din specialist.